به گزارش روابط عمومی موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، مجمع عمومی عادی سالیانه موسسه برای سال مالی منتهی به ٣١ شهریور ١٣٩٣ در روز پنج شنبه ٢١ اسفند ١٣٩٣ در سالت اجتماعات وزارت آموزش و پرورش با حضور جناب آقای دکتر فانی به عنوان رییس هیات امنا برگزار شد. همچنین سایر اعضای هیات امنای موسسه از جمله دکتر سید محمد بطحایی، نایب رییس هیات امنا و دکتر حسین مظفر، دکتر سید حسین شبیری، دکتر غلامرضا حیدری کردزنگنه و دکتر مرتضی حاجی به عنوان اعضای هیات امنای موسسه در مجمع حضور داشتند.
اعضای هیات مدیره موسسه شامل دکتر روح الله عالمی، رییس هیات مدیره، سید احمد زرهانی، سعید فائقی، بهروز امید علی و دکتر شهاب الدین غندالی به عنوان مدیر عامل و عضو هیات مدیره در مجمع عمومی موسسه حضور داشتند.
دکتر فانی، وزیر آموزش و پرورش و رییس هیات امنای موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با تاکید بر صیانت از حقوق معلمان در این موسسه و افزایش خدمات حین خدمت به فرهنگیان گفت: همکاری های بسیار خوبی بین آموزش و پرورش و موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان آغاز شده که امیدواریم معلمان عزیز از این همکاری در زمنیه های رفاهی منتفع شوند.
وی افزود: یکی از گزینه های بالا بردن بهره وری در سازمان های اقتصادی، کاهش هزینه های پرسنلی است زیرا این هزینه ها بخش عظیمی از سود حاصله را می بلعد و کنترل این هزینه ها، بهره وری را افزایش می دهد به ویژه اینکه وقتی جامعه هدف فرهنگیان باشند.
دکتر عالمی نیز ضمن تشکر از کمک ها و راهنمایی های هیات امنا در پیشبرد امور موسسه گفت: هیات مدیره طی سال مالی گذشته تمام تلاشش را بکار گرفت تا کارها به طور منظم و جدی پیگیری شود و شواری سیاستگذاری موسسه نیز سیاست های مورد نظر را ابلاغ کردند که هیات مدیره نیز طبق آن عمل کرد.
وی افزود: هیات مدیره موسسه طی سال گذشته به رغم رکورد حاکم بر اقتصاد کشور، تلاش کرد فعالیت هایش را به گونه ای برنامه ریزی کنند که بیشترین سودآوری را برای اعضا داشته باشد. همچنین نکات مورد نظر هیات امنا را مدنظر داشته و و از آن به عنوان معیاری برای هدایت فعالیت های موسسه استفاده کرده است.
رییس هیات مدیره موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، اصلی ترین تقاضای موسسه را پرداخت به موقع سهم دولت اعلام و تصریح کرد: در برنامه پنجم توسعه موضوع پرداخت سهم دولت مغفول ماند اما تقاضای ما این است که اعضای هیات امنا کمک کنند که در برنامه ششم توسعه گنجانده شود تا در حق فرهنگیان عضو موسسه اجحافی صورت نگیرد.
وی افزود: از زمانی که اساسنامه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان اصلاح شد و فعالیت های رفاهی در دستور کار قرار گرفت، تلاش های بسیار خوبی در این زمینه انجام شده و ارائه خدمات حین خدمت به فرهنگیان از طریق شرکت های زیر مجموعه موسسه توسعه یافته است.
دکتر عالمی تاکید کرد: وزارت آموزش و پرورش و موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان همواره به دنبال راهکاری برای تعامل و همکاری موثر بودند که خوشبختانه این تعامل در قالب امضای یک تفاهم نامه سازماندهی شد که بر اساس آن، یک شرکت واسط که اعضای آن توسط موسسه انتخاب می شود، این فعالیت ها را مدیریت می کند. همچنین کلیه حوزه های همکاری توسط یک شورای سیاستگذاری، تعیین و توسط این شرکت به انجام می رسد و در نهایت سود این فعالیت ها به موسسه بر می گردد.
رییس هیات مدیره موسسه با اشاره به اولویت دادن به خدمات حین خدمت به فرهنگیان، گفت: ورود به خدمات حین خدمت یک ضرورت انکار ناپذیر است و طبق یک نظرسنجی ملی که توسط روابط عمومی و امور بین الملل موسسه انجام شده، بیش از ۶١ درصد از فرهنگیان مایل به استفاده از خدمات حین خدمت بوده اند که با امضای تفاهم نامه همکاری بین موسسه و وزارتخانه، در این مسیر حرکت می کنیم.
در ادامه مجمع نیز دکتر غندالی گزارشی از فعالیت های موسسه در سال مالی منتهی به ٣١ شهریور ١٣٩٣ را به هیات امنا ارائه داد و به بیان مهم ترین اهداف و فعالیت های موسسه طی این سال پرداخت.
