6

کاری که پُز دادن در آن خیلی هم خوب است/ مهم‌ترین مشکل بچه‌های ایران از نگاه یک نویسنده

  • کد خبر : 201897
  • ۱۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۹

یک شاعر و نویسنده کودک و نوجوان معتقد است اگر مطالعه به یک پُز اجتماعی تبدیل شود و سطح فرهنگ خانواده‌ها در زمینه‌ اهمیت مطالعه بالا رود، موبایل و تبلت هم می‌تواند به عنوان ابزاری در اختیار مطالعه قرار بگیرد.

 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مصطفی رحماندوست، شاعر و نویسنده‌ کودک و نوجوان درباره‌ مهم‌ترین نیاز فرهنگی و اجتماعی کودک امروز که جای خالی آن در جامعه دیده می‌شود، توضیح داد: مهم‌ترین مشکل بچه‌های امروز ما کمبود مطالعه است؛ سطح مطالعه در کشور خیلی پایین است، تا حدی که نمی‌توانیم امیدوار باشیم در آینده به دانش خارجی نیازی نداریم و تولیدکننده‌ دانش هستیم.

این شاعر که در هفته‌ ملی کودک درباره‌ نیازهای کودکان سخن می‌گفت، به نیاز آگاهی و دانش اشاره کرد. او با تاکید بر این‌که شاید اگر این موضوع را با مسوولان امر در میان بگذاریم، آمار تعداد عنوان کتاب‌های منتشر شده طی سال‌های اخیر را به رخ بکشند، ادامه داد: اما در آمار و تعداد عنوان کتاب‌ها دو مساله را باید در نظر گرفت، یکی تعداد کودکان که بیشتر از گذشته شده و باید با در نظر گرفتن تعداد آن‌ها به عنوان مخاطب آمار کتاب را بررسی کنیم. دیگری پایین بودن شمارگان کتاب‌ها در این سال‌ها است که حداکثر به هزار یا دو هزار نسخه رسیده.

بر اساس گفته‌ مدیر بخش کودک و نوجوان انتشارات امیر کبیر، با یک حساب و کتاب برای هر کودک ایرانی فقط یک عنوان کتاب در سال منتشر می‌شود.

این شاعر کودک و نوجوان افزود: از سوی دیگر امروز صنعت نشر ما به جایی نرسیده است که شاعر و نویسنده کودک و نوجوان به حرفه خود به عنوان یک شغل نگاه کنند. صنعتی که بخش اعظم کودکان را کتاب‌خوان بار بیاورد باید از نظر اقتصادی هم برای ناشر و نویسنده و شاعر نیز در خور توجه باشد.

رحماندوست درباره‌ نقش نهادهای مختلف در ایجاد انگیزه‌ مطالعه در کودکان گفت: مشکل کمبود مطالعه در کشور ما مساله‌ای نیست که فقط یک گروه مشخص بتواند آن‌را حل کند. علاقه‌ کودک به مطالعه پیش از رفتن به مدرسه و در محیط خانواده شکل می‌گیرد. کشورهای پیشرفته در حال حاضر برنامه‌های بلند مدت هفت تا ۱۰ ساله برای گسترش مطالعه در نظر گرفته‌ و در برنامه‌ کلان ملی تمام نهادهای صاحب تاثیر را شریک کرده‌اند. رادیو و تلویزیون و سایر سازمان‌ها و نهادها باید در برنامه کلان ملی شرکت کنند.

او نقش سازمان آموزش و پرورش در این حوزه را یادآور شد: سیستم آموزش و پرورش و نقش آن در گسترش مطالعه زمانی پررنگ می‌شود که بداند مطالعه بیش از نمره اهمیت دارد و باید به آن توجه کرد.

رحماندوست ادامه داد: معتقدم امروزه استفاده کردن کودکان از تبلت به یک پز اجتماعی تبدیل شده است. همان‌گونه که رفتن به یک مدرسه خاص پز اجتماعی است. اگر مطالعه هم به یک پز اجتماعی تبدیل شود، تبلت هم می‌تواند در خدمت مطالعه قرار بگیرد.

او در پایان یادآور شد: بسیاری از کشورهای پیشرفته در پی جایگزین کردن مطالعه کاغذی با دیجیتال هستند. هرچند اکنون تبلت و وسایل تکنولوژی یک وسیله بازی برای کودکان هستند، اما اگر مطالعه به یک پز اجتماعی تبدیل شود و سطح فرهنگ خانواده‌ها در زمینه اهمیت مطالعه بالا رود تبلت هم می‌تواند به عنوان ابزاری در اختیار مطالعه قرار بگیرد.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=201897

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]