همسران
خبرنامه دانشجویان ایران: معمر قذافی در ابتدا با فتحیه نوری خالد که دختر رئیس پلیس دوران پادشاهی لیبی بود، ازدواج کرد. فتحیه نوری خالد از خانوادهای اصیل بود، که در طول مهاجرتش از ترکیه، در طرابلس سکنی گزیده بود. حاصل این ازدواج که تنها شش ماه دوام آورد، محمد، پسر بزرگ قذافی بود. قذافی بعد از جدایی از فتحیه با صفیه فرکاش ازدواج کرد. هنگامی که قذافی برای انجام یک عمل جراحی در یکی از بیمارستانهای لیبی بستری بود، با صفیه که پرستار آن بیمارستان بود آشنا شد و این آشنایی منجر به ازدواج شد. سایر فرزندان قذافی حاصل این ازدواج هستند.
صفیه فرکاش همسر دوم قذافی
فرزندان
محمد پسر بزرگ او که فرزند همسر اول اوست هم اکنون مدیر کمیته المپیک لیبیاست و این کمیته مالک بیش از ۴۰٪
سهام شرکتهای نوشیدنی در لیبیاست. او همچنین صاحب امتیاز شرکت کوکاکولا و مدیر شرکت ارتباطات زمینی و بیسیم لیبی و شرکتهای زیرمجموعهاست. او نه منصب سیاسی داشته است و نه نظامی.
سیف الاسلام که مشهورترین فرزند قذافی میباشد نتیجه ازدواج او و صفیه فرکاش است. به سیف الاسلام که دارای مدرک دکترای اقتصاد از لندن است، همواره به عنوان جانشین پدر نگاه شده است. او در سال ۲۰۰۹ میلادی، عبدالباسط مقرحی، متهم اصلی حادثه لاکربی را که اسکاتلند او را به دلیل بیماری سرطان آزاد کرده بود، در بازگشت به لیبی همراهی کرد. سیف الاسلام که مدیر سازمان جهانی خیریه قذافیاست پس از ناآرامیها در لیبی، بارها در تلویزیون لیبی حاضر شد و به ملت دربارهٔ احتمال وقوع جنگهای داخلی هشدار داد. وی در تاریخ ۲۲ آگوست ۲۰۱۱ در پی حملهٔ انقلابیون لیبی به طرابلس و سقوط پایتخت، توسط مخالفان دستگیر شد. ولی او با ظاهر شدن در خیابانهای طرابلس خبر دستگیری خود را تکذیب نموده و از خبرنگاران رسانههای گروهی خواست به همراه او به مناطقی که مخالفان ادعای سیطره بر آن مناطق را دارند، سرکشی نمایند.
الساعدی پسر سوم قذافیاست که سابقه سه فصل حضور در لیگ فوتبال
ایتالیا و بازی در تیمهای پروجا، اودینیزه و سمپدریا را دارد. او سهامدار تیم یونتوس ایتالیاست و مدتی رئیس فدراسیون فوتبال لیبی بود. او که دارای مدرک مهندسی است مدتی نیز در نیروهای ویژه لیبی مشغول به خدمت بود.
هانیبال پسر چهارم قذافی است. او و همسرش در سوئیس به دلیل بدرفتاری به نوکرشان دستگیر شدند که این موضوع باعث تیرگی روابط لیبی و سوئیس شد.
دولت سوئیس پس از آنکه معمر قذافی آنها را تهدید به خارج کردن سرمایهگذاریهای لیبی از آن کشور کرد، از پیگیری پرونده هانیبال صرفنظر کرد. او همچنین مستشار شرکت حمل و نقل دریایی لیبی بوده است.
المعتصمبالله پسر پنجم معمر و مشاور امنیت ملی لیبی است. او در سال ۲۰۰۸ میلادی تقاضای بودجهای ۱٫۲ میلیارد دلاری کرد تا بتواند یک واحد نظامی-امنیتی شبیه واحدی که برادر کوچکترش خمیس قذافی اداره میکند، تاسیس نماید.
خمیس پسر ششم معمر و فرمانده نیروهای ویژه، تیپ ۳۲ است. تیپ ۳۲ که تیپ خمیس نیز نامیده میشود در روسیه آموزش دیده و مسئولیت حمایت از نظام قذافی را داراست.
سیفالعرب پسر کوچک قذافی است که شهرت کمتری از برادرانش دارد. گفته میشود که ساکن شهر مونیخ در آلمان است. او در ۳۰ آوریل ۲۰۱۱ بر اثر بمباران یکی از منازل معمر قذافی از سوی جنگندههای ناتو کشته شد.
عایشه تنها دختر قذافی است که معمولاً به امور خیریه پرداخته و کمتر در مسائل داخلی دخالت میکند. عایشه نقش بسیار مهمی در ترمیم چهره بینالمللی لیبی در سالهای گذشته داشت و از او و برادرش سیفالاسلام میتوان بعنوان ویترین حکومت لیبی نام برد.
هناء دخترخوانده معمر قذافی است که در بمباران طرابلس از جانب امریکا در سال ۱۹۸۶ میلادی کشته شد. قذافی اولین سخنرانی خود پس از شورش مخالفان را از ساختمانی که هناء در آن کشته شده بود، انجام داد.
میلاد برادرزاده قذافی است که معمر او را به فرزندی پذیرفت.