به گزارش خبر آنلاین مهدی ایرانمنش – رئیس مرکز هیأتهای امنا و هیأتهای ممیزه مرکزی وزارت علوم می گوید مرکز هیأتهای امنا و هیأتهای ممیزه مرکزی وزارت علوم یک تبصره به آیین نامه استخدامی اعضای هیأت علمی الحاق کرد که جزئیات آن به شرح ذیل است:
” تبصره الحاقی به ماده ۹۸ آیین نامه استخدامی اعضای هیأت علمی مورخ ۲۷ اسفند سال ۹۰ :
تبصره ۳ ( الحاقی ) – به منظور استمرار بهره گیری از تجارب و خدمات موثر عضو آموزشی موسسه و در هر مرتبه علمی که واجد شرایط یکی از بندهای مندرج در ماده ۹۶ آین آیین نامه می باشد، موسسه می تواند علاوه بر موارد مندرج در این ماده و تبصره های ۱ و ۲ آن، پس از بررسی پیشنهاد گروه آموزشی در خصوص تعویق بازنشستگی عضو، موعد بازنشستگی وی را به صورت سالیانه و حداکثر تا سقف ۵ سال ( مشروط به افزایش حداکثر ۵ سال به سن بازنشستگی مندرج در ماده ۹۶) با تصویب هیأت امنا، به تعویق اندازد.”
این در حالی است که به بازنشستگی اساتید در دولت نهم و دهم انتقادات فراوانی وجود داشت .
توفیقی وزیر علوم اصلاحات در مورد فرایند بازنشستگی اساتید و انگ های سیاسی بودن آن در کافه خبر می گوید :بازنشستگی اساتید یک روال طبیعی دارد و همه جای دنیا نیز مرسوم است به نظر من مشکلی نیز وجود ندارد. اصل موضوع بازنشستگی اعضای هیئت علمی نیست که مشکل دارد اما مهم این است که ما از این ابزار چگونه استفاده میکنیم. آن چیزی که به نظر من طی دو سه سال گذشته مسئله شده است و باعث شد موضوع بازنشستگی اعضای هیئت علمی وارد افکار عمومی شود و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شود این بود که آیا برای بازنشستگی یک روال اداری طی شده است یا از آن استفادههای سیاسی میشود.
او گفت: به نظر من بازنشستگی اگر روال عادی و طبیعی خود را طی کند مشکلی ندارد. افزایش ماندگاری اساتید در دانشگاهها بر اساس آئیننامه فعلی بازنشستگی اعضای هیئت علمی مثبت است. مشکل مربوط به آئیننامه نیست بلکه مشکل مربوط به اجرای آن است. اعتراضها زمانی مطرح میشود که یک نفر فکر میکند که خارج از آئیننامه با آن برخورد شده است. چیزی که مهمتر از محتوای آئیننامه است یکسانسازی اجرای آئیننامه و استفاده ابزاری نکردن از آئیننامه است.
اما علی عباسپور تهرانی فرد رییس پیشین کمیسیون آموزش مجلس می گوید در مورد بازنشستگی اساتید دانشگاهها یک اشکال قانونی وجود دارد که در زمان وزیر علوم سابق نیز مطرح می شد.
وی افزود: بازنشستگی اساتید در دانشگاهها بر اساس قانون پس از ۳۰ سال خدمت می تواند صورت گیرد و مسئولین دانشگاهها و وزارت علوم نیز با استناد به این قانون نسبت به بازنشسته کردن اساتید اقدام می کنند.از این رو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با این رویکرد که دانشگاهها باید از وجود اعضای هیئت علمی به ویژه با رتبه استادی حتی پس از خدمت ۳۰ ساله نیز استفاده کنند درصدد اصلاح قانون بازنشستگی اعضای هیئت علمی دانشگاهها است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: بسیاری از اعضای هیئت علمی پس از بازنشستگی هنوز از سلامت جسمی و توانایی لازم برای فعالیت در دانشگاه برخوردار هستند و در دانشگاههای غیرانتفاعی و حتی دانشگاههای خارج از کشور تدریس و فعالیت می کنند. همچنین در برخی موارد مشاهده می شود که آنها اقدام به تأسیس موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی کرده اند. بنابراین دلیلی ندارد که دانشگاههای ما از وجود این اساتید محروم شوند.
حالا و با تصویب قانون جدید شاید بتوان امیدوار بود که این ایرادات از بین برود .
بازنشستگی استادان تا ۵ سال به تعویق افتاد
بازنشستگی اساتید در دولت نهم و دهم از بجث برانگیز ترین اتفاقات حوزه آموزش بوده است اما حالا با تصویب مرکز هیأتهای امنا و هیأتهای ممیزه مرکزی وزارت علوم، بازنشستگی استادان تا ۵ سال به تعویق افتاد.