بی بی سی نوشت: آرا گولر را به نام «عکاس استانبول» میشناسند. عکسهای گولر تصویر این شهر را، آن طور که در دهه ۵۰ تا ۷۰بود، در تاریخ ثبت کردهاند. اورهان پاموک برنده جایزه نوبل، تصویرسازی رمان خود «استانبول» را با عکسهای او انجام داد.
شصت سال پیش و در سال ۱۹۵۲، او اولین گزارش تصویری خود را با موضوع ماهیگیرهای محله کومکاپی استانبول، در یک روزنامه ارمنی زبان منتشر کرد.
گولر از اواخر دهه ۵۰ میلادی همکاری خود با آژانس مگنوم فوتوز را آغاز کرد و خبرنگار مجله های تایم و لایف در ترکیه هم بود. کارهای او در موزه های بسیاری در سراسر جهان به نمایش گذاشته شده است.
گولر می گوید: اگر عکس های من از استانبول نبود، شهر قدیم تا حالا به دست فراموشی سپرده شده بود. از شهر قدیم استانبول دیگر چیزی نمانده است…
اورهان پاموک، برنده جایزه نوبل، می گوید بزرگترین دستاورد آرا گولر ثبت تصویری خاطرات استانبول برای میلیون ها نفر است؛ تصاویری که این شهر را با همه غنا و شاعرانه بودنش نمایش می دهد.
گولر در دهه ۵۰ از چهره بسیاری از مشاهیر عکاسی کرد، از جمله: وینستون چرچیل، ایندیرا گاندی، ماریا کالاس، آلفرد هیچکاک، مارک شاگال، سالوادور دالی و پابلو پیکاسو.
سرگِی پاراجانُف، عکاس ارمنی که در سرتاسر دنیا به دلیل آثارش از او تقدیر به عمل آمده، از جمله کسانی بودکه گولر او را در استانبول ملاقات و از او عکس گرفت.
گولر در یک خانواده ارمنی در استانبول متولد شد. او برای عکاسی از آهنگساز معروف ارمنی، آرام خاچاطوریان، به مسکو رفت.
ارمنی بودن او تاثیر بسیاری در کارهایش گذاشت. به گفته او، مجموعه عکس هایش از ماهیگیران ارمنی یکی از مهمترین و جدی ترین کارهایش بوده است که بعدها کتابی از آنها منتشر کرد.
گولر می گوید: ‘مرا عکاس استانبول لقب داده اند، ولی خودم فکر می کنم که من یک شهروند جهانی هستم و یک عکاس جهانی.’ بیشتر کارهای آرا گولر در این وبسایت قابل مشاهده است: http://www.araguler.com.tr