1

دانشگاه شریف، میزبان مسابقه برنامه‌سازی دانشجویی در غرب آسیا

  • کد خبر : 418124
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۱

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، محمدامین احمدلو، قائم مقام ستاد اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال، هدف از برگزاری مسابقه برنامه‌سازی دانشجویی را ارتقاء توانمندی‌های فنی، تقویت مهارت‌های حل مساله، حل مسائل دنیای واقعی، ایجاد و تقویت مهارت‌های تیمی، جذب استعدادهای جوان و ترویج مهندسی و علوم رایانه و […]

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، محمدامین احمدلو، قائم مقام ستاد اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال، هدف از برگزاری مسابقه برنامه‌سازی دانشجویی را ارتقاء توانمندی‌های فنی، تقویت مهارت‌های حل مساله، حل مسائل دنیای واقعی، ایجاد و تقویت مهارت‌های تیمی، جذب استعدادهای جوان و ترویج مهندسی و علوم رایانه و … عنوان و خاطرنشان کرد: این مسابقه که مرحله انتخابی آن به صورت حضوری برگزار خواهد شد، گامی مهم در مسیر شکوفایی استعدادهای جوان در این حوزه محسوب می‌شود؛ اما نکته قابل توجه، برنامه‌ریزی دقیق و جامع برای آماده‌سازی دانشجویان پیش از ورود به این رقابت‌های نفس‌گیر است. دوره‌های آموزشی برنامه‌نویسی مقدماتی و پیشرفته که با تخفیف استثنایی ۹۵ درصدی توسط اساتید و دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، نقش کلیدی در این آمادگی ایفا کرده‌اند. این دوره‌ها که در دو نوبت (فروردین و اردیبهشت، و مهر و آبان ماه) برگزار شدند، مباحثی گسترده و کاربردی را پوشش دادند.

وی به برخی از سرفصل‌های این دوره‌های آموزشی اشاره کرد و گفت:“چیستی برنامه‌نویسی رقابتی”، “تاریخچه و مسابقات مهم برنامه‌سازی”، “فواید برنامه‌نویسی رقابتی”، “آشنایی با سبک سوالات مسابقات برنامه‌سازی”، “آشنایی با داده ساختارها”، “پردازش رشته‌ها”، “تکنیک‌های خواندن ورودی”، “ساختاریابی در متن”، “جستجوی سریع”، “جستجوی دودویی”، “درخت بازه” و “الگوریتم‌های پایه گراف” و … از محتواهایی بود که در این دوره های آموزشی ارائه شد.

به گفته احمدلو، دانشجویانی که با موفقیت در این دوره‌ها شرکت کردند، گواهی رسمی از دانشگاه شریف دریافت کرده‌اند. گواهی ای که نشان از کیفیت بالای آموزش‌ها و سطح علمی بالای شرکت‌کنندگان دارد.

قائم مقام ستاد اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال با اشاره به گستره‌ سرفصل‌ها و کیفیت آموزش ارائه شده، خاطرنشان کرد: می‌توان پیش‌بینی کرد که این برنامه‌های آموزشی و رقابتی، تأثیر شگرفی بر ارتقاء سطح دانش و مهارت دانشجویان داشته و نسل جدیدی از متخصصان و برنامه‌نویسان ماهر را برای ورود به عرصه‌های حرفه‌ای آماده خواهد کرد. این رویکرد جامع و برنامه‌ریزی شده، نشان از تعهد ستاد اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال به توسعه منابع انسانی در حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی دارد.

وی خاطرنشان کرد: در آستانه برگزاری بیست و پنجمین مسابقه بین‌المللی برنامه‌سازی دانشجویی منطقه غرب آسیا، مسابقه «اینترنتی ملی» برنامه‌سازی دانشجویی ۳۰ آبان ماه به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برگزار شد. این رویداد، بیش از دو هزار دانشجو از ۸۴ دانشگاه سراسر کشور را گرد هم آورد تا در رقابتی فکری و فنی با یکدیگر به چالش کشیده شوند.

