5

چهار سامانه کاملا عملیاتی به چرخه پدافند هوایی افزوده می‌شود

  • کد خبر : 139946
  • ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۵

امیر اسماعیلی گفت: طبق گزارش ایکائو آسمان ایران امن‌ترین فضا در منطقه و خاورمیانه برای پروازهای عبوری است. در همین رابطه نیز پروازهای عبوری قبل از مرداد ماه امسال حدود یک سوم پروازهای عبوری امروز بود.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء امروز صبح در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در این قرارگاه برگزار شد، با اشاره به پیروزی مردم مسلمان غزه در جنگ ۵۱ روزه علیه رژیم صهیونیستی اظهار داشت: پدافند هوایی کشور جهت حفظ و حراست از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران از جمله صدها پالایشگاه و نیروگاه و مراکز هسته ای پس از تشکیل تاکنون ۳ هزار و ۶۰۰ نقطه را پوشش داده‌ و پس از تفکیک به مراحل خوبی رسیده و در نظر داریم این نقاط را که به منظور پوشش هوایی مورد استفاده قرار می گیرند، به ۵ هزار نقطه از جمله راداری، موشکی و دیده‌بانی ارتقاء دهیم.

وی با بیان اینکه طرح جامع پدافند هوایی تحت عنوان نور ولایت، طرح ساختار سازمان و استعداد نیروهای پدافند هوایی در دستور کار این قرارگاه قرار دارد، افزود: پدافند هوایی باید پیشانی بومی‌سازی تجهیزات باشد که در این راستا نیز تلاش‌های بسیار خوبی انجام شده و ادامه خواهد داشت.

امیر اسماعیلی با اشاره به ورود چند سامانه عملیاتی گفت: چهار سامانه کاملا عملیاتی به چرخه پدافند هوایی افزوده می‌شود.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح جامع پدافند هوایی اظهار داشت: این طرح تحت عنوان نور ولایت که مصوب فرمانده معظم کل قوا و پیرامون آمایش سرزمینی و سلاح های پدافند هوایی است را در سال ۹۰ و ۹۱ دریافت کردیم و از همان زمان نیز کارهای چند برابری را در چرخه پدافند هوایی و تشکیل لایه های دفاعی هوایی انجام دادیم.

امیر اسماعیلی افزود: اخیرا نیز طرح ساختاری و سازمان پدافند هوایی مورد تصویب مقام معظم رهبری قرار گرفت و انشاءالله به زودی به ما ابلاغ خواهد شد.

وی با بیان اینکه این دو طرح چراغ راه پدافند هوایی در پنج سال آینده است، تصریح کرد: قرارگاه پدافند هوایی باید در طول این مدت تجهیزات خود را از نظر سامانه ها به چشم اندازی که در این طرح ها در نظر گرفته شده است، برساند.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء با بیان اینکه رصد لحظه به لحظه تحقیقات می طلبد که تمام تجهیزات ما ساخت بومی باشد، گفت: سامانه‌های پدافند هوایی که خط مقدم ما در حملات هوایی ما است و به زعم فرمانده کل قوا پدافند هوایی در اولویت یکم قرار دارد، اگر سامانه های ما بومی نباشند و این سامانه ها را از خارج از کشور خریداری کنیم، آنها با تجهیزاتی با ما حمله خواهند کرد که در آینده با این همه تهدیدات غافلگیر شویم. بنابراین همین یک دلیل کفایت می کند که پدافند هوایی بومی سازی تجهیزات را سرلوحه کار خود قرار دهد.

امیر اسماعیلی با تاکید بر اینکه پدافند هوایی نیروی تجهیزات‌ محور است، ادامه داد: نیروی انسانی پدافند هوایی باید علم، تعهد، تخصص و اقدام به موقع را در سرلوحه کار خود قرار دهند.

وی با اشاره به تحقیقات به عمل آمده در زمینه تجهیزات سامانه های یکپارچه پدافند هوایی افزود: در مدت این یکسال چهار سامانه که کاملا عملیاتی شده است به زودی به چرخه یکپارچه پدافند هوایی کشور اضافه خواهد شد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوای خاتم الانبیاء اضافه کرد: اولین سامانه رادار کیهان است، این رادار دارای برد بلند با فرکانس های ترکیبی با کشف ریزپرنده ها و موشک های کروز است. برتری این رادار، تاکتیکی بودن و متحرک بودن آن است، زیرا در گذشته نیز رادار شهاب با همین ترکیب و همین مشخصات ارائه کردیم و امسال نیز نوع تاکتیکی آن با پیشرفته ترین تجهیزات الکترونیکی و برای رویارویی با اهداف هوایی به صورت پرحجم عنوان رادار تاکتیکی کیهان به چرخه پدافند هوایی اضافه خواهد شد.

