به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاعرسانی حج در مدینهمنوره، در خروجی شهر مدینه به سمت مکه، منطقهای میان یک کوه نسبتا عریض و طولانی به نام عیر و کوهی دیگر به نام حمراالاسد وجود دارد که آنرا محل وقوع رویداد خسف بیدا میگویند.
کوه عیر
خسف بیدا را چهارمین نشانه از نشانههاى حتمى ظهور گفتهاند و در اصل خَسْف در لغت به معناى فرو ریختن چیزى در زمین است.
شیخ صدوق با سند صحیح از امام صادق علیه السلام روایت کرده است که فرمود: «قَبْلَ قیامِ القائمِ خَمسُ عَلاماتٍ مَحتومات: اَلَیمانىُّ و السُّفیانىُّ و الصَّیحهَ وَ الخَسفُ بِالبَیداء وَ قَتلُ النَّفسِ الزَّکیه؛ پیش از قیام قائم پنج نشانه حتمى است: یمانى، سفیانى، بانگ آسمانى، خسف بیدا و قتل نفسزکیه».
کوه حمرا الاسد
ماجرای حمراء الاسد در همین مکان و در سال سوم هجرت به وقوع پیوسته است؛ در پایان جنگ احد، به فرمان ابوسفیان لشکر به ظاهر فاتح او به سرعت به سوی مکّه حرکت کرد، هنگامی که این لشکر به سرزمین «روحاء» رسیدند، از کار خود سخت پشیمان شدند و تصمیم به بازگشت به مدینه گرفتند تا بقیه مسلمانان را به قتل رسانند.
پیامبر (صلی الله علیه و آله) از این موضوع با خبر شدند و فوراً دستور دادند که مسلمانان، بسیج و برای یک جنگ دیگر آماده شوند، مخصوصاً فرمان دادند که مجروحان، زنان و کودکان نیز در این جنگ شرکت کنند.
خبر حرکت ارتش اسلام به لشکر دشمن رسید و ابوسفیان با نگرانی و اضطراب سپس دستور عقب نشینی بسوی مکه را صادر کرد.