0

تحولات اوکراین|هشدار درباره حضور رهبران اروپایی در رژه مسکو

  • کد خبر : 440793
  • ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۲

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، “کایا کالاس” مسئول اصلی سیاست خارجی اتحادیه اروپا شب گذشته، دوشنبه، در کنفرانس خبری پس از نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو در لوکزامبورگ، اعلام کرد که کشورهای عضو این اتحادیه قصد ندارند در رژه روز ۹ ماه مه در مسکو شرکت کنند و مقاماتی که در این روز به روسیه […]

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، “کایا کالاس” مسئول اصلی سیاست خارجی اتحادیه اروپا شب گذشته، دوشنبه، در کنفرانس خبری پس از نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو در لوکزامبورگ، اعلام کرد که کشورهای عضو این اتحادیه قصد ندارند در رژه روز ۹ ماه مه در مسکو شرکت کنند و مقاماتی که در این روز به روسیه سفر کنند، با پیامدهایی مواجه خواهند شد.

کالاس تأکید کرد: «در نشست وزرا، کشورهای عضو به‌طور کاملاً شفاف اعلام کردند که احتمال حضور مقامات اروپایی‌ در رژه یا جشن‌های مربوط به ۹ مه در مسکو بسیار ضعیف است.»

وی همچنین هشدار داد که مقامات اروپایی که روز ۹ مه به مسکو سفر کنند، با «پیامدهایی» روبه‌رو خواهند شد. به گفته وی، مشارکت کشورهای نامزد عضویت در اتحادیه اروپا در مراسم رژه پیروزی نیز اقدامی نامطلوب تلقی می‌شود. کالاس اشاره کرد که این هشدار به پایتخت‌ها منتقل شده است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرد که وزرای خارجه این اتحادیه در ماه مه بررسی بسته هفدهم تحریم‌ها علیه روسیه را در دستور کار خواهند داشت. او گفت: «ما در حال کار بر روی بسته هفدهم تحریم‌ها هستیم.»

کالاس توضیح داد که در این بسته ممکن است تدابیر جدیدی در خصوص آنچه «ناوگان سایه» خوانده می‌شود، گنجانده شود. این بسته جدید تحریمی قرار است در نشست آینده شورای امور خارجی اتحادیه اروپا که در ماه مه برگزار می‌شود، مورد بررسی قرار گیرد. وی همچنین با اشاره به تحریم‌های احتمالی دیگر گفت: «شما به‌خوبی می‌دانید که اعمال تحریم بر نفت و گاز چه تأثیر بزرگی خواهد داشت… بحث‌ها ادامه دارد، البته ضروری است که ۲۷ کشور به توافق برسند.»

ژان-نوئل باورو، وزیر امور خارجه فرانسه نیز از اتحادیه اروپا خواسته تا «سنگین‌ترین تحریم‌ها» را علیه روسیه اعمال کند. به گفته وی، هدف از این اقدامات، «خفه کردن» اقتصاد روسیه و جلوگیری از تقویت تلاش‌های نظامی این کشور است. به باور او، ایالات متحده نیز ممکن است تحریم‌هایی وضع کند تا طرف روسی را به نشستن پای میز مذاکره ترغیب نماید.

این در حالی است که مقامات روس بارها اعلام کرده‌اند که این کشور توان مقابله با فشار تحریم‌ها را دارد. در مسکو تأکید شده که حتی اعمال سنگین‌ترین تحریم‌ها، چنان‌که فرانسه از اتحادیه اروپا خواسته، تأثیری بر اقتصاد روسیه نخواهد داشت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و چهل و هفتمین (۱۱۴۷) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

کی‌یف رهبران اتحادیه اروپا را دعوت کرده تا توجه‌ها از روسیه منحرف شود

نشریه “پولیتیکو” با استناد به اظهارات آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین، گزارش داده است که مقامات اوکراینی برای نشان دادن «وحدت دیپلماتیک» و منحرف کردن توجه‌ها از مراسم رژه مسکو به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم، از رهبران و مقامات ارشد اروپایی دعوت کرده‌اند تا در تاریخ ۹ ماه مه به کی‌یف سفر کنند.