امیر اسماعیلی با اشاره به بخش فرماندهی و کنترل پدافند هوایی کشور تصریح کرد: کنترل فضای صحنه نبرد از فواصل دورتر نسبت به سامانه های مستقر شده حائز اهمیت است. بنابراین طرح هادی در قرارگاه پدافند هوایی کلید خورده است و این طرح نیز برای انتقال اطلاعات راداری، موشکی، شنود الکترونیکی به مراکز فرماندهی و کنترل با فواصل دورتر و در مراکز ایمن و امن و یا تونلی است. بنابراین آنچه که سامانه های ما کشف می کنند توسط این طرح که به مرحله اجرا درآمده است، در اختیار پدافند هوایی صحنه نبرد در نقطه ای که دشمن حدس آن را نمی زند، انتقال پیدا می کند و اینگونه صحنه عملیات مدیریت می شود.

وی با اشاره به بخش راداری بیان کرد: رادار آرش ۲ از جدیدترین محصولات ما در این بخش خواهد بود که مورد رونمایی قرار می گیرد. در گذشته نیز رادار آرش یک توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و تولید شد، اما در بحث تحقیقات و جنگ الکترونیک و پردازش سریع و به موقع ریزپرنده ها باید ارتقاء پیدا می کرد که به همین ترتیب آرش ۲ این امکانات را به پدافند هوایی می دهد و با تکنولوژی روز دنیا مطابقت دارد.

استفاده از پهپادهای ایرانی تنها در مسائل جاسوسی در دکترین نظام ما جایی ندارد

فرمانده قرارگاه پدافند هوای خاتم الانبیاء با اشاره به جدیدترین دستاورد بخش موشکی به موشک تلاش ۳ اشاره کرد و گفت: تلاش یک و ۲ در سال ۹۱ و ۹۲ با برد کوتاه و متوسط طراحی و رونمایی شد و در همین رابطه نیز تلاش ۳ که تلفیقی ازS200  و بومی است در سال جاری طراحی و ساخته شد. سامانه های تلاش یک، دو و سه بر علیه اهداف با برد پایین، متوسط، بالا و راهبردی قدرت درگیری دارند و امروز تمام تست های آنها تمام شده و به زودی وارد شبکه پدافند هوایی کشور می شوند.

امیر اسماعیلی با بیان اینکه پدافند هوایی کشور راهبردهایی را همچون انسجام در طرح جامع پدافند هوایی در پیش رو دارد، افزود: اگر نیروهای پدافند هوایی با یکدیگر منسجم و سامانه های آن در یک شبکه با هم به موقع فعالیت کنند، ما هیچگاه غافلگیر نخواهیم شد.

وی با بیان اینکه فعالیت های پدافند هوایی کشور تحت رصد لحظه به لحظه است، گفت: باید سامانه های پدافند هوایی به شکل دفعی و با پدافند غیرعامل و متحرک پیش بینی شود و سامانه متحرک پدافند هوایی رستاخیز هواپیماهای حمله‌ور احتمالی آینده خواهند بود که برای تحقق این موضوع رادار کیهان مورد استفاده قرار می گیرد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء با بیان اینکه هوشمندی یکی دیگر از راهبردهای این قرارگاه به شمار می رود، اضافه کرد: پدافند هوایی باید به شکل هوشمند عمل کند و هم باید کارکنان مجرب، علمی و دانشمند آموزش دهد که اکنون مفتخریم صاحب دانشگاه و دانشجو هستیم. امروز افتخار پدافند هوایی کشور این است که در زمینه هوشمندی، آموزش به شکل مستقل و بدون نیاز به آموزش های خارج از کشور صرفا برای سامانه های بومی در داخل جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح و در داخل پدافند هوایی با اساتید و پیشکسوتان عرصه دفاع انجام می شود.

امیر اسماعیلی با تاکید بر اینکه هوشمندی در سامانه ها و تجهیزات هم لازم است، اظهار داشت: یکی از این سامانه های هوشمند نیز تلاش است. لذا هوشمندی تنها در تکنولوژی نیست زیرا ارسال اطلاعات به موقع و پایدار یکی از مسائل حائز اهمیت است. پدافند هوایی این افتخار را دارد با ۱۴۰ درصد در زمینه انتقال اطلاعات راداری، موشکی و شنود الکترونیکی موفق بوده و انشاءالله به جایگاهی برسیم که هوشمندی ما نیازی به ترمیمی در بحران نداشته باشد.

