به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت شبکه الجزیره، جهاد الحداد، یکی از رهبران اخوان المسلمین اعلام کرد که مرسی و تمامی تیم ریاست جمهوری تحت بازداشت موقت در باشگاه گارد جمهوری هستند و پدر وی نیز که دست راست مرسی است در بازداشت است.
یک مقام نظامی عالی رتبه امروز (پنجشنبه) اعلام کرد: ارتش مصر محمد مرسی را تحت نظارت دارد.
این مسوول که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری فرانسه گفت: مرسی به طور پیشگیرانه تحت بازداشت است و ممکن است اتهاماتی علیه وی مطرح شود.
روزنامه دولتی الاهرام نیز نوشت: نیروهای امنیتی مصر دستور بازداشت ۳۰۰ عضو اخوان المسلمین را دادهاند.
یک مسوول در وزارت کشور مصر به خبرگزاری فرانسه گفت: در پی صدور حکم جلب اعضای اخوان المسلمین عملیات تعقیب برای بازداشت آنها آغاز شده است.
نیروهای امنیتی عصر چهارشنبه سعد کتاتنی، رئیس حزب آزادی و عدالت که از اخوان المسلمین جدا شده را به همراه رشاد بیومی، معاون رهبر اخوان المسلمین بازداشت کردند.
این در حالی است که نوعی ناامنی در میدان رابعه عدویه و اطراف دانشگاه قاهره مشاهده شده است.
محمد بلتاجی، عضو هیات عالی حزب آزادی و عدالت به شبکه الجزیره گفت: این میدان از سوی تانکهای ارتش تحت محاصره قرار گرفته است و آنچه که رخ داده کودتای نظامی علیه قانون اساسی است.
یک مقام امنیتی مصر تاکید کرد که محمد مرسی و محمد بدیع رهبر اخوان المسلمین، خیر شاطر معاون وی و رهبران دیگر این گروه یعنی عصام عریان، محمد بلتاجی، صفوت حجازی، عصام سلطان، محمد عمده، ابوالعلا ماضی ممنوع السفر شدهاند.
این مقام تاکید کرد: تمام این متهمان در پرونده فرار از زندان وادی نطرون در سال ۲۰۱۱ از جمله محمد مرسی و تعدادی از رهبران اخوان المسلمین، متهم هستند و در لیست ممنوع السفرها قرار دارند.
دادگاهی در اسماعیلیه در ۲۳ ژوئن گذشته محمد مرسی و ۳۵ تن از اعضای اخوان المسلمین را به منظور انجام تحقیقات در زمینه فرار از زندان وادی نطرون در جریان انقلاب ۲۰۱۱ مصر به دادستانی کل ارجاع داده است.
منابع قضایی مصر نیز اعلام کردند که حکم نهایی بازداشت نخست وزیر مصر و عزل وی از سمتش صادر شد.
به نقل از سایت شبکه الجزیره، یک مقام در دادگاه کیفری مصر اعلام کرد که دادگاهی پیشتر وی را به امتناع از اجرای حکم قضایی در زمینه فعالیت شرکت نیل محکوم کرده بود و به این ترتیب وی از سمت نخست وزیری عزل شد.
محمد مرسی ۲۴ ژوئیه ۲۰۱۲ هشام قندیل را به عنوان نخست وزیر به جای دولت کمال جنزوری نخست وزیر موقت مصر تعیین کرده بود.
همچنین مسوولان مصر اجازه پخش برنامههای تلویزیونی از منطقه رابعه عدویه را نداده و مانع از ورود خبرنگاران به این منطقه شدند. همچنین مسوولان مصری چندین شبکه ماهوارهای از جمله مصر ۲۵ را قطع کردند.
یکی از شاهدان به خبرگزاری رویترز گفت: حدود هشت گزارشگر و کارمند شبکه مصر۲۵ بازداشت شدهاند.
همچنین دیگر شبکههای دینی مصر از جمله شبکه الناس، الرحمه، الحافظ که از شبکههای وابسته به جریان اسلامی و طرفدار محمد مرسی هستند، قطع شدهاند.
خبرنگار الجزیره از میدان التحریر اعلام کرد: تظاهر کنندگان منتظر پایان قرائت بیانیه ارتش از سوی وزیر دفاع نشده و شروع به جشن و پایکوبی کردند.
نیروهای امنیتی مصر همچنین به استودیو شبکه “الجزیره” در مصر حمله کردند.
شبکه الجزیره صحنههایی از شادی مردم را پخش میکرد که نیروهای امنیتی به استودیو شبکه یورش برده و کارمندان آن را بازداشت کردند.