5

دهکده شگفتی‌ها +تصویر

  • کد خبر : 99229
  • ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ - ۴:۴۰

کندلوس دهکده‌ای است که هرگز سودای شهر شدن را نداشته و بر محور تاریخ و فرهنگ خود و طبیعت خدادادی برای دستیابی به یک الگوی توسعه روستایی تلاش کرده است.

خبرگزاری فارس: کندلوس دهکده شگفتی‌ها

به گزارش خبرگزاری فارس از نوشهر، شهرستان نوشهر، شهری است که فاصله مناسب بین دریا و جنگل از آن شهری زیبا و چشم‌نواز ساخته است.

سرزمین کجور که در تاریخ جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است از میان کوه‌های البرز مرکزی در بخش کجور دهکده‌ای زیبا و دلنشین همچون نگینی در حلقه، نگاه‌ها را به خود کشانده است.

کندلوس دهکده‌ای است که هرگز سودای شهر شدن را نداشته و بر محور تاریخ و فرهنگ خود و طبیعت خدادادی برای دستیابی به یک الگوی توسعه روستایی تلاش کرده است.

معماری روستایی زیبای این دهکده، کندلوس را جزو ۱۱ روستای دارای بافت باارزش کشور قرار داده است تا غنای «محیط زیست ساختنی یا ساخته شده» همراه با محیط زیست فرهنگی و محیط زیست طبیعی کندلوس آن را میزبان شایسته‌ای برای عاشقان شگفتی‌های طبیعت، تاریخ و معماری کند.

کندلوس نخستین دهکده در جهان است که صاحب موزه مردم‌شناسی است و دیگر این‌که این موزه محصول رویای کودکی است که برخلاف سطح سنی خود به اشیای سنتی و قدیمی آن‌چنان اشتیاقی نشان می‌دهد که برای به دست آوردن و تصاحب آن از هیچ کوششی کوتاه نیامده است و به آرزوی دیرینه خود با تاسیس موزه مردم‌شناسی بدون هیچ کمک دولتی نائل می‌شود.

شگفتی اینجا است که موسس این موزه نه تنها دارای پنج مدرک دانشگاهی از دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی است، که مرد صنعت‌ کشور در سال ۱۳۷۵ نیز بوده است.

در همین دهکده است که عالمی اندیشمند نه تنها در حوزه به کسب درجه اجتهاد نائل شده و در علوم دانشگاهی موفق به کسب درجه دکترای علوم معقول و منقول و به عنوان مدرس دانشگاه تهران به تدریس فلسفه اشتغال داشته‌ بلکه در گنجینه کتابخانه آستان قدس به نام حضرت آیت‌الله دکتر نظرپاک برمی‌خورید که کتاب ابن سینا را به خط خوش نستعلیق به نگارش درآورده است.

کوشش استاد احمد دانش در تاسیس مراکز آموزشی و بهداشتی در دهکده خود جلوه دیگری از یک روستای رو به روشنی است. در سال ۱۳۷۵ دانشجوی نمونه رشته ریاضی و فنی کشور جوان برومند کندلوسی عبدالرضا شیخ‌الاسلامی است و عشق به هنر و ادبیات در این دهکده چنان است که همکلامی با هر کندلوسی می‌تواند شما را به ذوق و تحسین وا دارد به طوری که استاد جوان موسیقی کشور نوید مصطفی‌پور کندلوسی همان کودکی که رنج سفر از شمال تا تهران در فصول مختلف سال را برخود هموار می‌کرد تا در مکتب استاد تجویدی حضور یابد بعد از حضور در ارکستر ملی برای پیگیری موسیقی به صورت آکادمیک به کشور ایتالیا سفر کرده و اشتیاق بی‌حد ایشان به پیگیری علمی موسیقی رنج مهاجرت از کشور و دوری از خانواده را تحمل کرده و اکنون در آمریکا مشغول تحصیلات تکمیلی است.

سطح تحصیلات علمی بالا در افراد این دهکده خود از موارد قابل توجه شاخص‌های فرهنگی این دهکده فرهنگی تاریخی است به طوری که دانش دوستی اهالی بعضاً مجبور به مسافرت‌های تحصیلی به کشورهای دور و به مدت طولانی شده است.

کندلوس حکایت‌های فراوانی در سینه دارد که روایت مستند مینا و پلنگ نوشته ‌هادی سیف، شما را به حکایت عشق پاک انسان، طبیعت و غایت عشق یعنی از خود گذشتگی و فنا مجذوب می‌سازد.

از شگفتی‌های دیگر این خاک جای باشکوه، مشارکت اجتماعی و نوسازی‌های اصیل و اندیشمندانه است، نوسازی حسینیه کندلوس با مقتضیات روز انجام شده است به طوری که برای سرو غذا در همکف حسینیه سالن غذاخوری تعبیه شده است و حیاط حسینیه گل‌کاری و زیباسازی شده است.

مشارکت در زندگی اجتماعی به قدری است که در سال ۱۳۷۱ موسسه‌ای به نام متوفیات تاسیس شد که در یک حرکت جمعی مبتنی بر ساختار و قوام خردمندانه با مشارکت در تمام مراسم تدفین و انجام پذیرایی از میهمانان، شام غریبان و تقبل تمام هزینه موارد در منطقه الگویی انسانی، اخلاقی و خیرخواهانه را بنا نهادند.

همچنین برای آنچه مسایل پیش‌روی زندگی خوانده می‌شود براساس آموزه‌های اخلاقی جمعی از جوانان این دهکده در سال ۱۳۸۳ برای پاسداری از اصالت زندگی اندیشه کردند و با رویکردی مبتنی بر تقویت روابط بین نسلی بین طوایف برای جلوگیری از بحران هویت و برای آسان شدن حل مسایل برسر راه زندگی همنوعان در بیماری و درماندگی مراسمی را در قالب جشن بنا نهادند تا روحیه میزبانی، قدردانی و مهربانی برای رسیدن به یگانگی بهتر و بیشتر تقویت شود و در سال‌جاری طرحی به نام «دهکده شادمانی» مورد بررسی و تایید قرار گرفت تا روند تدریجی و تکاملی در حمایت حیات و سعادت بشری بیش از پیش مورد التفات واقع شود.

این همه خود گوشه‌ای از تکاپوی مردمانی است که در کنار مواهب الهی و طبیعت زیبا و کم‌نظیرچون رود زیبای جاری در میان دهکده و چشمه‌ساران گوناگون به آداب‌دانی و فرهنگ‌پروری شهره‌اند و به دانش‌دوستی و نوع‌دوستی زبان زد هستند.

بالاتر از همه در بلندای این دهکده چهار شهید راه دین و میهن آرمیده‌اند که از خود گذشتگی‌شان چراغ راهی است که روشنی‌اش، انگیزه جوانان این دهکده را در تلاش، تفکر و توکل برای رسیدن به آن جامعه متعالی یعنی جامعه آباد، سعید و اصیل(جامعه آسا) دو چندان کرده است.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=99229

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]