روزنامه «هاآرتص» که نخستین بار جعلی بودن این تصویر را افشا کرده، می نویسد تصویر مذکور ابتدا توسط «احمد جیرا»، رئیس ائتلاف مخالفین سوری و در صفحه توئیتر وی انتشار یافت. وی مدعی شده بود پدر و مادر این کودک توسط نیروهای دولتی سوریه کشته شده اند.
تحریف عکس به شیوه رهبر مخالفان سوریه!
اما اندکی پس از انتشار گسترده این تصویر، مشخص شد که کل داستان جعلی بوده و ماجرا اصولاً چیز دیگری است. در حقیقت، تصویر مذکور نه در سوریه، بلکه در عربستان سعودی گرفته شده و آن کودک نیز پدر و مادر خود را از دست نداده، بلکه صرفاً به عنوان مدل، در یک پروژه عکاسی به عموی عکاس خود کمک می کرده است.
عبدالعزیز العتیبی، عکاس این تصویر، از اینکه چنین سوءاستفاده ای از عکس وی شده بسیار ابراز ناراحتی کرده است. وی گفته: «ببینید، عکس من به هیچ وجه ارتباطی به سوریه ندارد. من واقعاً از اینکه مردم چگونه عکس مرا تحریف کردند، شوکه شدم».
به هر حال، این ماجرا نشان می دهد که فضاسازی های رسانه ای و بازی با افکار عمومی، این روزها تا چه حد نقش مهمی در هدایت افکار مربوط به روندهای سیاسی در نقاط مختلف جهان بازی می کند. اما نکته جالب تر اینجاست که شدت ناشی گری در استفاده از این حربه، این بار چنان زیاد بوده که حتی یک رسانه اسرائیلی همچون هاآرتص نیز به افشا و نقد آن پرداخته است!