«خانم برنادت میهان»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیهای که روز پنجشنبه به پایگاه خبری «بازفید» داده خاطرنشان کرده است: «آمریکا تعهدات سیاسی این کشور تحت توافق با ایران را به تعهدات الزامآور از طریق قطعنامه شورای امنیت تبدیل نخواهد کرد.»
وی میافزاید: «قطعنامههای پیشین شورای امنیت خواستار حل و فصل مذاکره محور موضوع هستهای ایران شدند و ما بر همین قیاس، کاملاً از شورای امنیت انتظار داریم هر گونه توافق با ایران را تأیید کرده و ترغیبکننده اجرای کامل آن باشد تا نگرانیهای بینالمللی از برنامه هستهای ایران کاهش یابد.»
خانم «میهان» به رغم این تأکید کرده هر قطعنامهای که به این صورت صادر شود ماهیت تعهدات آمریکا در توافقنامه احتمالی را تغییر نخواهد داد و این موضوعی است که در متن توافقنامه گنجانده خواهد شد.
«بازفید» مینویسد بیانیه خانم «میهان» پس از چند روز امتناع وزارت خارجه آمریکا برای اظهارنظر در این باره صادر شده است. «جین ساکی»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز پنجشنبه از پاسخ به سوالات خبرنگاران در این خصوص امتناع کرده بود.
«محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران پیشتر گفته بود که توافق احتمالی قدرتهای جهانی و ایران بر سر برنامه اتمی این کشور «در یک قطعنامه فصل هفتمی منشور ملل متحد مورد تأیید قرار میگیرد و در نتیجه به یک توافق بینالمللی و الزام آور برای همه دولتها تبدیل میشود.»
ایران و کشورهای «پنج به علاوه یک» بر اساس توافق قبلی باید تا پایان ماه مارس (اوایل فروردین سال آینده) به توافق کلی برسند تا مذاکرات بر سر جزییات را تا آخر ژوئن (دهم تیر ۱۳۹۴) ادامه دهند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد هشت قطعنامه علیه ایران دارد که در چهار قطعنامه آن تحریمهای شدیدی بر مبادلات تکنولوژی، خرید و فروش سلاح و تجهیزات هستهای وضع شده است.
ایران خواهان لغو تحریمهای شورای امنیت است با این استدلال که این تحریمها سنگبنای تحریمهای وضع شده اروپا و آمریکا علیه تهران است.
فارس/تحریمها علیه برنامه هستهای ایران در حالی با طرح اتهاماتی درباره وجود جنبههای نظامی احتمالی در این برنامه وضع شدهاند که ایران از کشورهای امضاکننده پیمانانپیتی است.
برنامه هستهای ایران بر اساس این پیمان تحت نظارت بازرسان بینالمللی قرار دارد و تا کنون نشانههایی از انحراف برنامه هستهای ایران به سمت مقاصد نظامی یافت نشده است.