2

با پیشنهاد کلینتون چه کنیم؟

  • کد خبر : 49491
  • ۱۲ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۶

حسن بهشتی پور در روزنامه تهران امروز نوشت:اظهارات هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا برای مذاکره مستقیم با ایران را باید از ۲ منظر متفاوت (بدبینانه و خوشبینانه) بررسی کرد.

در ادامه این نوشتار آمده است:

دیدگاه بدبینانه: سخنان جدید وزیرامور خارجه آمریکا را باید از این منظر نگاه کرد که کلینتون روزهای آخر کار خود را سپری می‌کند. وی رسما از اول بهمن ماه که دور جدید ریاست جمهوری اوباما آغاز می شود دیگر وزیر امور خارجه آمریکا نیست. بنابراین برای اظهارات او نباید حساب ویژه‌ای باز کرد. از این منظر باید توجه داشت که موضوع مذاکرات ایران و آمریکا کاملا تحت تاثیر دو فاکتور متفاوت است؛‌ یک، در داخل آمریکا مخالفان جدی با مذاکرات وجود دارد یعنی همان گروه‌هایی که علیه ایران،‌تحریم ها را تصویب می‌کنند و در این باره با کاخ سفید کاملا مخالف هستند. دوم، در داخل ایران یک دید منفی نسبت به مذاکرات وجود دارد که نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد و در شرایط فشار،‌ مذاکره تامین‌کننده منافع ایران نیست.

دیدگاه خوشبینانه:این نگاه معتقد است که اولا مذاکره را باید از رابطه جدا دانست ضمن اینکه برای هر مذاکره سودمندی باید مقدمه‌ای فراهم شود. یعنی ابتدا باید هدف مذاکره فراهم شود. دوم موضوع مذاکره کاملا معلوم باشد و سوم شرایط مذاکرات اهمیت پیدا می‌کند. یعنی باید دید دو طرف در چه شرایط مکانی و زمانی مذاکره می‌کنند. درهمین راستا باید متناسب با شرایط روز و امکانات و مقدورات تصمیم گرفت که چه سیاستی به نفع منافع ملی است و لذا آنچه مهم است تامین شدن منافع ملی ایران است. بالحاظ چنین ویژگی‌هایی، گروه دوم معتقدند ما می‌توانیم مذاکره کنیم بی آنکه رابطه داشته باشیم. یکی از مهمترین شرایط، ‌مصوبه شورای عالی امنیت ملی کشورمان و در نهایت منویات مقام معظم رهبری است که اگر این شرایط فراهم شود،‌ دیدگاه دوم معتقد است مذاکره اشکالی ندارد. این درحالی است که درباره مسئله ایران و آمریکا، مهم‌ترین مشکل،‌مسئله هسته‌ای است که اگر ایران و غرب توافق کنند، مشکلات‌مان با سایر کشورها نیز حل می‌شود.

درجمع این دو دیدگاه باید گفت که پیشنهاد کلینتون را نه‌ می‌شود تایید و نه رد کرد. اول باید مشخص شود که آمریکا حاضر است موضوع مذاکره را مشخص کند؟ دوم اینکه غنی سازی را در ایران به رسمیت بشناسد؟ اگر چنین شود فضای مذاکرات مهیا می‌شود. اما اگرهمان استراتژی فشار و مذاکره که طی چند سال اخیر در پیش گرفته و بی نتیجه هم بوده را ادامه دهد امکان گفت‌وگوهای دوجانبه هم نخواهد بود. زیرا هیچ کشوری در شرایط فشار حاضر به گفت‌وگو نیست. اگر آمریکا بخشی از تحریم‌ها را لغو کند نشانه خوبی از این موضوع است که خواهان مذاکره است.

تابناک

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=49491

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]