به گفته احمدلو، رقابت تنگاتنگ شرکت کنندگان منجر به ارسال بیش از ۹ هزار برنامه به سامانه داوری شد که نشان از سطح بالای دانش و مهارت شرکت کنندگان دارد. در نهایت، ۶۰۷ تیم موفق به حل حداقل یک سوال از مسابقه شدند که خود گواهی بر کیفیت بالای مسابقه و سطح بالای شرکت کنندگان است.

بلیت جهانی برای نخبگان برنامه‌نویسی ایران: برندگان جام رایان به رقابت بین‌المللی راه یافتند

وی با اشاره به برگزاری موفق مسابقات استانی جام رایان در تابستان و پاییز ۱۴۰۳ با هدف آماده‌سازی دانشجویان برای رقابت‌های ملی برنامه‌نویسی گفت: با توجه به اهمیت دسترسی عادلانه به فرصت‌های آموزشی و رقابتی، تلاش کردیم تا با برگزاری مسابقات در استان‌های مختلف کشور، شرکت در این رویداد را برای همه دانشجویان امکان‌پذیر کنیم.

قائم مقام ستاد اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال، افزود: تاکنون، مسابقات جام رایان در دانشگاه‌های بوعلی سینای همدان، شیراز، یزد، سجاد مشهد، سمنان و تبریز برگزار شده و استعدادهای درخشانی را از سراسر کشور به نمایش گذاشته است. این رقابت‌ها نه تنها مهارت‌های فنی دانشجویان را به چالش کشید، بلکه زمینه را برای همکاری و ارتباط بین دانشجویان از دانشگاه‌های مختلف نیز فراهم کرد.

وی همچنین از برگزاری آتی مسابقات جام رایان در استان‌های گیلان، خوزستان و اصفهان خبر داد و خاطرنشان کرد : تیم‌های برتر مسابقات استانی جام رایان، علاوه بر جوایز نقدی و غیرنقدی نفیس که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین شده است، سهمیه حضور در مرحله نهایی مسابقه بین‌المللی رایان را نیز به دست آوردند.

فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی: دو بال پیشرفت اقتصادی و رقابت جهانی

احمدلو، ضمن اشاره به اینکه فناوری اطلاعات در دو دهه اخیر تحولات شگرفی را در جوامع رقم زده است؛ بیان کرد: این فناوری اکنون به عنوان یکی از موتورهای اصلی رشد اقتصادی شناخته می‌شود. تأثیر آن بر رقابت، اشتغال، نوآوری و توسعه اقتصادی غیرقابل انکار است اما این روند تکامل یافته و امروزه هوش مصنوعی به عنوان نیروی محرک جدیدی در صحنه جهانی ظاهر شده است. محیط‌های صنعتی و دانشگاهی در سراسر جهان به سرعت در حال پذیرش و توسعه هوش مصنوعی هستند و کشورها برای تصاحب سهم بیشتری از این بازار رو به رشد، به رقابت می‌پردازند.

وی با اشاره به اینکه در این فضای رقابتی، برگزاری مسابقات ملی و بین‌المللی در حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی نقشی کلیدی در ارتقای توانمندی‌ها و پیشرفت کشورها ایفا می‌کند؛ گفت: این مسابقات به عنوان بسترهایی ارزشمند برای شناسایی استعدادها، به اشتراک گذاری دانش و ترویج نوآوری در این حوزه‌های حیاتی عمل می‌کنند. با حمایت از این گونه مسابقات، می‌توان به توسعه و پیشرفت بیشتر در زمینه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی امیدوار بود.

قائم مقام ستاد اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال در پایان خاطرنشان کرد: دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف با حمایت ستاد اقتصاد دانش بنیان دیجیتال و معاونت علمی، فناوری اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، با برگزاری مسابقات ملی و بین‌المللی رایان در حوزه هوش مصنوعی و برنامه‌نویسی، گامی مؤثر در جهت ارتقای توانمندی‌های کشور در عرصه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی برداشته است.

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=418124

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]