2

طلا از عفونت ایمپلنت جلوگیری می کند

  • کد خبر : 411752
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۹

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، هنگامیکه فردی یک ایمپلنت مانند لگن مصنوعی دریافت می کند، ریسک عفونت در محل ایمپلنت وجود دارد. طبق تحقیقی جدید پوششی از نانومیله های طلا که باکتری را سرخ می کند، احتمالا از بروز چنین عفونتی جلوگیری می کند. گاهی اوقات عفونت های باکتریایی در محل نصب […]

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، هنگامیکه فردی یک ایمپلنت مانند لگن مصنوعی دریافت می کند، ریسک عفونت در محل ایمپلنت وجود دارد. طبق تحقیقی جدید پوششی از نانومیله های طلا که باکتری را سرخ می کند، احتمالا از بروز چنین عفونتی جلوگیری می کند.

گاهی اوقات عفونت های باکتریایی در محل نصب ایمپلنت ها خطرناک است و احتمالا به بروز چالش هایی مانند ضعیف شدن پیوند بین ایمپلنت و استخوان منجر شود. هنگام وقوع چنین رویدادی باید از شکست زودهنگام فرایند نصب ایمپلنت جلوگیری کرد.

هم اکنون برخی انستیتوهای تحقیقاتی روی توسعه پوشش های آنتی بیوتیک برای ایمپلنت ها فعالیت می کنند تا آنها را قادر سازند از وضعیت مستعد عفونت اولیه گذر کنند. البته برخی از این مواد بدون توجه به وضعیت محل ایمپلنت به طور دائم بار آنتی بیوتیک خود را آزاد می کنند. حال آنکه استفاده بی رویه از داروها ممکن است به ایجاد مقاومت در باکتری ها منجر شود و به همین دلیل آنتی بیوتیک ها تاثیرگذاری کمتری خواهند داشت. در همین راستا در پژوهشی جدید از نانو میله های طلا استفاده شده است.

محققان دانشگاه فناوری چالمرز سوئد این ذرات نانو را ابداع کرده اند که به راحتی روی سطوح ایمپلنت ها به کار گرفته می شوند و هم اکنون روی سطوح شیشه ای در آزمایشگاه بررسی شده اند. میله های مذکور پس از به کارگیری، با فاصله زیاد روی سطح قرار می گیرند و درکل ۱۱ درصد مواد زیرین را پوشش می دهند.

تا زمانیکه میله های نانو در معرض نور مادون سرخ قرار نگرفته اند، خنثی هستند. اما پس از تاباندن اشعه مادون سرخ به این مواد الکترون های لای رویی آنها به حرکت در می آید. این واکنش گرما به وجود می آورد و هرگونه میکروبی را روی سطح نابود می کند. هنگام به کارگیری این مواد نانو روی ایمپلنت، نور به طور خارجی تابانده می شود و با گذر از پوست و بافت به سطح آن می رسد.

نکته مهم آنکه تاثیر گرمایشی منطقه است و تاثیر اندکی بر بافت اطراف دارد. برخی سلول های بافت که با میله ها ارتباط مستقیم دارند، احتمالا از بین بروند. محققان معتقدند این امر چندان مشکل ساز نیست. هرچند تعداد اندک سلول های آسیب دیده به سرعت توسط بدن احیا می شوند.

به گفته محققان نکته اصلی تعیین اندازه میله ها است. دیگر نکته مهم کنترل شدت نور مادون سرخ برای میزان گرمای تولیدی است.

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=411752

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]