در این مقاله آمده است: «ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین قصد دارد رسماً از مقامات عالی رتبه اروپایی برای سفر به کی‌یف در تاریخ ۹ مه دعوت کند تا توجه جامعه بین الملل از مراسم رژه در میدان سرخ مسکو، با حضور برخی رهبران کشورهای جهان منحرف شود.»

انهدام ۱۱۵ پهپاد اوکراینی بر فراز مناطق مختلف روسیه طی یک شب

وزارت دفاع روسیه صبح امروز سه‌شنبه در بیانیه‌ای گزارش داد که در طول شب گذشته، سامانه‌های پدافند هوایی در حال انجام وظیفه این کشور، ۱۱۵ فروند هواپیمای بدون سرنشین نیروهای مسلح اوکراین را در آسمان مناطق مختلفی از روسیه رهگیری و منهدم کردند. این وزارتخانه افزود که  ۱۰۹ پهپاد بر فراز منطقه کورسک، سه پهپاد دیگر بر فراز منطقه وارونژ و یک پهپاد بر فراز مناطق مسکو، بریانسک و اوریول رهگیری شدند.

اوایل روز، حمله گسترده پهپادهای نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک روسیه اعلام شد که در نتیجه، چندین خانه مسکونی آتش گرفت و یک زن مسن جان باخت. نه نفر دیگر نیز دچار زخم‌های ناشی از ترکش، سوختگی و سایر جراحات شدند که بلافاصله کمک‌های پزشکی لازم به آنها ارائه شد.

توصیه روبیو و کللاگ به ترامپ برای اتخاذ موضع سخت‌تری در قبال روسیه

روزنامه “وال استریت ژورنال” به نقل از مقام‌های آمریکایی فاش کرده است: شماری از مقامات ارشد دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، از جمله مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، و کیت کلاگ، فرستاده ویژه در امور اوکراین، به او توصیه کرده‌اند که در حل‌وفصل درگیری اوکراین، مواضع سخت‌گیرانه‌تری نسبت به روسیه اتخاذ کند؛ اما تاکنون نتوانسته‌اند رئیس‌جمهور را به تغییر موضع متقاعد کنند.

این روزنامه می‌نویسد: «این گروه از مقامات بلندپایه کاخ سفید، که بنا به گفته منابع آمریکایی مارکو روبیو و کیت کلاگ نیز جزو آنها هستند، به ترامپ توصیه کرده‌اند که در تعامل با ولادیمیر پوتین [رئیس‌جمهور روسیه] احتیاط بیشتری به خرج دهد و در برابر درخواست‌های مسکو برای امتیازدهی ارضی از سوی کی‌یف، موضعی سخت‌گیرانه‌تر اتخاذ کند.»

به گفته این منابع، البته رئیس‌جمهور آمریکا همچنان بر همان موضعی استوار است که فرستاده ویژه‌اش در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، نیز از آن دفاع می‌کند: اینکه رئیس‌جمهور روسیه واقعاً خواهان دستیابی به صلح است و باید در این راستا پیش رفت.

این روزنامه همچنین یادآوری می‌کند که حتی مشاوران ترامپ که خواهان موضع‌گیری سخت‌گیرانه‌تر آمریکا در قبال روسیه هستند، در عین حال از تلاش او برای پایان دادن به جنگ اوکراین حمایت می‌کنند.

دموکرات‌ها در کنگره آمریکا خواستار تشدید تحریم‌های ضدروسی شدند

به گزارش خبرگزاری “رویترز” به نقل از منابع مطلع، دموکرات‌های مجلس نمایندگان کنگره ایالات متحده روز دوشنبه پیش‌نویس قانونی را ارائه کردند که بر تشدید تحریم‌های ضدروسی و تقویت حمایت از اوکراین تأکید دارد.

