3

ایران جزو ۵ قدرت نوظهور فضایی در دنیاست

  • کد خبر : 143736
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۰

قائم‌مقام سازمان فضایی کشور با اشاره به جایگاه فعالیت‌ فضایی ایران در جهان گفت: ایران جزو ۵ قدرت نوظهور فضایی در دنیاست.

حمید فاضلی قائم‌مقام سازمان فضایی کشور در مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا که در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، گفت: هفته جهانی فضا همه ساله از ۱۲ تا ۱۸ مهرماه برگزار می‌شود و مناسبت‌های این هفته باعث شده در همه کشورها آن را به عنوان فرصتی برای فعالیت‌های فضایی در نظر بگیرند.

وی با اشاره به اینکه ایران از نخستین پایه‌گذاران کمیته جهانی استفاده صلح‌آمیز از فضای ماورای جو است، یادآور شد: ۲۴ کشور پایه‌گذار این کمیته بودند که ایران از پایه‌گذاران آن محسوب می‌شود و امروز کمیته جهانی استفاده صلح‌آمیز از فضای ماورا‌ جو با بیش از ۷۰ عضو فعال دارد و برنامه‌ریزی‌کمیته اجرایی را مورد پیگیری قرار می‌دهند.

قائم‌مقام سازمان فضایی کشور با اشاره به اینکه امروز ایران بازیگری فعال دربسیاری از مباحث مربوط به فضا در سازمان ملل است، گفت: ایران در بخش‌های کارگروه حقوقی فضایی نیز بسیار فعال است و یکی از اعضای موثر کارگروه شورای عالی فضایی جهان محسوب می‌شود.

فاضلی خاطرنشان کرد: در سال گذشته یکی از فعالیت‌های بسیار ارزشمند سازمان ملل در زمینه فضا توسعه پایدار و استفاده از فناوری فضایی مطلوب بود که همکاران ما در سازمان فضایی که عضو هیئت‌علمی سازمان نیز هستند با حضور در این نشست دیدگاه‌های ایران را مطرح کردند که مورد علاقه کشورهای شرکت کننده قرار گرفت و اینکه کشوری از جهان سوم چنین دیدگاه‌ها و جایگاه‌هایی را در نظر داشته باشد برای آنها بسیار مورد توجه بوده و می‌توان گفت امروز ایران در صحنه جهانی به عنوان بازیگری موثر نقش‌آفرینی می‌کند.

وی با اشاره به اهداف سازمان ملل در زمینه نام‌گذاری هفته جهانی فضا، گفت: آشنایی مردم نقاط مختلف جهان و فواید حاصل از فضا و ارمغان توسعه پایدار برای همه کشورها از مهمترین اهداف سازمان ملل در این زمینه است تا زمینه توسعه پایدار برای همه کشورها فراهم شود.

قائم‌مقام سازمان فضایی کشور با تاکید بر اینکه آینده از آن فضاست، گفت: کشورهای اروپایی که امروز خطوط هوایی را مدیریت می‌کنند و جزو قدرت‌های برتر هستند از ما در برخی از زمینه‌ها جلو افتادند. ما نیز فرصت‌هایی خوبی داشتیم و نباید همه چیز را به حساب تحریم و مشکلاتی که خارجیان برای ما ایجاد می‌کنند، گذاشت، البته خیلی از اوقات مسائل ما به مدیریت داخل نیز باز می‌گردد.

فاضلی افزود: طی دو سال گذشته برخی از موسسات مهم جهانی، ایران را جزو ۵ قدرت نوظهور دنیا در فعالیت‌های فضایی دانستند که بالاترین نرخ فعالیت‌های فضایی را نیز در بین ۵ کشور نوظهور داشتند.

وی افزود: کشورهای منطقه نیز طی سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری‌هایی در زمینه فعالیت‌های فضایی انجام دادند و امروز در تامین ماهواره‌های مخابراتی به جایگاهی رسیدند که منطقه را تحت پوشش قرار می‌دهند، زیرا آنها به این نتیجه رسیدند که یک سازمان یکپارچه که زیر نظر مستقیم دولت فعالیت می‌کند می‌تواند آنها را با سرعت بیشتر در مسیر پیشرفت در این حوزه قرار دهد.

