2

همایش ملی هوش‌مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی ۲۸ بهمن برگزار می‌شود

  • کد خبر : 428819
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۹

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، مهدی محمدی، رئیس شورای سیاست‌گذاری همایش ملی هوش‌مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی طی سخنانی به اهمیت هوشمندسازی صنایع پرداخت و گفت: تاکنون بشریت چهار انقلاب صنعتی را پشت سر گذاشته‌است و امروز ما در نیمه انقلاب صنعتی چهارم به سر می‌بریم و […]

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، مهدی محمدی، رئیس شورای سیاست‌گذاری همایش ملی هوش‌مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی طی سخنانی به اهمیت هوشمندسازی صنایع پرداخت و گفت: تاکنون بشریت چهار انقلاب صنعتی را پشت سر گذاشته‌است و امروز ما در نیمه انقلاب صنعتی چهارم به سر می‌بریم و آنچه این انقلاب را از اسلاف خود متمایز می‌کند، دوره زمانی کوتاه آن است و از مهم‌ترین اقدامات در این فرصت اندک، فعال کردن نیاز بخش صنعت در این حوزه است.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت ‌شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه هوش‌مصنوعی نیازمند تقاضا است و اگر بتوانیم این انگیزه را در صنایع بزرگ همچون گاز، نفت و… به ظرفیت‌های دانش‌بنیان گره بزنیم و حمایت نهادهای دولتی همچون معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی را هم به عنوان ضلع سوم، اضافه کنیم، جهش مهمی رقم خواهد خورد.

محمدی خاطرنشان کرد: رونمایی از کنسرسیوم هوشمندسازی صنعتی ایران از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که در این همایش خواهیم داشت.

اعتبار مالیاتی فرصتی برای پیوند شرکت‌های بزرگ به شرکت‌های دانش‌بنیان

ابوالفضل باقری، مشاور معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی و دبیر شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور هم به بحث زیرساخت‌های قانونی حضور شرکت‌های بزرگ در زیست‌بوم علم و فناوری متمرکز شد و گفت: حضور شرکت‌های دانش‌بنیان زیرساختی قانونی می‌خواهد که این مهم از رهگذر قانون جهش تولید دانش‌بنیان محقق شده‌است تا ضمن نقش‌آفرینی در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان در قالب فعالیت‌های تحقیق و توسعه به فناوری روز مجهز شوند.

وی ادامه داد: ناظر به این دغدغه، برای اولین بار در کشور، مفهوم اعتبار مالیاتی در کشور گنجانده شد که طی آن، شرکت‌ها متناسب با هزینه‌ای که در بحث تحقیق و توسعه خود داشته‌اند، اعتبار مالیاتی می‌گیرند و در سال گذشته ۱.۴ همت اعتبار مالیاتی به شرکت‌ها تخصیص داده شده است.

به گفته باقری، شرکت‌هایی که قراردادهای تحقیق و توسعه با دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشند هم معادل هزینه‌کردشان اعتبار مالیاتی می‌گیرند و در واقع از رهگذر این قانون، تا حد قابل توجهی مساله شکاف صنعت و دانشگاه هم رفع خواهد شد.

سومین ابزار حمایتی که از سوی باقری طرح شد، به مساله همایش ملی هوش‌مصنوعی و هوشمندسازی صنایع مرتبط بود و آن پیوند شرکت‌های بزرگ با شرکت‌های دانش‌بنیان بود. وی در توضیح آن گفت: چنانچه شرکت‌های بزرگ -یعنی شرکت‌هایی که سرمایه ثبتی حداقل ۳۳۵ میلیاردی دارند و یا بورسی هستند- اقدام سرمایه‌گذارانه‌ای در قالب طرح تجاری‌سازی، تحقیق و توسعه، تکمیل زنجیره ارزش و …. در شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشند، ۳۰ تا ۱۰۰ درصد اعتبار مالیاتی دریافت می‌کنند.

توسعه زیرساخت آخرین مولفه‌ای بود که دبیر شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور بر آن تاکید کرد و افزود: چنانچه شرکت‌های بزرگ زیرساختی را با هدف توسعه فناوری در قالب مثلا یک آزمایشگاه مرجع در یکی از دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری ایجاد کنند، معادل هزینه‌کرد برای این زیرساخت اعتبار مالیاتی دریافت خواهند کرد.

محمد موسی‌زاده، مدیرعامل پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال، هم طی سخنانی گفت: در این همایش که با حضور صنایع بالغ دارای فرصت برای حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور این حوزه برگزار می‌شود، ضمن در نظر داشتن فرصت‌های ناشی از هوش مصنوعی و هوشمندسازی، به مسائل و اولویت‌هایی همچون ناترازی انرژی، موضوعات زیست‌محیطی، مسائل مربوط به امنیت و ایمنی صنعتی، الزامات حاکمیتی و تنظیم‌گری هوش مصنوعی و سایر موضوعاتی که صنایع و کسب‌وکارها در مسیر هوشمندسازی با آن مواجه هستند، پرداخته می‌شود.

شناسایی چالش‌ها و مسائل صنایع بالغ و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در راه توسعه بازار این حوزه نیز از دیگر محورهای برگزاری این همایش به شمار می‌رود.

مدیرعامل صندوق فناوری‌های نوظهور دیجیتال خاطرنشان کرد: در این همایش ضمن سخنرانی کلیدی افراد فعال در حوزه سیاستگذاری و همچنین صنایع بالغ کشور، زمینه برگزاری پنل‌های تخصصی، ارائه فضای نمایشگاهی به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور و حضور در جلسات مذاکره B۲B فرصتی مناسب برای توسعه این حوزه فراهم خواهد شد.

گفتنی است همایش ملی هوش‌مصنوعی و هوشمندسازی صنایع به همت صندوق پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شبکه مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری ۲۸ بهمن ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می‌شود.

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=428819

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]