به گزارش ایسنا، در این بررسی متخصصان رژیم غذایی با میزان بالای کربوهیدرات و چربی را که عامل چاقی است به مدت ۱۰ هفته متوالی در تعدادی موش آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار دادند. در حقیقت این موشها نسبت به شروع زمان مطالعه وزن بیشتری بدست آوردند اما همه موشها وزنشان دو برابر نشد. همچنین این متخصصان در بررسی دیگری رژیم غذایی مشابهی را در تعداد دیگری موش بررسی کردند با این تفاوت که عصاره سیب زمینی خالص به آن اضافه شد. در پایان این دوره مشاهده شد میزان وزن اضافه شده در این موشها تنها هفت گرم بوده است در حالیکه در گروه نخست میزان وزن اضافه شده نزدیک به ۱۶ گرم بوده است.
«لوئیس آگلون» یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: از نتایج بدست آمده در پایان مطالعه شگفت زده شدیم و تصور نمیکردیم نتایج حاصل صحیح باشد به همین دلیل این آزمایش مجدد انجام شد هرچند با همان نتایج روبرو شدیم.
آگلون و همکارانش معتقدند فوائد عصاره سیب زمینی میتواند به دلیل انباشت بالای پلی فنول در آن باشد. این ترکیب شیمیایی مفید در بسیاری از میوهها و سبزیجات یافت میشود. طبق بررسیهای انجمن سرطان آمریکا، پلی فنولها فوائد بسیاری برای سلامتی دارند چرا که میتوانند به حذف رادیکالهای آزاد کمک کند و در کاهش ابتلا به فشار خون، بیماریهای قلبی، دیابت و حتی پایین آوردن رشد تومورها موثر باشد. هرچند دلیل دقیق آنکه چرا این ماده شیمیایی برای بدن مفید است ناشناخته باقی مانده و شواهد قطعی ناچیزی برای تایید این ادعا وجود دارد.
«استان کوبو» یکی دیگر از محققان این مطالعه گفت: میزان عصارهای که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت برابر با ۳۰ سیب زمینی بوده است. همچنین به افراد توصیه نمیشود روزانه این تعداد سیب زمینی مصرف کنند چرا که میزان بالایی کالری وارد بدن میکنند. به همین دلیل متخصصان به دنبال آن هستند از عصاره سیب زمینی به عنوان مکمل غذایی استفاده کنند.