به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، محمدجواد ظریف رئیس شورای راهبری انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم در مراسم تبیین گفتمان این دولت که عصر امروز در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد، طی سخنانی، بیان کرد: سه مرحله در روابط بینالمللی که حوزه تخصصی من است، از آتشبس شروع میشود و با دوستی قدرتمند و نهادینه میشود؛ این سه مرحله حرکت از تخاصم به صلح است.
وی افزود: صلح به معنای آمادگی برای بخشش است اما مقدمهی بخشش، پوزش است. با تمام وجود از مردم ایران پوزش میطلبم برای سختیهایی که این مردم تحمل میکنند.
رئیس شورای راهبری انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم اظهار داشت: مردم فرصت هستند و باید در مسیر بالاندگی حرکت کنند و نباید در مسیر تقابل و محدودیت و محدود شدن قرار بگیرند.
ظریف ادامه داد: کنش اجتماعی باعث شد که در این انتخابات بتوانیم جامعهای که واقعاً از انتخابات خسته شده بود به پای صندوقها بیاوریم و باید این را فرصت نگاه کنیم. نگاهمان نباید به تاریخ و آیندهمان تهدیدمحور باشد. ما همه تهاجمها را با کمک مردم به فرصت تبدیل کردیم.
وی اظهار داشت: شنیدن آغاز گفتوگوست، گفتوگو با صحبت کردن آغاز نمیشود. گفتوگو و مذاکرات با شنیدن آغاز میشود و شنیدن آمادگی برای فهم، دیدن طرف مقابل برای اینکه خودتان در جایگاه طرف مقابل بگذارید و به جای آن ببینید و احساس کنید و راه حل مشترک پیدا کنید.
رئیس شورای راهبری انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم عنوان کرد: اگر بخواهیم درخصوص گفتمان دکتر پزشکیان صحبت کنیم، نکتهای در ذهن دارم میتواند مبنای گفتمان دکتر پزشکیان در سیاست خارجی و داخلی باشد، ما دوگانهای داریم تحت عنوان دوگانه نگرش تهدید محور و فرصت محور داریم.
ظریف ادامه داد: اگر تغییر پارادایم نگرش تهدید محور حاکم بر تعامل داخلی و خارجی را به یک نگرش فرصت محور، تبدیل کنیم میتوانیم پیش برویم. نگرانی تهدید محور در بعد داخلی یعنی اینکه ما جوانان، زنان و مردم و انتخاب آنها را تهدید ببینیم. شما وقتی یک چیزی را محدود ببینید سعی میکنید آن را محدود کنید، یعنی شما سعی میکنید اینترت، زنان و جوانان را محدود کنید و این طبیعت نگاه تهدید محور است. این مردم ما بودند که باعث شد این مملکت روی پای خودش بایستد نه بهجای اینکه مردم را به عنوان فرصت ببینیم، به آنان به چشم تهدید نگاه کنیم.
وی با بیان اینکه اگر این مردم نبودند چه کسی میخواست مقابل تحریمها بایستد؟ خاطر نشان کرد: بله، تحریم چیز بد است اما مردم کم ا بودند که تحریم را تحمل کردند، دکتر پزشکیان مردم را تهدید نمیبیند و این یک شروع مهم است که ما مردم ایران را فرصت ببینیم. اگر این نگاه وجود نداشت، مشارکت در دور دوم مشارکت افزایش پیدا نمیکرد. مردم با حضور و عدم حضورشان در انتخابات دور اول یک پیامی به ما دادند، آن پیام این بود که از ما راضی نیستند و باید در برابر این پیام مردم ۳ مرحله پیش برویم. ما باید با آنان آشتی کنیم، پوزش بخواهیم و همدل باشیم.
رئیس شورای راهبری انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم اضافه کرد: اگر به همسایگان نگاه تهدید محور داشته باشیم، نمیتوانیم هم افزایی داشته باشیم؛ آن زمان است که وارد رقابتهای مخرب میشویم. همسایگان ما فرصت هستند نگاه فرصت محور به منطقه باعث میشود باهم به سوی پیشرفت برویم و منابع خودمان را هدر ندهیم. درست که در دنیا اختلافاتی داریم اما نیاز داریم با دنیا ارتباط داشته باشیم.
ظریف گفت: دولت آقای پزشکیان دولت صلح، توسعه و تعامل خواهد بود، معتقدم دولت آقای پزشکیان فرصت محور است نه دولت تهدید محور. همه چیز باید برای ما فرصت باشد. برای اینکه بتوانیم طرفیت مردم را به فرصت تبدیل کنیم باید همه جناحها پایکار بیایند.
به گزارش تسنیم ، بهاره آروین، حسین سلیمی، محمد فاضلی، عباس عبدی، ابوالفضل دلاوری و غلامرضا زکیانی نیز در این نشست به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.
انتهای پیام/