سردار سیدمحمد حجازی معاون آماد، پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به صدور فرمان حضرت امام(ره) مبنی بر خودکامگی از فرمانده کل قوا، قرارگرفتن بنی صدر در صفوف انقلابیون و تظاهر به حرکت انقلابی وی را، حرکتی هدفدار و با برنامهریزی خواند و گفت: این حرکت از زمان حضورحضرت امام(ره) در پاریس آغاز شد و بنی صدر با کار تبلیغاتی وسیعی که انجام داد خود را به عنوان متفکر اقتصادی و کسی که توان اداره کشور را دارد جا زد و با تظاهر به همراهی با امام(ره) توانست آرایی را کسب کند که پس از روی کار آمدن مواضع متفاوتی را اتخاذ کرد.
افق به نقل از روابط عمومی سپاه، وی با اشاره به موضوع اشغال لانه جاسوسی به عنوان نمونه بارزی از موضعگیریهای متفاوت بنیصدر، اظهار داشت: بنی صدر قبل از انتخابات با حمایت و تایید اشغال لانه جاسوسی، اقدام دانشجویان را عمل اعتراضی تمام ملت میدانست، اما پس از پیروزی در انتخابات حرکت دانشجویان را خودکامگی و تشکیل دولت در دولت دانست و تاکید کرد جلوی این گونه رفتارها باید گرفته شود.
حجازی با برشمردن عواملی که در نهایت موجب عزل بنی صدر از فرماندهی کل قوا از سوی حضرت امام (ره)شد، تصریح کرد: قانونگریزی و عدم پایبندی وی به قانون، پیوند خوردن با جریانهای نفاق و لیبرالهای وابسته، انحراف از خط امام و در نهایت ضدیت با ایشان، دامن زدن به تنشهای اجتماعی و بی تدبیری در جنگ از مهمترین عوامل تاثیرگذار در عزل بنی صدر بود.
وی با اشاره به جملات حضرت امام(ره) در مراسم تنفیذ حکم بنی صدر که “از ایشان می خواهم در احوال روحی شان قبل و بعد از ریاست جمهوری تغییری صورت نگیرد ” گفت: امام خمینی (ره) در واقع خطراتی را در کمین بنی صدر میدیدند، هم به لحاظ ویژگیهای شخصی بنی صدر که دیگران را متهم به خودخواهی و خودکامگی میکرد در حالیکه خودخواه و اسیر نفس بود و هم به لحاظ حامیان و اطرافیان خطرناکی که او را احاطه کرده بودند.
معاون آماد ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه تصریح کرد: حضرت امام(ره) به صراحت تنفیذ حکم فرماندهی کل قوا به بنی صدر را محدود به عدم تخلف از احکام اسلام و قانون اساسی دانستند و این جملات و اشارههای روشن حضرت امام(ره) ناشی از عمق نفوذ نگاه ایشان در مورد بنی صدر بود.
وی همچنین با بیان این که دفتر هماهنگی رئیسجمهور و جریانهای انحرافی چون لیبرالها و منافقین در انحراف بنی صدر نقش مهم و اساسی را داشتند، اظهار داشت: بنی صدر به دلیل نداشتن پشتوانه انقلابی لازم در میان انقلابیون پایگاهی نداشت و با زمینههای فکری و انحراف اعتقادی که در او بود به سمت لیبرالها و منافقین تمایل پیدا کرد و آنها در دفتر هماهنگی رئیس جمهور به عنوان هسته مرکزی هدایت کشور حضور پیدا کردند و یک جریان انحرافی را در آنجا شکل دادند.
حجازی در ادامه با اشاره به ناکامیهای بنی صدر در حوزه نظامی و فرماندهی جنگ خاطرنشان کرد: بنی صدر برای سرپوش گذاشتن بر ناتوانی و بی تدبیری خود در اداره جنگ و با بکار بردن عبارتهای موهومی چون “ما زمین می دهیم تا زمان بگیریم ” سعی در عادی جلوه دادن پیشرفت دشمن در خاک کشورمان را داشت و این مساله موجب اشغال بخشهایی از خاک کشور توسط ارتش بعث عراق شد.
وی افزود: عدم توفیق بنی صدر در عملیاتهایی که توسط وی فرماندهی میشد موجب ایجاد توهمی در دشمن شد که آنها احساس کردند به اوضاع کاملا مسلط هستند و سرمست از پیروزیهای به دست آمده قصد ادامه پیشرویها و تثبیت نیروها در اراضی اشغالی را داشتند.
معاون آماد ستاد کل نیروهای مسلح با بیان این مطلب که مخالفت بنی صدر با نهادهای انقلابی از جمله سپاه پاسداران ریشه در افکار انحرافی وی داشت، گفت: بنی صدر با تفکرات غربگرایانه و لیبرالی خود هرگونه ساختار و سازمانی که ساختههای جریان لیبرالی را مخدوش کند را مغایر امیال و اهداف خود میدانست و برای اینکه این نهادهای مردمی پا نگیرند به شدت با آنها مخالفت میکرد.
وی ادامه داد: رفتارهای بنی صدر برای تضعیف نیروهای داوطلب جبهه از جمله عدم واگذاری سلاح و امکانات ساده و انفرادی به آنها، رزمندگانی که با نیت دفاع از خاک کشورشان و با اخلاص به میدان آمده بودند را آزرده خاطر می کرد.
حجازی با بیان اینکه منصب ریاست جمهوری امانتی است که مردم به رئیس جمهور میدهند، تصریح کرد: بنی صدر با میدان دادن به نیروهای منحرف، عدم درایت و امانتداری لازم در عرصه جنگ و این که به جای دلسوزی و تلاش برای آزادسازی کشور به دنبال طرح شخصیت خود بود، باعث خشنودی دشمن و خون شدن دل امام(ره) و مردم شد به همین علت وی خائن در امانت مردم است.
معاون پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح در پایان ماجرای بنی صدر را تجربه بزرگی برای ملت دانست و گفت: هرچند این تجربه خساراتی را برای کشور به بار آورد ولی تجربه ارزشمندی را در اختیار ملت قرار داد که ما همواره مراقب باشیم که بار دیگر به چنین خسارتهایی تن ندهیم.