به گزارش «آشپزی»، «گوردون جیمز رمزی متولد ۸ نوامبر ۱۹۶۶ در اسکاتلند، آشپز، صاحب چندین رستوران و شخصیت تلویزیونی است. به رستورانهای او مجموعاً ۱۶ ستاره میچلین اهدا شده که اکنون دارای ۹ عدد از آنهاست. رستوران اصلی این سرآشپز معروف در چلسی لندن از سال ۲۰۰۱ تا کنون ۳ ستاره میشلن دریافت کرده است.
ستاره میچلین سری کتابهای راهنمایی است که شرکت میشلن در فرانسه آن را منتشر میکند. در میان این سری از کتابها مشهورترین آن کتابی است که به ارزیابی کیفیت غذای رستورانها و نشان دادن آن با ستاره پرداخته است و کتاب راهنمای رستوران و هتل میشلن نامیده میشود. فروش سالیانه این کتاب که رستورانهای چندین کشور مختلف را بررسی کرده است، از یک میلیون جلد در سال فراتر میرود.
سرآشپزی که لقب افسونگر آشپزخانه را یدک میکشد، سرآشپزی ماهر است که در نوجوانی به سراغ فوتبال رفت و در آن به سرعت پیشرفت کرد و در تیم جوانان گلاسکو رنجرز پذیرفته شد اما در نهایت با مصدومیت شدید دوران فوتبالی خود را آغاز نکرده به پایان رساند و کفشها را آویخت. او ۱۹ ساله بود که از سر یک اتفاق و با گذراندن دورههای آموزشی آشپزی پا به دنیایی متفاوت گذاشت.
شهرت رمزی در اجرای برنامههای تلویزیونی در مورد رقابتهای آشپزی و مواد غذایی، مانند مجموعه سریالهای انگلیسی آشپزخانه جهنمی، کلمه F و کابوسهای آشپزخانهای رمزی به همراه نسخههای آمریکایی آشپزخانه جهنمی، کابوسهای آشپزخانهای رمزی، استاد آشپز، استاد آشپز نوجوان و هتل جهنم است.
در سال ۲۰۱۵ فوربس نام او را به دلیل دریافت درآمد ۶۰ میلیون دلاری در یک سال اخیر در لیست پردرآمدترین افراد مشهور جهان در رتبه ۲۱ قرار داد.
برنامه تلویزیونی کابوسهای آشپزخانه یکی از شناختهشدهترین آثار با حضور این سرآشپز همه فن حریف است. او در این برنامه رستورانهای ورشکسته را به کسب و کارهای نمونه و موفق تبدیل میکند. گوردون رمزی در دنیای رقابتی، رنگارنگ و پر زرق و برق آشپزی، چهرهای بیرقیب و نامدار است؛ آشپزی که بیشتر از آن که به خاطر رستورانهای متعدد و افتخارهای بسیارش در صنعت آشپزی معروف باشد، به دلیل رویکرد کاری منحصر به فرد خود شناخته شده است.»