با مشکلات اقتصادی کشورهای مختلف جهان، هزینه مواد غذایی یکی از مهمترین خرجهای مداوم خانوادهها به حساب میآید و به همین خاطر مطالعه روی خرید هفتگی مواد غذایی توسط خانوادههای مختلف در ۳۰ کشور جهان است که نظر خیلیها را به خود جلب کرده و اختلاف میان کشورهای مختلف را نشان میدهد.
این تحقیق که پیش از این هم خیلیها از آن خبردار شده بودند مهمترین بخش کتاب «سیاره گرسنگی» است که به تازگی در انگلیس چاپ شده است. پیتر منزل، نویسنده این کتاب برای فهمیدن عادتهای غذایی و هزینههای مردم کشورهای مختلف، به همراه همسر خود به کشورهای متفاوتی سفرکرده است. پرونده هر خانواده در این کتاب شامل عادتها و برنامه غذایی آنها در کنار هزینههایشان است. عکس اعضای این خانوادهها همدر کنار خریدهای هر هفتهشان در پرونده آنها قرار گرفته است.
بر اساس این تحقیق هزینه خرید مواد غذایی میان خانوادههای کشورهای مختلف از ۳/۲ پوند تا ۳۲۰ پوند در هفته متغیر است. در حالی که مردم کشورهای آفریقایی به دنبال خرید اولیه ترین مواد غذایی هستند چیپس،بیسکوییت و شکلات جز خریدها همیشگی ساکنان کشورهای دیگر است. تصاویر خانوادهها در کنار مواد غذایی خریداری شده آنها در یک هفته علاوه بر تفاوت هزینههای آنها برای خورد و خوراک به خوبی اختلاف میان عادتهای غذایی کشورهای مختلف را نشان میدهد.
خانواده رویس در کارولینای شمالی به صورت متوسط هفتهای ۲۲۰ پوند را برای خرید مواد غذایی که شامل شکلات،پیتزا و غذاهای فست فود دیگر میشود هزینه میکند. در سبد غذایی خانواده اوکیتا در ژاپن اما خبری از فست فود نیست و ماهی بخش مهمی از تغذیه آنها را تشکیل میدهد. خانواده مانزوز در ایتالیا برنامه متعادلتری دارند. در سبد غذایی آنها ماهی،پاستا و میوههای تازه دیده میشود که هزینه هفتگی آن حدود ۱۶۷ پوند تخمین زده شده است. خانواده نامگی در بوتان اما برای سیر کردن ۱۳ عضو خود هفتهای ۳/۲ پوند میتوانند خرج کنند. در این تحقیق با ۳۲۰ پوند خرج برای خرید مواد غذایی آلمانیها پرهزینهترین خانواده را داشتهاند.
انگلیس؛هزینه هفتگی ۱۵۵ پوند برای خانوادهای ۴ نفره