به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، مقام های آمریکایی روز چهارشنبه تاکید کردند که یک فروند ناو جنگی آمریکا به ۱۲۲ مایلی جزیره مصنوعی ساخته شده توسط چین در دریای جنوبی چین نزدیک شده است. این نخستین بار در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ است که آمریکا ادعاهای چین در این منطقه را به چالش کشیده است.
مقام های آمریکایی که نامشان فاش نشده، تاکید کردند: ناو آمریکایی “یو اس اس دیوی” به نزدیکی یکی از جزایر مصنوعی دریای جنوبی چین نزدیک شده است.
آمریکا به بهانه عملیات آزادی دریانوردی بارها ناوهای جنگی خود را به منطقه اعزام کرده است. این مساله با خشم چین روبرو شده است. این در حالی است که واشنگتن به دنبال جلب همکاری پکن برای مهار برنامه های موشکی و اتمی کره شمالی است.
یک مقام آمریکایی گفت: این نخستین عملیات در نزدیکی این جزایر پس از صدور حکم دادگاه بین المللی لاهه علیه چین به شمار می رود.
چین حکم صادر شده را به رسمیت نشناخته و بر ادامه فعالیت های خود در منطقه تاکید کرده است. دادگاه بین المللی لاهه ادعاهای چین را در خصوص مالکیت اراضی واقع در دریای جنوبی چین رد کرده است.
این نخستین عملیات دریایی آمریکا در منطقه از ماه اکتبر به شمار می رود. آمریکا بارها از اقدامات چین در ساخت و ساز تاسیسات نظامی و استقرار تجهیزات موشکی و نظامی انتقاد کرده و خواستار متوقف شدن آن شده است.
ماه گذشته هری هریس فرمانده منطقه آسیا اقیانوسیه نیروی دریایی آمریکا تاکید کرد که آمریکا به زودی عملیات آزادی دریانوردی را در دریای جنوبی چین انجام خواهد داد.
وزارت دفاع آمریکا نیز با انتشار بیانیه ای بدون اشاره به عملیات اخیر آزادی دریانوردی در دریای جنوبی چین، اعلام کرد که به عملیات آزادی دریانوردی در منطقه در آینده نیز ادامه خواهد داد.
در دولت قبلی، آمریکا بارها عملیات آزادی دریانوردی را در منطقه انجام داده بود. چین ادعای مالکیت ۹۰ درصد منابع و اراضی منطقه را مطرح کرده و سایر کشورهای منطقه نیز ادعاهایی را درباره مالکیت جزایر و منابع دریای جنوبی چین دارند.
به نظر می رسد این اقدام آمریکا می تواند موجب تشدید تنش در روابط با چین شود.