مدیرعامل موسسه کلیات اهداف این مجموعه در سال گذشته را ورود به سرمایه گذاری های جدید، جذب بیشتر منابع مالی، افزایش رضایتمندی اعضا و اصلاح سبد سرمایه گذاری موسسه عنوان کرد.
وی افزود: در حوزه ورود به سرمایه گذاری های جدید می توان به ورود به حوزه فروش نفت با همکاری وزارت نفت اشاره کرد. همچنین در بخش پتروشیمی حوزه فعالیت خود را گسترش داده ایم که تولید MEG در شرکت پتروشیمی مروارید از مهمترین اقدامات است. در حوزه تجارت خارجی نیز برنامه های گسترده ای به ویژه برای همکاری با کشورهای اروپایی و چین داریم. ورود به حوزه صنعت ریلی، تاسیس بندر خشک و … نیز سایر برنامه های در دست اقدام است.
دکتر غندالی با اشاره به تلاش مدیران موسسه برای جذب منابع مالی بیشتر، گفت: ما تلاش کردیم که مطالبات موسسه از دولت را وصول کنیم که با حمایت جناب آقای دکتر فانی در بودجه سال ٩٣ قرار شده از محل فروش سهام، ١٢٠ میلیارد تومان آن تسویه شود. افزایش حق عضویت نیز از دیگر راهکارها است که نیازمند همکاری وزارت آموزش و پرورش است.
مدیر عامل موسسه ارائه خدمات بیمه ای از طریق بیمه معلم و شرکت امید آسا را از دیگر فعالیت های موسسه در راستای جذب منابع بیشتر ذکر کرد که علاوه بر ارائه خدمات درخور شان فرهنگیان، می تواند سودآوری مناسبی برای مجموعه و در نهایت فرهنگیان داشته باشد.
به گفته دکتر غندالی، توسعه شعب بانک سرمایه و تعامل با برخی شرکت های داخلی و خارجی نیز از دیگر راه کارهای جذب منابع مالی برای پیشبرد پروژه ها و اهداف موسسه است.
عضو هیات مدیره موسسه با اشاره به اقدامات موسسه برای تامین رضایت خاطر فرهنگیان از طریق ارائه خدمات بهتر و گسترده تر گفت: در این زمنیه اقدام به تاسیس نمایندگی استانی کرده ایم که دو هدف عمده مدنظر بوده است. نخست اینکه تعامل بین موسسه و اعضا به نزدیکترین شکل ممکن صورت گیرد تا اعضا به طور کامل در جریان فعالیت های موسسه قرار گیرند. دوم اینکه از ظرفیت های استانی در راستای خدمات دهی به فرهنگیان و کسب سود برای اعضای موسسه استفاده شود.
وی افزود: در همین راستا تاکنون ٧ نمایندگی استانی افتتاح شده و در ٢١ استان نیز برای نمایندگان موسسه ابلاغ صادر شده است. در کنار این اقدامات ٧۴ جلسه توسط کمیته رفاهی موسسه با هدف ارائه خدمات حین خدمت به فرهنگیان برگزار شده که ثمره آن در سال آینده بهتر دیده می شود.
دکتر غندالی همچنین شفاف سازی از طریق وب سایت موسسه و اطلاع رسانی یکی دیگر از فعالیت ها و اولویت های موسسه اعلام کرد و به مواردی مانند بارگزاری وب سایت جدید با قابلیت ها جدید مانند دریافت آخرین صورت وضعیت، بانک ایده، انتشار اخبار فعالیت ها، راه اندازی سامانه تلفن گویا برای دسترسی به صورت وضعیت، ارسال ١٢ میلیون پیام کوتاه به اعضا و پخش تیزر تلویزیونی در مناسبت های مختلف، توزیع بیش از یک میلیون بروشور در بین معلمان سراسر کشور، انجام نظر سنجی های دوره ای و … اشاره کرد که آخرین مورد نظر سنجی در سطح ملی و در از بیش از ۵٠٠٠ فرهنگی صورت گرفت.
مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان همچنین افزایش خودروهای لیزینگی و استفاده از منابع بیرونی و اجرای آزمایشی طرح فرهنگ با حدود ۵٠ فرشگاه در سطح کشور را از دیگر فعالیت های موسسه برای خدمات دهیی موثر به اعضا عنوان کرد.
دکتر غندالی در ادامه گزارش هیات مدیره به هیات امنا، سود آوری موسسه در سال های فعالیت موسسه و به ویژه در سال های اخیر را مثبت ارزیابی کرد و گفت: روند پرداختی موسسه به اعضا بازنشسته موسسه در سه سال گذشته با سیر صعودی همراه بوده و در حالی در مهر ٩١ بیشترین پرداختی به اعضا ١٢٠ میلیون ریال بوده این مبلغ در مهر ٩٢ به ١۶٠ میلیون ریال و در مهر ٩٣ به بیش از ٢١٠ میلیون ریال رسیده است.
