سید حسن قاضی زاده هاشمی روز پنجشنبه در دیدار با آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید افزود: ارتقای دانش پزشکی پس از انقلاب با پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست و اکنون متخصصان زیادی در زمینه داروها و تکنیک های جراحی تربیت شده اند.
وی گفت: با وجودی که دولت ها در علوم پزشکی سرمایه گذاری بالایی نکرده اند اما ۴۰ درصد رشد علم در کشور مرتبط با رشته پزشکی است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: این در حالی است که سهم ما در اعتبارات پژوهشی کمتر از ۱۰ درصد کل اعتبارات بوده است.
وی افزود: به دلیل مهاجرت مردم از روستاها به شهرها در سال های پس از انقلاب شاهد بودیم که حاشیه های شهر زیرساخت های درمانی مناسبی نداشتند.
قاضی زاده هاشمی افزود: هر توسعه ای در کشور اتفاق می افتاده است پیوست سلامت نداشته است و با شهرسازی و راه سازی فکری برای اورژانس، مراکز بهداشتی و بیمارستان نشده است از این رو عقب ماندگی زیاد است.
وی افزود: دولت در بخش بیمه هزینه می کند اما چون بیمه های متعددی داریم اما در این بخش، زمانی که مردم به بیماری های صعب العلاج مبتلا می شوند آن طور که شایسته است حمایت نمی شوند.
وی ادامه داد: با ابلاغ سیاست های کلی سلامت که از سوی رهبرمعظم انقلاب صورت گرفت قوه مقننه و مجریه کمک خواهند کرد که تمامی منابع تجمیع شده و بیمه واحد و همگانی ایجاد شود و مردم از بسته حمایتی پایه و جامع برخوردار شوند.
قاضی زاده هاشمی اظهار کرد: دکتر روحانی بسیار در حوزه سلامت همت داشته و مشخص است که به مشکل جدی مردم توجه دارد و در دولت، رییس جمهوری و اکثر هیات وزیران از اولویت های مهم خود را بحث سلامت می دانند.
وی افزود: در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها یکی از بخش هایی که بسیار به آن توجه شده است بخش بهداشت و درمان است و از ۱۵ اردیبهشت ماه وظایف سنگینی برای همکاران ما در کل کشور تعریف شده است تا بخشی از مشکلات مردم را کم کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به بحث کنترل جمعیت بیان داشت: افزایش جمعیت جزء برنامه های ما است اما کار آسانی نیست چرا که انجام کار در قالب شعار آسان است.
وی ادامه داد: در حوزه سلامت، پیشگیری از باروری بر عهده حوزه وزارت بهداشت بوده است اما زمانی که بحث از تشویق است کل دولت باید مشوق های لازم را ایجاد کند.
وی افزود: مجلس ، دولت و رسانه ها باید مخاطراتی که نسبت به کشور با کنترل جمعیت وجود دارد را معرفی کنند اما حداقل می توانیم بگوییم ۳۵ هزار نفر درحوزه بهداشت فعال بوده اند که ۲۰ سال برای ترغیب دیگران به پیشگیری فعالیت داشته اند لذا زمان می برد که آن ها برای فرهنگ افزایش جمعیت اقناع شوند.
وی از راهکارهای وزارت بهداشت برای حل مشکلات داروی افراد نابارور خبر داد و افزود: دولت در کنار مجلس بودجه ۶۰۰ میلیارد تومانی را برای این کار قرار داده است و در بحث داروهای ناباروری توانستیم بخش عظیمی را بیمه کنیم تا امیدها برای سه میلیون خانواده نابارور افزایش یابد.
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی چهارشنبه شب وارد قم شد، وی در سفر به قم که تا پنجشنبه شب ادامه می یابد با جمعی از مراجع تقلید دیدار و گفت و گو خواهد کرد.
قاضی هاشمی هم چنین از برخی مراکز درمانی و آموزشی قم بازدید خواهد کرد و در جلسات مشترکی با اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قم شرکت خواهد کرد.
بررسی و چاره جویی برای رفع معضلات بهداشت و درمان در استان قم از مهمترین اهداف سفر وزیر بهداشت به این شهر است.