بقایای قدیمی ترین پستاندار شناخته شده نزدیک رودخانه یانگ تسه در مرکز چین کشف شده است.
با اینکه وزن این حیوان کمتر از ۳۰ گرم بوده است اما یک حلقه مفقوده در تکامل پستانداران محسوب می شود. کشف این پستاندار نشانه های اسکلتی در یک لحظه اساسی را در چرخه زندگی کامل می کند، درست زمانی که این چرخه منشعب شده و به میمونهای مدرن می رسد.
فسیل قدیمی ترین پستاندار جهان با ۵۵ میلیون سال قدمت در نزدیکی رودخانه یانگ تسه در مرکز چین کشف شد
محققان اظهار داشتند که این اسکلت جدید که شرح آن به طور مبسوط در مجله نیچر آمده از نظریات اخیر که آسیا را مبداء پستانداران معرفی می کند، پشتیبانی خواهد کرد.
کاسه چشم بزرگ نشان می دهد که این حیوان در طول روز فعال بوده است.
دکتر شیجون نی دیرین شناسی که این تحقیقات را هدایت می کند، گفت: در اوایل دوره ائوسن این منطقه دارای دریاچه های بزرگی بوده است که جنگلهای استوایی پر درختی آن را احاطه کرده بودند.
دوره ائوسن بخشی از دوره زمین است که متعلق به ۵۴٫۸ تا ۳۳٫۷ میلیون سال پیش است و نام آن برگرفته از دو واژه یونانی به معنای سپیده دم و جدید است.
وی اضافه کرد: تحلیلهای ما نشان می دهد که این پستاندار جدید بسیار کوچک بوده و وزن آن به کمتر از ۳۰ گرم می رسیده است. این پستاندار تازه کشف شده دست و پاهای بلند و باریک و یک دم بلند داشته و به خوبی می توانسته از درختان بالا رفته و از آنها بپرد، در طول روز فعال بوده و عمدتا از حشرات تغذیه می کرده است.
تصویری دیجیتالی از قدیمی ترین پستاندار جهان که فسیل آن در مرکز چین کشف شده است
دکتر کریستوفر بیرد از موزه تاریخ طبیعی کارنیج در پیتزبورگ اظهار داشت: Archicebus با سایر پستانداران، زنده یا فسیل که تاکنون علم آنها را شناسایی کرده متفاوت است. به نظر می رسد که این موجود یک هیبرید عجیب با پاهای یک میمون کوچک بازوها و دندانهای پستانداران اولیه و یک جمجمه ابتدایی بوده که چشمهان بسیارکوچکی روی آن قرار می گرفت. کشف آن موجب می شود که تمام نظریاتی که تاکنون درباره تکامل میمونها نوشته شده مورد بازنویسی قرار گیرد.
اسکلت این پستاندار به صورت دیجیتالی با بهره گیری از تکنیکهای مدرن بازسازی شده است و مشخص شده است که این پستاندار با سایر پستانداران زنده و یا منقرض شده متفاوت است.
مهر