با توجه به گفتههای اخیر کریمی، معاون شرکت ارتباطات زیر ساخت شرکت زیرساخت وزارت ارتباطات مبنی بر مذاکره با گوگل برای حضور در ایران، این شبهه به نظر میرسد که محتوای دیدار اخیر برخی از مسوولان وزارت ارتباطات و نماینده ارشد شرکت مایکروسافت نیز در همین راستا بوده باشد.
معاون شرکت ارتباطات زیرساخت در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برخی مذاکرات صورت گرفته افزود: مذاکراتی را در سطوح مختلف از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فناوری اطلاعات ایران با سایتهای بزرگ از جمله گوگل مطرح کردیم که این مذاکرات ادامه دارد.
مذاکرات برای حضور گوگل در ایران در حالی صورت میگیرد که پس از افشاگریهای نشریات معتبر اروپایی از جاسوسی آمریکا از همپیمانان اروپایی خود، روزنامه “واشنگتن پست” هم از رخنه آمریکا به شبکههای گوگل و یاهو و استخراج وسیع ایمیلها و دیگر دادههای کاربران پرده برداشته است.
“ژنرال کیت الکساندر”، رئیس “ان اس ای” با رد این ادعا میگوید سازمان متبوعش طبق قوانین آمریکا اجازه دسترسی به دادهها و اطلاعات این شرکتها را ندارد.
با افشاگری “ادوارد اسنودن”، جوانی که پیشتر در خدمت “ان اس ای” بود، آمریکا که ابتدا تنها با اتهام رصد و کنترل مکاتبات و شنود مکالمات شهروندان خود مواجه بود، اکنون و در صورت صحت افشاگریهای اخیر، نه تنها باید پاسخگوی هم پیمانان اروپایی خود، بلکه میلیونها کاربر اینترنتی در سراسر دنیا نیز باشد که حریم خصوصی خود را در خطر میبینند.
بنا بر مستندات افشا شده بسیار محرمانه، سازمان جاسوسی امریکا در هر روز محتویات میلیونها پست الکترونیکی و نیز تصاویر و مکالمات اینترنتی را به مرکز تحلیل دادههای خود واقع در مریلند ارسال میکرده است.
این در حالی است که اسنودن به تازگی اعلام کرده افشاگریهای او علیه سازمان امنیت ملی آمریکا (که در حقیقت به همکاری گسترده آنها با شرکتهای اینترنتی از جمله گوگل و یاهو اشاره دارد) تنها درصد ناچیزی از اطلاعاتی است که افشاگر آمریکایی در اختیار دارد و عدم افشای بخش عظیمی از اطلاعات به دلیل شرط روسیه جهت اعطای پناهندگی به اسنودن بوده است.
هنگامی که خبرنگار باشگاه خبرنگاران سوالی را با این مقدمه که، امروز دیگر جاسوس بودن شرکت گوگل مشخص شده است، در مذاکرات پیش رو قرار است کدام یک از طرفین مذاکره سیاستهای دیگری را بپذیرد؟، معاون شرکت ارتباطات زیرساخت با استدال اینکه امروز ۱۵ درصد از درخواستهای کشور ما به سمت گوگل است و اینکه ما به هر حال نیاز به یک موتور جستجوگر خوب! داریم گفت: هیچیک از طرفین قرار نیست سیاستهای طرف دوم را قبول کند.
تلاش برای حضور گوگل در ایران در حالی قوت میگیرد که این موتور جستجوگر بعد از تکذیب اتهامات وارده اعتراف کرد از طریق سرویس “نمای خیابانی” (street view) خود به مدت سه سال به جاسوسی در امور شخصی افراد پرداخته است.
“استریت ویو”
بنابر این گزارش، گوگل همچنین تأیید کرد با استفاده از آنتنهای رادیویی خودروهای سرویس “استریت ویو” هنگام گشتزنی در خیابانهای شهرهایی که تحت این سرویس قرار گرفته اند، به راحتی به ایمیلها و سایر اطلاعات خصوصی و محرمانه افراد دست مییافته است.
“استریت ویو”
معاون شرکت ارتباطات زیرساخت در بخشی از صحبتهای خود صراحتا جاسوسیهای “گوگل” را پذیرفته و اذعان میکند این شرکت اطلاعات افراد را به صورت آماری در دسترس سرویسهای امنیتی و جاسوسی آمریکا قرار میدهد.
مگر نه این است که با حضور گوگل در ایران نه تنها رسما پای سرویسهای جاسوسی به داخل مرزهای کشور باز میشود، بلکه به آنها اجازه داده شده است به راحتی وارد حریم خصوصی شهروندان شوند و یا حتی با استفاده از ابزارهایی مانند “استریت ویو” بتوانند اطلاعات مراکز و مناطق امنیتی و کشور را به دست اورده و بدون واسطه در اختیار دشمنان این آب و خاک قرار دهند.
تصویری که توسط “گوگل مپ” از یک مکان محافظت شده گرفته شده است
تصویری که توسط “استریت ویو” از همان مکان گرفته شده است
تصویر همان مکان با فوکوس بیشتر
تصویر تابلو هشدار “مکان حفاظت شده”