0

قیمت برنج تکان خورد/ دلایل پشت پرده گرانی‌ها چیست؟

  • کد خبر : 410639
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۹

بهای هر کیلوگرم برنج ایرانی در یک ماه گذشته، بین ۷ تا ۱۰ هزار تومان افزایش داشته و به کیلویی ۱۲۵هزار تومان رسیده است.  به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، براساس استعلام قیمت از فروشندگان برنج، قیمت برنج داخلی از زمان ممنوعیت واردات برنج خارجی رو به افزایش گذاشته است. به طوری که قیمت هر کیلوگرم برنج […]

قیمت برنج تکان خورد/ دلایل پشت پرده گرانی ها چیست؟

بهای هر کیلوگرم برنج ایرانی در یک ماه گذشته، بین ۷ تا ۱۰ هزار تومان افزایش داشته و به کیلویی ۱۲۵هزار تومان رسیده است. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، براساس استعلام قیمت از فروشندگان برنج، قیمت برنج داخلی از زمان ممنوعیت واردات برنج خارجی رو به افزایش گذاشته است. به طوری که قیمت هر کیلوگرم برنج پاکستانی ۳۷ هزار تومان بود، اما اکنون به ۶۰ هزار تومان رسیده و قیمت هر کیلوگرم برنج هندی ۴۵ هزار تومان بود که به ۷۵ هزار تومان رسیده است . این درحالی است که بهای هر کیلوگرم برنج ایرانی در یک ماه گذشته، بین ۷ تا ۱۰ هزار تومان افزایش داشته و به کیلویی ۱۲۵هزار تومان رسیده است. 

 براساس اطلاعات مرکز آمار ایران، متوسط قیمت خرده فروشی مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به ۲۷ مهر نشان می‌دهد در یک ماه اخیر، متوسط قیمت برنج ۱۷ درصد افزایش یافته است. درحالیکه چندی پیش، وزارت جهاد کشاورزی مدعی شد تا نیازی به واردات برنج نبوده و اگر برنجی وارد شود در حق ارز محدود کشور و مردم ظلم شده است چرا که این ارز باید در جای مهم‌تری هزینه شود.

یک پخش کننده مستقیم برنج درمورد علت افزایش قیمت برنج در روز‌های اخیر به خبرنگار تابناک گفت: قیمت برنج هاشمی درجه یک آستانه کیلویی ۱۲۵ هزار تومان است که نسبت به اوایل سالجاری ۱۵ هزار تومان افزایش یافته و نسبت به هفته پیش ۵ هزار تومان گران تر شده است. 

این فعال بازار برنج، با اشاره به ممنوعیت واردات برنج‌های خارجی، ادامه داد: از زمانی که واردات برنج خارجی ممنوع شد بازار برنج دچار التهاب شده است. به طوری که نه تنها قیمت برنج‌های هندی و پاکستانی صعودی شده بلکه بر قیمت برنج ایرانی هم اثر گذاشته است. بنابراین تجربه ثابت کرد که با برنج ایرانی به تنهایی نمی توان نیاز داخل کشور را تامین کرد .

این فروشنده برنج، کاهش تولید برنج را از دلایل دیگر گرانی های اخیر دانست و اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی مدتی پیش، ادعا کرد کمبودی در تامین برنج نداریم، اما واقعیت به گونه ای دیگر بود و بسیاری از مردم، نه تنها قدرت خرید برنج ایرانی را ندارند بلکه کشاورزان نیز امسال ۳۰ درصد برنج کمتری نسبت به سال گذشته تولید کردند و همین امر تامین برنج در کشور را با چالش مواجه کرده است .

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=410639

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]