سخنگوی وزارت نفت برنامههای هیات شرکتکننده ایرانی در نشست روز چهارشنبه اعضای اوپک در وین را تشریح کرد.
علیرضا نیکزاد رهبر در مورد رویکرد هیات شرکتکننده ایرانی در نشست روز چهارشنبه اعضای اوپک گفت: اولین درخواست از اعضای اوپک بازگشت به تعهدات مربوط به سقف تولید است.
سخنگوی وزارت نفت توضیح داد: در ابتدا این هیات از اعضای اوپک درخواست میکند طبق تعهدات گذشته به تولید نفت خام بپردازند؛ چرا که در اجلاس اخیر اوپک سقف تولید نفت اعضاء ۳۰ میلیون بشکه تعیین شده بود، اما در حال حاضر این رقم به بیش از ۳۱ میلیون بشکه رسیده است.
وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشورهای غربی و اتحادیه اروپا و کاهش رشد اقتصادی این کشورها افزود: در مرحلهی بعدی هیات ایرانی با توجه به این شرایط از سایر اعضاء اوپک طی یک بحث کارشناسی درخواست خواهد کرد که سطح تولید را از آنچه که پیش از این تعیین شده بود، کاهش دهند.
به گفتهی نیکزاد رهبر بازار نفت با توجه به شرایط اقتصادی کم تقاضاتر از ۳۰ میلیون بشکهای است که اوپک تعیین کرده است.
موافقت اکثر اعضا با کاهش تولید
سخنگوی وزارت نفت در پاسخ به این سوال که سایر اعضاء با کاهش سقف تولید اوپک موافق هستند، گفت: با توجه به اختلاف کم بین رقم تولید تعیین شده و رقم تولید کنونی بیشتر اعضاء به سقف تولید تعیینشده پایبند بودهاند و تنها دو سه کشور به این موضوع پایبند نبودند. براین اساس به نظر من اکثر اعضاء با کاهش تولید موافق هستند.
ایران از هیچ کاندیدای غیرایرانی حمایت نمیکند
نیکزاد رهبر در ادامه این گفتوگو با تاکید بر اینکه ایران از هیچ کدام از نامزدهای دبیر کلی دو کشور عراق و عربستان حمایت نخواهد کرد، گفت: تمام سعی و تلاش خود را از طریق اقدامات دیپلماتیک به کار خواهیم گرفت تا در این زمینه به نتیجه برسیم و پس از سالها سمت دبیر کلی را برعهده بگیریم.
سخنگوی وزارت نفت در پاسخ به این سوال که در صورت پیشنهاد فردی به جز کاندیداهای سه کشور آیا ایران با آن موافقت خواهد کرد یا خیر، گفت: این موضوع بستگی به شرایط اجلاس دارد.
به گفتهی وی، در صورت اینکه در نشست فردا اعضا بر سر یک کاندیدا توافق نکنند، ممکن است کشور کویت به مدت یکسال به عنوان سرپرست دبیر کلی انتخاب شود.
برنامه ایران برای تغییر شیوه انتخاب دبیر کل
نیکزاد در پاسخ به این سوال که آیا ایران برنامهای برای تغییر شیوهی انتخاب ناعادلانه دبیر کلی سازمان کشورهای تولیدکننده نفت دارد نیز گفت: برای تغییر شیوهی انتخاب این سمت در حال مذاکره با سایر اعضاء هستیم، اما تاکنون در این زمینه به اجماع نرسیدهایم.
ایسنا