به گزارش ایرنا، در آزمون دوره دکتری تخصصی (PHD) که در روز ۱۶ اسفندماه سال گذشته برگزار شد، ۴۹ هزار و ۳۵۰ نفر مجاز به انتخاب رشته شده اند.
افرادی که مجاز به انتخاب رشته شده اند از امروز تا روز شنبه ششم اردیبهشت ماه فرصت دارند با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.
نتایج آزمون دکتری تخصصی سال ۱۳۹۳ از ساعت ۱۸ روز یکشنبه (۳۱ فروردین ماه) بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفته است و داوطلبان می توانند با وارد کردن شماره داوطلبی و سایر مشخصات فردی (نام خانوادگی، نام، شماره شناسنامه، سال تولد) نسبت به رؤیت کارنامه اولیه اعلام نتیجه اقدام کرده و درصورت لزوم از آن پرینت بگیرند.
کل ظرفیت پذیرش دوره دکتری ۱۱ هزار و ۹۷۹ نفر است که از این تعداد ۸ هزار و ۲۵۴ نفر بدون شهریه و در نوبت روزانه پذیرفته خواهند شد و سایر پذیرفته شدگان نیز شهریه پرداز هستند که در نوبت دوم، موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی- غیردولتی و پردیس ها پذیرفته می شوند.
در سال جاری تعداد ۱۰۹ نفر برای بورس اعزام به خارج از میان پذیرفته شدگان نهایی دوره دکتری تخصصی انتخاب می شوند.
در آزمون دوره دکتری تخصصی کشور که در روز ۱۶ اسفندماه سال گذشته برگزار شد، ۲۴۰ هزار و ۳۶۱ داوطلب با یکدیگر رقابت کردند که از این تعداد ۱۰۵ هزار و ۸۸ نفر در گروه علوم انسانی، ۳۵ هزار و ۱۴۹ نفر در گروه علوم پایه، ۴۶ هزار و ۱۱۰ نفر در گروه فنی و مهندسی، ۲۲ هزار و ۶۰ نفر در گروه کشاورزی و منابع طبیعی، ۹ هزار و ۷۸۵ نفر در گروه هنر، ۳ هزار و ۴۸۷ نفر در گروه علوم پزشکی، ۲ هزار و ۹۲ نفر در گروه دامپزشکی و ۱۶ هزار و ۵۹۰ نفر در گروه زبان بودند.
گزینش علمی مرحله اول (معرفی برای بررسی سوابق علمی، پژوهشی و همچنین مصاحبه) با توجه به ظرفیت پذیرش دانشجو در هریک از کد- رشته محل های دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پذیرنده دانشجو براساس نمره کل حاصل ۸۰ درصد نمره آزمون و ۲۰ درصد معدل های تراز شده دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد انجام خواهد شد.
فهرست اسامی معرفی شدگان چند برابر ظرفیت کد- رشته محل های تحصیلی مربوط برای بررسی سوابق علمی، پژوهشی و مصاحبه توسط دانشگاه ها و موسسات آموزشی ذیربط در نیمه دوم اردیبهشت ماه از طریق سایت سازمان منتشر می شود.
گزینش و پذیرش نهایی در آزمون ورودی دوره دکتری نیمه متمرکز سال ۱۳۹۳ از بین داوطلبان معرفی شده برای بررسی سوابق علمی، پژوهشی و مصاحبه به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی براساس نمره کد حاصل ۳۰ درصد نمره آزمون(نمره کل حاصل از ۸۰ درصد نمره آزمون و ۲۰ درصد معدل های تراز شده دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد) و ۷۰ درصد نمره بررسی سوابق علمی، پژوهشی و مصاحبه (نمره حاصل از سوابق علمی و پژوهشی به میزان ۵۰ درصد و مصاحبه به میزان ۲۰ درصد) که توسط دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به سازمان سنجش ارسال می شود با توجه به اولویت کد رشته محل های انتخابی، ظرفیت و سهمیه داوطلبان صورت خواهد گرفت.