دانشمندان موفق شده اند سلول های بنیادی خون را به گونه ای مهندسی (ژنتیک) کنند که منجر به تولید سلول های از بین برنده سرطان موسوم به سلولهای “تی” شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، سلول های ‘تی’ می توانند به سلول های سرطان پوست حمله کرده و آنها را از بین ببرند.
بنا بر اعلام دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس ، آزمایش هایی انجام شده بر روی موش ها اثبات می کند که می توان با تغییر ژنتیکی سلول های بنیادی خون در یک ارگانیزم زنده با سرطان مبارزه کرد.
دانشمندان پیش از این می دانستند می توان با استفاده از مهندسی ژنتیک، سلولهای “تی’ را تولید کرد اما نمی دانستند این سلول ها می توانند با مدل معادل بیماری انسانی نظیر سرطان پوست مبارزه کنند یا نه.
بر اساس این گزارش، در چهار مورد از نه موش که مورد مطالعه قرار گرفتند، آنتی ژن معرف سرطان پوست حذف شد و در پنج موش دیگر این آنتی ژن از نظر اندازه کوچک شد.
دانشمندان همچنین اعلام کردند این رویکرد شمار اندکی از سلول بنیادی مهندسی شده را به گروهی از سلول های ‘تی’ تبدیل کرده است که به حضور آنتی ژن سرطان پوست واکنش نشان دادند.
دانشمندان بر این باورند که این سلول ها در محیط اطراف خون وجود دارند و اگر آنتی ژن سرطان پوست را شناسایی کنند، می توانند برای مبارزه با این سرطان تکثیر شوند.
سلولهای “تی” نوعی از سلولهای سفید خونی هستند که می توانند در نابودی طیف وسیعی از سرطانها از جمله سرطان خون، سینه و روده به کار گرفته شوند.