وی با اشاره به گزارش اخیر سازمان هوانوردی بین المللی ایکائو گفت: طبق گزارش این نهاد بین المللی فضا و آسمان ایران امن‌ترین فضا در منطقه و خاورمیانه برای پروازهای عبوری است. در همین رابطه نیز پروازهای عبوری قبل از مرداد ماه امسال حدود یک سوم پروازهای عبوری امروز بود که تقریبا با گسترش سه برابری پروازهای عبوری و امنیتی که پدافند هوایی به کمک نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و هواپیمایی کشوری و نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با هدایت قرارگاه پدافند هوایی فراهم می کنند، تمام این سفرها به سلامت از آسمان کشور ما عبور می کنند. این آمار به غیر از عبور و مرور هواپیماهای داخل کشور است.

فرمانده قرارگاه پدافند هوای خاتم الانبیاء با اشاره به راهبرد مشترک این قرارگاه تصریح کرد: راهبرد مشترک و برابر دکترین نظام جمهوری اسلامی اقدام قاطع، جدی و بی پرسش در برابر دشمن و متجاوزگر است. همچنین ماموریت کشف، شناسایی، رهگیری و بخصوص انهدام در برابر هرگونه تجاوز احتمالی قاطعانه و با جدیت انجام خواهد شد.

امیر اسماعیلی یکی دیگر از راهبردهای این قرارگاه را حفظ امنیت و آرامش هوایی کشور عنوان کرد و گفت: ایجاد یک امنیت پایدار و صمیمی میان کشورهای منطقه، دوست و برادر از دیگر اهداف و برنامه های پدافند هوایی است.

وی در پاسخ به این سوال که ساخت پهپادها تنها به منظور انجام امور جاسوسی ساخته می شوند یا خیر؟ گفت: پهپادها صرفا ماموریت جاسوسی ندارند. ما پهپادهایی را داریم که به عنوان هدف از آن استفاده می شود و ما نیز از پهپاد برای شناسایی یگان های خودمان استفاده می کنیم و خودمان را از منظر کسی که می خواهد به ما تجاوز کند مورد ارزشیابی قرار می دهیم تا نقاط قوت و ضعف خود را دریابیم. ما همچنین دارای پهپادهای رهگیر هستیم که بدین وسیله هواپیماهای سرنشین و جنگنده دشمن را شناسایی و رهگیری می کنیم و اینکه ما از پهپاد تنها مسائل آفندی و جاسوسی را بخواهیم مانند خیلی از رژیم های استکباری دنبال کنیم، در دکترین نظام ما جایی ندارد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء با اشاره به موشک سوم خرداد اظهار داشت: این موشک توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طراحی و تولید شد که انشاءالله به زودی وارد شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور می شود و یک سامانه منحصربه فرد است.

امیر اسماعیلی تصریح کرد: تمام یگان های پدافند هر آنچه که به مجموعه پدافند هوایی اضافه می کنند در طرح نور ولایت ثبت و تثبیت شده است و با نظارت قرارگاه پدافند هوایی است.

وی در پاسخ به این سوال که تعامل شما با کشورهای منطقه برای ایجاد ثبات چگونه است و اینکه آیا سامانه های موشکی ما برای کشورهای منطقه در جهت این ثبات ارسال و توسط آنها استفاده شده است یا خیر؟ گفت: سامانه پدافند هوایی با سایر نیروهای مسلح متفاوت است. یکی از بارزترین شاخصه های سامانه پدافند هوایی حفظ توانمندی ها، مزیت ها، خاصیت ها، مشخصه های فنی هوایی برای کشوری که می خواهد از خود دفاع انجام دهد، است. اگر قرار باشد ما تکنیک دفاعی خود را در اختیار کشوری قرار دهیم که از این سامانه استفاده کند، باید دو نکته را رعایت کنیم. اول اینکه باید این کار با دستور فرمانده کل قوا انجام شود بدون چون و چرا اطاعت می کنیم و همچنین تاکنون چنین دستوری داده نشده است و دوم اینکه اگر می خواهیم در بخش پدافند هوایی غافلگیر نشویم باید از تجهیزات و صنایع بومی استفاده کنیم و این کار تاکنون انجام و به ثمر نشسته است.

فرمانده قرارگاه پدافند هوای خاتم الانبیاء در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، درباره اینکه رزمایش متفاوت قرارگاه پدافند هوایی که ابتدای امسال به آن اشاره شده بود، چه زمانی برگزار و چه تفاوت هایی را دارد، گفت: رزمایش های پدافند هوایی عمدتا با سایر رزمایش ها متفاوت است. این رزمایش متفاوت در شرایط بحران و احتمالا پایان امسال و یا ابتدای سال آینده برگزار می شود.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=139946

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]