بر اساس این گزارش، در این سند، تخصیص بودجه برای تأمین «امنیت و بازسازی» اوکراین و همچنین «اعمال تحریم‌های سخت‌گیرانه علیه روسیه» پیش‌بینی شده است. نویسنده اصلی این پیش‌نویس، گریگوری میکس، عضو ارشد دموکرات در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان است.

رویترز می‌نویسد که این طرح قانونی از سوی دموکرات‌هایی ارائه شده که در حال حاضر در هر دو مجلس کنگره در اقلیت هستند، و هدف آن اعمال فشار سیاسی بر دولت جمهوری‌خواه دونالد ترامپ، است؛ آن‌هم از سوی رقبای سیاسی‌اش که خواهان ادامه حمایت نظامی از کی‌یف هستند.

این خبرگزاری احتمال می‌دهد که حتی اگر این سند به شکل کنونی تصویب نشود، برخی از مفاد آن می‌توانند در قالب یک طرح دوحزبی درباره اوکراین گنجانده شوند؛ طرحی که ممکن است در کنگره به تصویب برسد.

اوایل آوریل نیز گروهی از سناتورهای هر دو حزب در کنگره آمریکا نیز پیش‌نویس قانونی را ارائه کردند که در آن اعمال تحریم‌های اولیه و ثانویه علیه روسیه و شرکای تجاری آن در صورتی در نظر گرفته شده بود که مسکو از پذیرش پیشنهادهای واشنگتن برای حل‌وفصل درگیری اوکراین سر باز زند.

مقامات روسیه بارها اعلام کرده‌اند که این کشور از پس فشار تحریم‌ها برمی‌آید. در مسکو تأکید شده است که غرب جرئت اعتراف به شکست سیاست تحریمی علیه روسیه را ندارد. در خود کشورهای غربی نیز بارها نظراتی مبنی بر ناکارآمد بودن تحریم‌های ضدروسی مطرح شده است.

امیدواری ترامپ به دریافت «پیشنهادهای خوب» درباره اوکراین در آینده نزدیک 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا شب گذشته در جریان یک نشست خبری مشترک با نایب بوکله، رئیس‌جمهور السالوادور، اعلام کرد که در آینده نزدیک انتظار دریافت «پیشنهادهای خوبی» برای حل‌وفصل درگیری اوکراین را دارد.

وی در این نشست گفت: «من می‌خواهم به کشتارها پایان دهم. و فکر می‌کنم در این مسیر عملکرد خوبی داریم. تصور می‌کنم خیلی زود پیشنهادهای بسیار خوبی در این زمینه ارائه خواهد شد.»

ترامپ همچنین افزود که در سال‌های منتهی به این درگیری، واشنگتن می‌توانست اقدامات زیادی برای جلوگیری از وقوع جنگ در اوکراین انجام دهد.

در همان روز، رئیس‌جمهور آمریکا در شبکه اجتماعی Truth Social نیز پستی منتشر کرد و در آن، مسئولیت بحران اوکراین را متوجه دولت پیشین، یعنی دولت جو بایدن دانست. وی تأکید کرد که هیچ ارتباطی با آغاز این درگیری ندارد، اما با این حال، تلاش دارد تا به تخریب‌ها در اوکراین پایان دهد.

ترامپ: زلنسکی دائماً از آمریکا موشک درخواست می‌کند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، شب گذشته، دوشنبه اعلام کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به‌طور مداوم از واشنگتن درخواست دریافت موشک دارد.

وی در واکنش به اظهارات اخیر زلنسکی مبنی بر آمادگی کی‌یف برای پرداخت هزینه سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت، گفت: «او همیشه در پی به‌دست آوردن موشک‌های بیشتری از ایالات متحده است.»

ترامپ یادآور شد که پیش از آغاز یک درگیری نظامی، باید از امکان پیروزی در آن اطمینان داشت و تأکید کرد که نباید وارد جنگ با دشمنی شد که از نظر قدرت بسیار برتر است، با این امید که کمک خارجی سرنوشت نبرد را تغییر دهد.

