3

ماه گرفتگی زیبای شامگاه شنبه را از دست ندهید!

  • کد خبر : 22080
  • ۱۶ آذر ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۲

ساکنان اغلب نقاط کشور خصوصا مناطق شرقی، شامگاه شنبه ۱۹ آذر ماه جاری می‌توانند شاهد رخداد پدیده زیبای ماه‌ گرفتگی باشند.

بیش از نیمی از ساکنان زمین در آمریکا، اروپا، افریقا، استرالیا و آسیا از جمله در ایران می‌توانند خسوف شامگاه شنبه را که بیست و سومین ماه گرفتکی کامل از هفتاد و یک گرفت ساروس ۱۳۵ می باشد مشاهده کنند.

ماه‌ گرفتگی جزئی در اغلب نقاط کشور پیش از طلوع ماه آغاز می‌شود.

خسوف ۱۹ آذرماه از حدود ساعت ۱۶ و ۱۶ دقیقه روز شنبه به صورت جزئی آغاز می‌شود و زمان آغاز ماه گرفتگی کلی ساعت ۱۷ و ۳۶ دقیقه و ۱۶ ثانیه است.

گرفت کلی ماه در ساعت ۱۸ و ۲۷ دقیقه و ۲۴ ثانیه و گرفتگی جزئی در ساعت ۱۹ و ۴۷ دقیقه و ۵۸ ثانیه پایان می‌باید.

مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان این که در این خسوف، ماه به مدت ۵۱ دقیقه به طور کامل در سایه زمین قرار می‌گیرد و حداکثر گرفت کامل ماه در ساعت ۱۸:۰۱:۴۹ خواهد بود، خاطرنشان کرد: در این گرفت، ماه در گره نزولی قرار داشته و در صورت فلکی گاو(ثور) در آسمان دیده می شود. در شب گرفت چهار روز از اوج مداری ماه گذشته است و رنگ ماه قرمز نسبتاً روشن است.

وی با بیان این که این ماه گرفتگی بیست و سومین ماه گرفتکی کامل از هفتاد و یک گرفت ساروس ۱۳۵ است، گفت: از لحاظ آماری ۲۳٫۹ درصد از خسوفهای این ساروس، جزیی و ۳۲٫۴ درصد آن‌ها کلی است. جالب است که ۴۳٫۷ درصد گرفتهای این دوره خسوف، ماه گرفتگی غیر مرئی و یا همان نیمسایه‌یی است. طولانی ترین گرفت کلی ساروس ۱۳۵ در روز پنج شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۶۴۳ خورشیدی رخ خواهد داد و کوتاهترین آن نیز در ۱۶ آبان ۱۳۳۶ خورشیدی رخ داده است.

وی خاطرنشان کرد: برای رصد ماه گرفتگی نیاز به ابزار خاصی نیست و با چشم غیر مسلح نیز می‌توان آن را مشاهده کرد. هر چند که برای عکاسی دقیق‌تر از این رویداد تلسکوپ به کمک منجمان می‌آید. نباید این گونه تصور کرد که خسوف برای چشم انسان مشکل ساز است و به هیچ وجه فیلتر خاص برای رصد ماه گرفتگی جهت جلوگیری از مشکل احتمالی به چشم نیاز نبوده و توصیه نمی‌شود. البته فیلتر ماه بر روی برخی تلسکوپ‌ها برای مشاهده ماه در وضعیت شدید نورانی می‌باشد تا از پایین آمدن حساسیت چشم جلوگیری کند.

عتیقی تصریح کرد: بررسی عوارض سطحی ماه که یکی پس از دیگری درون سایه زمین قرار می‌گیرد یکی از مطالعات رصدی این پدیده است که در کنار کنترل زمان آغاز و پایان گرفت ماه، شدت رنگ قرمز در خسوف شرایط اختفا احتمالی ستارگان در لحظه ماه گرفتگی و دهها مطالعه دیگر قرارمی‌گیرد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تصریح کرد: انجمن پس از برنامه موفق رصد خسوف ۲۵ خرداد بر فراز برج میلاد تهران برای دومین بار امکان رصد و تصویربرداری از پدیده زیبای ماه گرفتگی از فراز این برج را برای معدودی از علاقمندان نجوم آماتوری فراهم کرده است.

منبع : ایسنا

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=22080

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
مجموع مبتلایان در جهان
آخرین بروزرسانی در:
مبتلایان

فوتی‌ها

بهبود یافته‌ها

موارد فعال

مبتلایان امروز

فوتی‌های امروز

موارد بحرانی

کشورهای تحت تأثیر