به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، چند سالیست که تخلفات عدیده “انبوهسازان” در عدم تامین سرانه آموزشی و ساخت مدرسه به نقطه بحرانی خود رسیده و حالا اثرات این تخلفات انبوهسازان در قالب فشار مضاعف بر تراکم دانشآموزان در مدارس دولتی در حال نمایان شدن است.
این امر در حالیست که بر اساس قانون از جمله قانون ۱۸ شوراهای آموزش و پرورش، انبوهسازان موظف هستند به ازای هر ۲۰۰ واحد مسکونی، یک مدرسه حداقل ۱۳ کلاسه بسازند.
از سوی دیگر باید توجه داشت که در حالت طبیعی نیز کلانشهرهایی مانند تهران با کمبود سرانه آموزشی مواجه بودهاند و حالا به دلیل ساخت و سازهای گسترده توسط انبوهسازان در مناطق مختلف شهری مانند تهران، عملاً مسئله کمبود مدرسه و تراکم بالای دانشآموزان در مدارس دولتی را به نقطه انفجار رسانده است.
در حال حاضر شاهدیم که انبوهسازان در مناطقی مانند منطقه ۱۸، ۱۵، ۲۲، ۱۹ طی این سالها، بالغ بر چندده هزار واحد مسکونی به این مناطق تحمیل کردهاند و خانوارهای جدید در آنها ساکن شدهاند اما بسیاری از این انبوهسازان حتی یک مدرسه نیز به ازای این واحدهای انبوه، نساختهاند!
پیش از این، مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با تایید این مسئله به تسنیم گفته بود: در منطقه ۱۸، تعاونی ناجا و انبوهساز بخش خصوصی ملزم به ساخت مدرسه بودهاند اما تاکنون اقدامی نکردهاند و در منطقه ۱۹ نیز انبوهسازان در شهرکهای وصال، نعمتآباد، دولتآباد، شهرک شریعتی و تعاونی بانک شهر باید در مجموع ۲۱ مدرسه بسازند که این موضوع نیز هنوز اجرایی نشده یا در اسلامشهر انبوهسازان باید ۲۷ مدرسه میساختند اما حتی یک مدرسه هم نساختهاند!
آنگونه که مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران اعلام کرده، شهرداری باید از صدور پایان کار برای انبوهسازانی که این قانون را رعایت نمیکنند، خودداری کند؛ در یک سال گذشته، تا حدودی این اقدام انجام شده و انبوهسازان برای دریافت پایان کار باید تأییدیه سازمان نوسازی مدارس را داشته باشند بهعنوان مثال، اخیراً در منطقه ۲ تهران، یکی از انبوهسازان که مدرسه نساخته بود، نتوانست پایان کار بگیرد و مجبور به پرداخت هزینه ساخت مدرسه شد.
اما از آنجا که این تخلفات انبوهسازان در عدم تامین مدرسه بابت پروژههای انبوهسازی خود همچنان ادامه دارد و معمولا صاحبان شرکتهای بزرگ انبوهسازی در پناه پول و ثروتی که دارند، به انحای مختلف از تمکین به این قانون سر باز میزنند و با این فرار از قانون خود، فشار و ظلم مضاعفی را در حق دانشآموزان مدارس دولتی باعث شدهاند، قصد داریم در قالب سلسله گزارشاتی، تخلفات انبوهسازان قانونشکن در شهر تهران را همراه با مستندات و جزئیات تخلفات آنها معرفی کنیم که نهادهای نظارتی و قضایی با دقت، قدرت و سرعت بیشتری به پرونده این دسته از انبوهسازان متخلف، ورود داشته باشند.
یکی از انبوهسازان شهر تهران که این سالها پروههای انبوهسازی مختلفی را در تهران داشته و اخیراً در منطقه ۱۸ تهران نیز اقدام به ساخت یک پروژهانبوهسازی با بیش از ۳۵۰ واحد مسکونی و تجاری کرده، شرکت “تالی پارک” است.
پروژه تالی پارک منطقه ۱۸ در میدان معلم تهران شامل بیش از ۳۵۰ واحد مسکونی و تجاری است که متاسفانه سازنده مربوطه تا به امروز با تخلف آشکار از ساخت مدرسه استنکاف داشته است البته خوشبختانه شهرداری تهران با ورود بهموقع و قاطع به این پرونده، تا به امروز به دلیل تخلف پروژه تالی پارک از اعطای “پایان کار” به آن جلوگیری کرده است.
تخلف تالی پارک در ساخت مدرسه بابت پروژه ۳۵۰ واحدی خود در حالیست که منطقه ۱۸ تهران یکی از مناطق با وضعیت بسیار وخیم در سرانه آموزشی است به گونهای که در حال حاضر، جمعیت بسیاری از کلاسهای درس مدارس در این منطقه بین ۴۰ تا ۵۰ دانشآموز در هر کلاس درس است!
از سوی دیگر، مدیران پروژه تالی پارک در منطقه ۱۸ مدتی است از طریق تبلیغات گسترده در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی سعی در فروش واحدهای مسکونی و تجاری خود بدون حل شدن مشکل پایان کار خود را دارند و برخی از خریداران نیز به تبع این تبلیغات گسترده اغواکننده و بدون اطلاع از تخلف این پروه در تامین مدرسه که جلوی صدور پایان آن را گرفته، اقدام به خرید برخی از واحدهای این پروژه کردهاند که این امر به احتمال زیاد در آینده نزدیک، مشکلات عدیدهای را برای خریدان از همهجا بیخبر این پروژه ایجاد خواهد کرد.
همچنین آموزش و پروش منطقه ۱۸ نیز درباره تخلف سازندگان این پروژه در عدم ساخت مدرسه اعلام کرده است: “متاسفانه علیرغم پیگیریهای متعدد سازمان نوسازی و تجهیز مدارس استان تهران و اداره آموزش و پرورش منطقه۱۸، تاکنون اقدام عملی از سوی سازندگان این واحدها در راستای مدرسهسازی صورت نگرفته است لذا طبق نظر شهرداری منطقه ۱۸ و تا زمان اجرای تعهد شرکت بر ساخت مدرسه، مشکل دریافت پایان کار پروژه و به تبع آن سند مالکیت واحدها وجود خواهد داشت.”
طبق نامه رسمی سازمان نوسازی و تجهیز مدارس استان تهران، سازندگان پروژه تالی پارک در منطقه ۱۸ تهران باید یک مدرسه ۱۳ کلاسه همراه با تامین زمین اقدام کنند که تا به امروز، این تعهد قانونی خود را انجام ندادهاند.
در پایان باید بر “لزوم ورود دادستانی تهران” به این تخلف آشکار تاکید کرد چرا که ایندست تخلفات عملاً باعث ایجاد نارضایتی توده مردم و شهروندان میشود و فرار انبوهسازان از انجام تکالیف قانونی خو در ساخت مدرسه، حکم ظلم مضاعف به دانشآموزان مدارس دولتی را دارد لذا دستگاه قضایی و در راس آن دادستانی باید با حساسیت بیشتر و با قید فوریت، برخورد با این انبوهسازان متخلف را در دستور کار خود قرار دهد.
انتهای پیام/