محمدرضا خباز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه سخنان رییس جمهور درباره شناسایی مشکلات ظرف ۱۰۰ روز به خوبی منعکس نشد، گفت: رییسجمهور برای شناسایی مشکلات کشور در حوزههای مختلف فرصتی ۱۰۰ روزه را مشخص کردهاند که این فرصت برای حل مشکلات نیست بلکه برای شناسایی و دستهبندی مشکلات است وپس از شناسایی مشکلات، اولویتها در حوزههای مختلف مشخص میشوند. شناخت مشکل به منزله شناخت بیماری است و در مرحله بعدی دولت باید برای حل مشکلات شناسایی شده برنامهریزی کند.
معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه پزشک برای درمان بیمارابتدا باید بیماری اش را درست تشخیص دهد، افزود: تشخیص درست بیماری نیمی از مداواست واگر دولت بتواند بیماریهای مزمن موجود در عرصههای مختلف کشور را شناسایی کند ۵۰ درصد راه پیموده شده است.
خباز با بیان اینکه روحانی گفت برای نوشتن نسخه درست اول باید بدانم درد کجاست، افزود: معاونت ما گزارش خود را داده است و ما شرایط قبل از تحویل معاونت و وضع موجود را سنجیده و نیازهای خود را اعلام و راهکارهایی را هم برای رسیدن به شرایط مطلوب ارایه کردیم.
وی درادامه با اشاره به تصویب نشدن پیشنهادات دولت و نمایندگان مجلس درباره حذف یارانه سه دهک درآمدی ، گفت: تا پایان سال پرداخت یارانه به مانند روال گذشته ادامه خواهد یافت اما ممکن است در بودجه ۹۳ تصمیم دیگری دراین باره گرفته شود.
معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور افزود: دولت به جای حذف یارانه های نقدی سه دهک پردرآمد جامعه، یارانه های پردرآمدها را با اعلام قبلی و کسب اجازه از این دهک پس انداز و پس از اینکه به لحاظ اقتصادی وضعیت بهتری پیدا کردیم با ۲۰ درصد سود بانکی به این اقشار پس دهد.
خباز با بیان اینکه وقتی مصدق دولت تشکیل داد خزانه کاملا خالی بود، تصریح کرد: روش پس انداز با پرداخت ۲۰ درصد سود با انتشار اوراق قرضه در دولت مصدق استفاده شد هرچند که بعد از رسیدن به شرایط مطلوب خیلی از افراد سود و پولشان را پس نگرفتند.
وی با تاکید بر اینکه حذف یارانه سه دهک برای سال آینده حتمی نیست، افزود: دولت اجازه دارد که یارانه ها را به میزان درآمد دهک ها توزیع کند اما حذف یارانه نیاز به قانون دارد.
معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت دنبال بودجه واقعی بود و می گفت این بودجه ای که نوشته شده (بودجه ۹۲) آب دارد و محقق نمی شود، افزود: وقتی بودجه محقق نشود به کسری بودجه و در نهایت تورم می انجامد.