وی همچنین  اشاره کرد که ولودیمیر زلنسکی و جو بایدن «کارنامه‌ای فاجعه‌بار» دارند. به گفته ترامپ، راه‌های زیادی برای جلوگیری از آغاز این درگیری وجود داشت، اما اکنون باید کی‌یف را وادار کرد که دست از ادامه جنگ بردارد.

تحویل دو سوم مهمات وعده‌داده‌شده از سوی اتحادیه اروپا به اوکراین

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که کشورهای عضو این اتحادیه تاکنون دو سوم از تعهدات خود برای ارسال مهمات به اوکراین را عملی کرده‌اند.

وی در آغاز نشست وزرای امور خارجه کشورهای اتحادیه اروپا گفت: «کاملاً روشن است که ما باید از اوکراین حمایت کنیم و خوشحالم که در چارچوب ابتکار من برای تأمین مهمات، دو سوم از تعهدات محقق شده‌اند. اما باید اقدامات بیشتری انجام دهیم.» 

کالاس همچنین تأکید کرد که کشورهای اتحادیه اروپا باید برای موفقیت در حل‌وفصل مسالمت‌آمیز مناقشه، حداکثر فشار ممکن را بر روسیه وارد کنند.

وی پیش‌تر در تاریخ ۹ آوریل اعلام کرده بود که برای تأمین دو میلیون گلوله موردنیاز اوکراین از سوی اتحادیه اروپا، منابع مالی کافی در دسترس نیست. با این حال، وی گفته بود که مذاکرات درباره این موضوع در حال پیشرفت است.

وزیر دفاع ایتالیا: «ائتلاف داوطلبان» برای کمک به اوکراین صرفاً یک نظریه است

گوئیدو کروزتو، وزیر دفاع ایتالیا معتقد است که ائتلاف موسوم به «ائتلاف داوطلبان» که از سوی کشورهای اتحادیه اروپا و بریتانیا برای احتمال اعزام نیروی نظامی به اوکراین تشکیل شده، در حال حاضر صرفاً یک فرضیه است و هیچ زمینه‌ای برای اجرای عملی آن وجود ندارد.

وی گفت: «ائتلاف داوطلبان، نیرویی نظامی در حد نظریه است که ممکن است برای اعزام به اوکراین مطرح شود، اما در حال حاضر هیچ شرط یا پیش‌زمینه‌ای برای چنین اقدامی وجود ندارد.»

کروزتو افزود که این ائتلاف نمی‌تواند به‌عنوان ستون اروپایی ناتو تلقی شود. به گفته او، ستون اروپایی این ائتلاف از کشورهایی تشکیل شده که عضو رسمی ناتو هستند. وی در پایان تاکید کرد که اروپا باید به دفاع از کشورهای عضو بپردازد و به‌جای تکرار وعده‌های سیاسی، بیشتر روی اقدامات عملی تمرکز کند.

بحث امکان ازسرگیری واردات گاز روسیه در اروپا

خبرگزاری “رویترز” روز دوشنبه گزارش داد که در اروپا گزینه ازسرگیری واردات گاز طبیعی از روسیه در حال بررسی است؛ اقدامی که تا یک سال پیش غیرقابل تصور به‌نظر می‌رسید.

در این گزارش آمده است: «رهبران شرکت‌های بزرگ اروپایی اکنون در حال صحبت درباره موضوعی هستند که تا سال گذشته غیرقابل تصور بود: واردات بخشی از گاز روسیه، از جمله از سوی غول دولتی روسی “گازپروم”، ممکن است ایده خوبی باشد.»

این رسانه تأکید می‌کند که امنیت انرژی اروپا همچنان بسیار شکننده است و این وضعیت با وابستگی فزاینده به ایالات متحده تشدید شده است.

بر اساس این گزارش، ازسرگیری واردات گاز روسیه مستلزم تغییرات اساسی در سیاست‌های اتحادیه اروپا خواهد بود، چرا که این تصمیم در تضاد با مسیر فعلی تقویت فشارهای تحریمی بر روسیه قرار دارد.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=440793

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]