قائم‌مقام سازمان فضایی کشور گفت: به نظر می‌رسد این کشورها مدلی که جمهوری اسلامی ایران طی ۳ تا ۴ سال اخیر طراحی و توسعه داده و البته نتایج و آثار گرانبهای آن را هم اخذ کرده که همان ایجاد یک سازمان فضایی یکپارچه و مستقل است را مورد توجه قرار داده‌اند، اما متاسفانه اکنون در بین مسئولان ما کسانی هستند که در این خصوص دچار تردیدند، اما آنها این مدل را از ما اخذ کردند و چون به آن اعتقاد دارند آن را اجرایی و به نتیجه می‌رسند.

وی با اشاره به اینکه در نظر داریم راهبردهای مجدد فضایی را مورد تجدید نظر قرار دهیم، گفت: به منظور ایجاد شورای عالی فضایی در این زمینه راهبردهایی را مورد تجدید نظر قرار می‌‌دهیم تا بتوانیم برای یک دوره ۵ ساله برنامه‌ریزی کنیم.

قائم‌مقام سازمان فضایی کشور با اشاره به اولویت‌های سازمان فضایی کشور، گفت: مخابرات فضایی از اولین اولویت‌های ماست که در این زمینه دستیابی به ماهواره زمین‌آهنگ را چه از نظر تامین و چه از نظر ساخت و پرتاب و ایستگاه‌های کنترل، سامانه حامل و پلت‌فرم‌های ارزشمند در نظر داریم، البته این بخش های‌تک است و از همکاری همکاران در وزارت ارتباطات بهره‌مند می‌شویم.

فاضلی تاکید کرد: در سایه نگاه جدید دولت بسیاری از نهادها و شرکت‌های مخابراتی اکنون به ما رجوع می‌کنند و این در حالی است که ما قبلا به آنها رجوع می‌کردیم، اما امروز آنها به ما رجوع می‌کنند و پیشنهاداتی را می‌دهند که امیدواریم با حمایت‌های دولت قراردادهای خوبی را در این زمینه داشته باشیم.

وی سنجش از دور را از دیگر اولویت‌های سازمان فضایی برشمرد و یادآور شد: این فرآیند می‌تواند در بسیاری از صنایع به کمک ایران بیاید به خصوص در زمینه محصولات کشاورزی که ما امسال توانستیم با استفاده از ماهواره‌های سنجش وضعیت کشت برنج را در ۳ شهر برنج‌‌خیز کشور مورد توجه قرار دهیم و اطلاعات را به کشاورزان منتقل سازیم تا محصول با کیفیت و به دور از آسیبی را به دست بیاورند.

قائم‌مقام سازمان فضایی کشور علوم و اکتشافات فضایی را سومین اولویت این سازمان دانست و گفت: به لطف خدا امروز اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و زیرساختارهای خوبی را در کشور داریم که البته این زیرساختار‌ها در همه حوزه‌های فعالیت سازمان فضایی مشترک است و می‌تواند در اکثر بخش‌ها از آن استفاده کرد.

فاضلی گفت: طی امسال و سال‌های آینده بیشتر تاکید ما در استفاده از فناوری‌های فضایی در ارائه خدمات و کاربردی فضایی است تا بتوانیم این خدمات را وارد زندگی مردم کنیم و مدیریت بلایا، بهبود و سطح زندگی مردم، توسعه پایدار و اقتصاد دانش‌بنیان را برای مردم به ارمغان بیاوریم.

وی با اشاره به قراردادهای این سازمان با برخی از وزارتخانه‌ها، گفت: با وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تهیه تصاویر ماهواره‌ای برای برخی از محصولات کشاورزی قراردادهایی را امضا کرده‌ایم و وزارت نیرو نیز در حوزه آبریزهای رودها به استفاده از دستاوردها و تصاویر ماهواره‌ها تاکید دارد.

قائم‌مقام سازمان فضایی کشور با بیان اینکه بانک اطلاعات ارزشمندی را در مرکز فضایی البرز در حال تهیه داریم، تصریح کرد: به سازمان ملل اعلام کردیم در خصوص ریزگردها و خشکسالی آماده برگزاری کارگاه منطقه‌ای در سال آینده هستیم که این پیشنهاد با استقبال سازمان ملل روبرو شد و حتی وقتی متوجه شدند کشورهای آمریکای لاتین نیز با این مشکلات روبرو هستند از ما خواستند تا این کارگاه را به صورت بین‌المللی برگزار کنیم و در کنار آن به مسئله پایش آلودگی در دریای خزر نیز توجه کنیم که انشاءالله این کارگاه بین‌المللی سال آینده در ایران برگزار می‌شود.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=143736

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]