دفاع از حقوق مظلومان از مهم ترین شعارهای نهضت امام خمینی(ره) بود و در این میان حمایت از فلسطینیان در صدر آن قرار داشت، به همین دلیل احقاق حقوق پایمال شده آنان به یکی از مطالبات ملت ایران تبدیل شد و صهیونیست ها نیز از این موضوع آگاه بودند. برای نمونه هنگامی که «ژنرال مالبرانیت» در ۱۳۴۰ خورشیدی به جای «هرزوگ» به ریاست اداره اطلاعات ارتش رژیم اسراییل منصوب شد، پس از سفری به ایران و دیدار با مقامات بلندپایه کشوری در بازگشت به «داوید بنگوریون» نخست وزیر و «گلدامایر» یکی از رهبران رژیم صهیونیستی توصیه کرد تماس هایی با خارج از محدوده هیات حاکمه ایران برقرار کنند زیرا او اعتقاد داشت که این رژیم در میان مردم ایران منفور است و آنان باید به آینده بیندیشند.
موضوع فلسطین از چنان اهمیتی نزد امام خمینی(ره) برخوردار بود که ایشان در دوران مبارزه علیه طاغوت زمان در دهه ۴۰ خورشیدی حمایت از این رژیم را خیانت به اسلام می دانستند و در تمامی سخنرانی های خود در ایران و عراق در پشتیبانی از مردم فلسطین و اعتراض به رژیم صهیونیستی سخنان محکم و روشنی بیان فرمودند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی توجه به مساله فلسطین فزونی یافت و از این رو امام خمینی(ره) در ۱۶ مرداد ۱۳۵۸خورشیدی، آخرین جمعه ماه رمضان را «روز قدس» نامیدند و مسلمانان جهان را به حمایت از مردم فلسطین فرا خواندند و اینگونه از آن زمان تا به امروز، هر سال مردم حق طلب ایران و جهان در جمعه پایانی ماه رمضان به راهپیمایی در پشتیبانی از این مردم مظلوم می پردازند.
رژیم صهیونیستی و هم پیمانانش در این میان تلاش می کنند تا با استفاده از رسانه های مختلف و تبلیغات گمراه کننده حضور مردم را در راهپیمایی روز قدس کمرنگ جلوه دهند اما از این امر غافل هستند که هر ساله با برملا شدن توطئه های بیشتری از آنان، چهره این رژیم بیش از پیش بر همگان افشا می شود و همین مهم بر حضور پرشور مردم در مراسم این روز می افزاید.
روز جهانی قدس بهترین فرصت برای طرح مساله راهبردی فلسطین است و باید حساسیت موضوع برای ملت های مسلمان تشریح شود.
پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت روز جهانی قدس با «مهدی شکیبایی» جانشین دبیر کل جمعیت دفاع از ملت فلسطین به گفت وگو پرداخته است.
**ایرنا: دلیل های شکل گیری رژیم صهیونیستی چه بود و این رژیم برای جهان اسلام چه خطرهایی در پی دارد؟
***شکیبایی: رژیم صهیونیستی به ۲ دلیل عمده سرزمین فلسطین را به اشغال در آورد؛ یکی تلاش کشورهای اروپایی و غربی برای رهایی از یهودیان اروپا که به هیچ وجه حاضر به هضم و ادغام در جامعه مدرن اروپایی نمی شدند و به دلیل سلطه آنان بر کارتل های مالی و اقتصادی توانسته بودند، نبض سیاست های اروپا را در اختیار بگیرند و دیگر آنکه غربیان برای دستیابی به منابع انرژی خدادادی منطقه غرب آسیا و شمال افریقا نقشه کشیده بودند.
رژیم اسراییل پیش از آنکه خطری برای دنیای اسلام باشد برای صلح و ثبات جامعه جهانی خطر آفرین به شمار می رود و بیش از پنج دهه است که با حمایت برخی قدرت های خارجی از جمله آمریکا، برنامه سری تسلیحات هسته ای خود را بدون نظارت جامعه جهانی به پیش می برند و با وجود سیاست ابهام هسته ای که دارد اما به گفته کارشناسان به بیش از ۲۰۰ کلاهک هسته ای دست یافته است. رژیمی چون اسراییل با ماهیت تجاوزگری و تهدید علیه دیگر کشورها، خطر جدی برای صلح و امنیت جهانی به شمار می رود. با وجود چنین ماهیتی به ویژه برای دنیای اسلام جز ناامنی، تفرقه در درون کشورهای اسلامی و حضور قدرت های بیگانه به بهانه تامین امنیت چیز دیگری به ارمغان نیاورده است.
**ایرنا: مسجدالاقصی و سرزمین فلسطین از قداست و ارزش والایی نزد مسلمانان برخوردار است، چه عواملی را می توان در شکل گیری چنین مقوله ای موثر دانست؟
***شکیبایی: تقدس مسجد الاقصی در عقیده اسلامی به صدر اسلام باز میگردد آن زمان که نخستین قبلهگاه مسلمانان بود و به مدت ۱۷ ماه به طرف این مسجد نماز اقامه می کردند. از این حیث مسجدالاقصی سومین حرم شریف پس از مکه و مسجد النبی در نزد مسلمانان محسوب می شود. همچنین آیه یک سوره اسراء به صراحت به قداست این مکان مقدس اشاره کرده است. در این آیه خداوند سبحان مسوولیت نگهداری این مسجد و دفاع از آن را بر دوش مسلمانان می گذارد.