وی اصلاح سبد سرمایه گذاری موسسه را یکی دیگر از اولویت های موسسه عنوان کرد و افزود: کمیته ساماندهی شرکت ها در حال ارزیابی شرکت هاست و قرار است در ۵ سال آینده سطح شرکت داری موسسه به ١٠ تا ١۵ درصد برسد و در این مسیر بسیاری از شرکت های کمتر سودده حذف و یا ادغام شده و با شرکت های سودده جایگزین می شوند. این در حالی است که در همین سال مالی گذشته بسیاری از شرکت به سوددهی رسیده اند.
به گفته دکتر غندالی، شناسایی ارزش افزوده دارایی های موسسه نیز یکی دیگر از اولویت های هیات مدیره موسسه است که با دقت کامل در حال انجام است و به محض نهایی شدن در صورت وضعیت اعضا منظور خواهد شد.
میانگین پرداختی اعضا به موسسه نکته مهم دیگری بود که مدیر عامل موسسه به آن اشاره کرد و گفت: بر اساس اطلاعات موجود، میانگین پرداختی اعضا در طول دو دهه گذشته همواره روند کاهشی دارد و از ١.۵٢ در سال ١٣٨۵ به ١.٢۶ در سال ٩٣ رسیده است. در همین حال، درصد پرداختی به دریافتی اعضا به ٩٩ درصد رسیده است؛ یعنی در حال حاضر موسسه ٩٩ درصد پولی را که ماهیانه از اعضا می گیرد به اعضای خروجی پرداخت می کند.
دکتر غندالی افزود: ضریف نفوذ موسسه در حال حاضر به بیش از ٩٠ درصد رسیده و پیش بینی می شود که در سال آینده به ١٠٠ درصد برسد. این ضریب نفوذ حاکی از علاقه معلمان به سرمایه گذاری در موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان است.
مدیر عامل موسسه در پایان نیز پیشنهاداتی به منظور پیشبرد امور موسسه و همچنین افزایش سودآوری موسسه برای اعضا ارائه و تصریح کرد: بحث اول مطالبات موسسه از دولت است زیرا تا پایان اسفند ١٣٩٢ دولت بیش از ٣٠٠٠ میلیارد ریال به موسسه بدهکار است که به تایید سازمان حسابرسی نیز رسیده است. اگر دولت به موقع سهم خود را پرداخت کند ۵٣٠٠ میلیارد ریال به سرمایه و دارایی اعضای موسسه افزوده می شود. لذا از هیات امنای محترم می خواهیم در این زمنیه به ما کمک کند تا مطالبات خود را وصول کنیم.
وی افزود: مورد دیگر عدم تحقق سهم حداکثری اعضا است که باید به ۵ درصد برسد تا هم منافع معلمان تامین شود و هم اینکه منابع مالی موسسه تقویت شود.
دکتر غندالی همچنین مهم ترین برنامه های موسسه برای سال مالی آینده را به شرح زیر اعلام کرد:
شناسایی فرصت های سرمایه گذاری
ورود به تجارت و بازرگانی با محوریت خدمات دهی به فرهنگیان
ورود به صنعت بیمه توسط شرکت بیمه معلم و بیمه امید آسا
ورود به عرصه خدمات بانکی از طریق افزایش شعبات الکترونیک
ورود به عرصه کارت امتیازی
ادامه عضویت بازنشستگان و بازگشت بازنشستگان به موسسه
احیای بانک سرمایه و …
دکتر بطحایی نائب رییس هیات امنای موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان و معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه تقویت اعتماد معلمان به عملکرد موسسه باید در اولویت قرار گیرد، گفت: استمرار عضویت بازنشستگان و افزایش درصد حق عضویت فرهنگیان موارد بسیار مهمی است که باید مدنظر قرار گیرد و در این زمینه وزارت آموزش و پرورش با موسسه همکاری خواهد کرد.
وی همچنین افزود: برنامه ما این است که خدمات رفاهی به معلمان از طریق موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان صورت گیرد و در این زمینه اقدامات مناسب و موثری صورت گرفته است.
در پایان مجمع نیز روزنامه دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه رسمی و موسسه حسابرسی آریان فراز نیز به عنوان حسابرس انتخاب شدند.
همچنین مبلغ ١١٢۵٠ میلیارد ریال سود برای سال مالی منتهی به ٣١ شهریور ١٣٩٣ شناسایی شد که ٩٠٠٠ هزار میلیارد ریال آن بین اعضا تقسیم خواهد شد. این مبلغ پس از تقسیم در صورت وضعیت اعضا منظور شده و سهم اعضای خروجی موسسه در سال مالی مذکور به حساب ایشان واریز می گردد.