1

نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مصر:من نامزدی نیستم که خواستار جنگ در خارج از مرزهای مصر با اسرائیل بشوم.

  • کد خبر : 7947
  • ۱۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۴:۵۳

حمدین صباحی نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مصر اعلام کرد قصد دارد این کشور را به یک قدرت اقتصادی بزرگ تبدیل کند و شکاف بین ثروتمندان و فقیران را کاهش دهد و در آنچه آن را روابط صمیمی بین مصر و اسرائیل توصیف کرد و در سرسپردگی مصر در برابر غرب بازنگری کند. خبرگزاری رویترز […]

حمدین صباحی نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری مصر اعلام کرد قصد دارد این کشور را به یک قدرت اقتصادی بزرگ تبدیل کند و شکاف بین ثروتمندان و فقیران را کاهش دهد و در آنچه آن را روابط صمیمی بین مصر و اسرائیل توصیف کرد و در سرسپردگی مصر در برابر غرب بازنگری کند. خبرگزاری رویترز در گزارشی از قاهره به قلم دینا زاید نوشت : حمدین صباحی (۵۷ ساله) که زندگی سیاسی خود را در مخالفت با حسنی مبارک رئیس جمهور سابق مصر گذرانده است می گوید مصری ها بعد از سرنگون کردن رئیس جمهوری که سی سال بر کشورشان حکومت کرد استحقاق این را دارند که سطح انتظارات خود را بالاتر ببرند و تحولی در سیاست های مصر ایجاد کنند.

صباحی در مصاحبه ای که رویترز با او در دفتر کارش انجام داد در حالی که داوطلبان سرگرم پاسخ دادن به تماس های تلفنی و دنبال کردن صفحات او در توئیتر و فیسبوک بودند گفت:باید باور و اطمینان داشته باشیم که ملت ما همانطور که انقلابی بزرگ به پا کرد می تواند خیزشی عظیم ایجاد کند . هنوز زمان آغاز رقابت های انتخابات ریاست جمهوری در مصر مشخص نشده است ولی تحلیلگران می گویند به احتمال زیاد انتخابات در اوایل سال ۲۰۱۲ برگزار خواهد شد.

ولی صباحی و دست کم ده فرد دیگر عملا سرگرم مبارزات انتخاباتی شده اند و هرچه به زمان انتخابات نزدیک می شویم، این افراد شبکه های حامیان خود را گسترش می دهند. صباحی قصد دارد با عمرو موسی دبیرکل سابق اتحادیه عرب و محمد البرادعی دبیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی که هر دو در سطح داخلی و بین المللی بسیار معروف هستند رقابت کند.

ولی صباحی که در انتخابات پارلمانی سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۵ به رغم تقلب گسترده رقبایش توانست به عنوان نماینده مستقل به پارلمان مصر راه یابد، با شعاریکی از خودمان تلاش می کند حمایت مردمی را به دست آورد.

او به منظور جمع آوری امضاء به سراسر کشور سفر می کند و اطرافیانش می گویند تاکنون توانسته است بیست و هفت هزار امضا جمع آوری کند.

او خود را بسیار نزدیک به مردم می داند و شماره تلفن همراهش را به هرکس که درخواست کند می دهد.

او حتی یکبار شماره تلفن خود را در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد ولی این کار به نفع گروه کاری او نبود که با سیلی از تماس های تلفنی مواجه شدند. صباحی که شلوار جین می پوشد به رویترز گفت: هدف ما این است که مصر را وارد فهرست کشورهای پیشرفته کنیم. وی می افزاید، اطمینان دارد که منابع مصر اگر به درستی مدیریت شود و به نفع مردم در کشوری دموکراتیک مورد بهره برداری قرار گیرد، دستیابی به چنین هدفی را امکان پذیر خواهد کرد.

او از کشورهای برزیل، مالزی و ترکیه به عنوان الگوهایی یاد می کند که مصر می تواند در زمینه اقتصادی از آنها دنباله روی کند.

مصر قبل از سرنگون شدن رژیم حسنی مبارک از مناطق مورد علاقه سرمایه گذاران در کشورهای در حال توسعه به شمار می رفت.

اقتصاد مصر توانست بحران مالی جهانی را پشت سر بگذارد و به نرخ سابق رشد که بیش از شش درصد بود باز گردد.

سپس انقلاب روی داد و نرخ رشد اقتصاد مصر بار دیگر کاهش یافت. ولی حتی قبل از انقلاب نیز شهروندان مصری از این مسئله شکایت داشتند که فقط ثروتمندان -به زیان بخش گسترده ای از فقیران- از مزایای رشد اقتصادی مصر بهره مند می شوند.

صباحی بنیانگذار حزب سوسیالیست الکرامه که قبلا ریاست این حزب را نیز بر عهده داشت، هدف نخست و مقدس خود را پیروزی بر عقب ماندگی و فقر ذکر کرد.

وی می گوید از ریاست حزب الکرامه کناره گیری کرده است تا بتواند به قدرت دست یابد.

چنین رویکردی بر خلاف رویکرد اکثر روسای احزاب مصری است که سالها در سمتهایشان باقی می مانند یا مبارک که سی سال بر کشور حکومت کرد. تحقق برابری از جمله مسائل مورد تاکید در مصر است و شعارنان، آزادی، عدالت اجتماعی از شعارهای اصلی در انقلاب مصر بود.

هیچ نامزدی نمی تواند این مسئله را نادیده بگیرد ولی صباحی می گوید برعکس دیگر نامزدها، او مدت زیادی است که چنین هدفی را ترویج می کند. صباحی که دست کم پنج بار دستگیر شده است می افزاید:من از عدالت اجتماعی سخن می گویم و تمام زندگی ام برای تحقق عدالت اجتماعی مبارزه کرده ام.

من از آزادی ها سخن می گویم و عمرم را صرف دفاع از آزادی کرده ام . صباحی همچنین قول استقلال بیشتر در سیاست خارجی مصر را می دهد و می گوید قصد دارد به سرسپردگی مصر در برابر آمریکا که در دوره حکومت مبارک وجود داشت پایان دهد و به مصری ها فرصت دهد در پیمان صلح کمپ دیوید بین مصر و اسرائیل بازنگری کنند.

این پیمان که به امضای انور سادات رئیس جمهور سابق مصر رسید، محور تلاش های مبارک برای تحقق بخشیدن به صلح در منطقه بود و موجب شد مصر میلیاردها دلار کمک نظامی و غیرنظامی از آمریکا دریافت کند. صباحی گفت:ملت مصر این حق را دارد که اگر بخواهد از طریق نمایندگانش در پارلمان منتخب یا از طریق همه پرسی، در پیمان کمپ دیوید بازنگری کند .

وی می افزاید:من از جمله کسانی هستم که از قبل هم با کمپ دیوید موافق نبوده ام ولی اگر رئیس جمهور شوم به خود اجازه نخواهم داد که دیدگاه شخصی ام را بر مردم تحمیل کنم . وی افزود، خواستار بازنگری در توافقنامه فروش گاز به اسرائیل است که دولت مبارک با آن موافقت کرد و با طوفانی از انتقادات از سوی رسانه ها و شهروندان مواجه شد.

ص باحی در عین حال گفت: من نامزدی نیستم که خواستار جنگ در خارج از مرزهای مصر با اسرائیل یا طرف دیگری بشوم.

جنگی که من می خواهم وارد آن شود برضد فقر است.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=7947

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]