**ایرنا: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سایه رهبری امام خمینی(ره) موضوع فلسطین به یکی از مسایل نخست در سیاست خارجی کشور تبدیل شد، دلیل این حساسیت و اهمیت برای ایران و دیگر کشورهای مسلمان چیست؟
***شکیبایی: امام خمینی(ره) به درستی موضوع فلسطین را از محوری ترین مسایل سیاست خارجی تبیین کردند، با توجه به ماهیت اسلامی انقلاب ایران و پیامی که پیروزی انقلاب ملت برای خارج از مرزها با خود به همراه داشت، بدون شک حساسیت دشمنان کشورمان و دنیای اسلام را علیه انقلاب ایران و ملت های مسلمان بر می انگیخت و اینگونه توطئه ها علیه جهان اسلام آغاز شد.
بدون شک تمسک به یک حبل المتین که از طرف امام(ره)، فلسطین خوانده شد توانست تا حدودی ملت های اسلامی را زیر یک پرچم گرد هم آورد و دنیای اسلام آسیب کمتری ببیند. فلسطین پس از آن عامل وحدت آفرین برای مسلمان در برابر غرب و رژیم صهیونیستی شد.
**ایرنا: امام خمینی(ره) آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به عنوان روز قدس نامگذاری کردند، چه دلیلی سبب شد تا ایشان این زمان را انتخاب کنند؟
***شکیبایی: امام از همان آغاز پیروزی انقلاب اسلامی ایران و حتی پیش از آن، وجهه اسلامی و بُعد اعتقادی مبارزه با رژیم اشغالگر قدس را کارسازترین روش برای بسیج ملت مظلوم فلسطین و جلب حمایت امت اسلام از آنان معرفی کرد. براین پایه آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را که در آن ۲ ویژگی یکی قداست خود ماه رمضان در نزد مسلمانان و دیگری روز جمعه که هنگامه بسیار ارزشمندی برای مسلمانان است به عنوان روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین نامیدند. یکی از ویژگی های مهم ماه مبارک رمضان خضوع قلب، مهربانی دل ها و توصیه قرآن به دستگیری امت اسلامی در این ماه است. انتخاب این ماه زمینه های بسیار مناسبی را برای حمایت دنیای اسلام از ملت مظلوم فلسطین فراهم کرد به گونه ای که مردم در این روز با خلوص نیت بیشتری در حمایت از برادران دینی خود گام برمی دارند.
**ایرنا: برگزاری راهپیمایی روز قدس حاوی چه پیام هایی برای جهانیان است؟
***شکیبایی: برگزاری مراسم راهپیمایی روز قدس پیام های متعددی را برای جهانیان با خود به همراه دارد از جمله اینکه ملت ایران همچنان پای تعهد خود با امام راحل و مقام معظم رهبری هستند و ذره ای از این آرمان ها عقب نشینی نمی کنند. همچنین باید دانست در سال های اخیر این مراسم به محلی برای اظهار اقتدار ملی از منظر وحدت ملی ایرانیان در خصوص مسایل مهم انقلاب نیز تبدیل شده است. علاوه بر آن برپایی باشکوه مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس به دنیا اعلام می کند که مساله فلسطین همچنان زنده است و ایران از این سرزمین حمایت می کند. دشمنان اسلام همواره در پی اجرای طرح های سازش علیه فلسطینیان هستند که برپایی روز قدس محلی برای افشای این طرح ها و تقویت گروه های اصیل فلسطینی محسوب می شود.
**ایرنا: با توجه به تاثیرهای اجتناب ناپذیر راهپیمایی روز جهانی قدس بر افکار عمومی جامعه بین المللی، این مقوله تا به حال چه دستاوردهایی برای جهان اسلام داشته است؟
***شکیبایی: یکی از مهمترین هدف های امام خمینی(ره) در نامگذاری روز قدس جلب همبستگی های جهانی با ملت فلسطین به عنوان زمینه ای برای ایجاد دولت فلسطینی در این سرزمین تاریخی بود. از دستاوردهای مهم برپایی مراسم روز جهانی قدس همین بس که اینک در سراسر جهان در همبستگی با ملت مظلوم فلسطین و افشای جنایت های رژیم صهیونیستی تظاهرات و مراسم های حمایتی برگزار می شود. امری که به افشای چهره پلید و تجاوزگر رژیم صهیونیستی در نزد افکار عمومی دنیا کمک کرده است.
**ایرنا: از آنجایی که رسانه ها از جمله صدا و سیما و خبرگزاری ها از مهم ترین نهادهای جلوگیری از نشر اخبار کذب به وسیله دشمن هستند، وظیفه این منابع خبری در ارتباط با روز جهانی قدس چیست؟
***شکیبایی: یکی از مهمترین ارکانی که تاکنون به حفظ و بقای رژیم صهیونیستی کمک شایانی کرده سلطه آنان به عنوان گرداننده اصلی این رژیم بر رسانه است. این رسانه های وابسته به رژیم صهیونیست، ۷۰ سال جنایت های آنان علیه ملت های اسلامی را دفاع از خود معرفی کرده اند و به موازات سیاست های این رژیم در منطقه رسانه ها نیز ماموریت توجیه آنها را برای افکار عمومی دنیا داشته اند، از این رو رژیم اسراییل جنگ رسانه ای قدرتمندی را علیه دنیای اسلام به ویژه فلسطینی ها در دستور کار داشته است. چنین جنگ بزرگی می طلبد تا از طرف دنیای اسلام به ویژه کشورهای محور مقاومت پاسخی درست داده شود که با ایجاد رسانه های مستقل و مقاومتی در یک دهه اخیر این حربه رژیم اسراییل نیز تا حدودی اثر خود را از دست داده و به همان میزان به ارایه چهره ای مظلوم از فلسطین در نزد افکار عمومی دنیا کمک کرده است. اصرار بر این روش از طرف صدا و سیما و خبرگزاری های داخلی به ویژه به زبان های مختلف امری پسندیده برای حمایت از انقلاب ملت فلسطین خواهد بود.