افق نیوز/عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تشریح عملکرد یکصد روزه این سازمان در دولت دوازدهم، گفته است: در همین مدت صد روزه، ۸۶ پروژه عمرانی توسعهای معطلمانده در بخش ارزیابی زیستمحیطی، تعیین تکلیف شده است.
نشست با مسئولان دستگاههای اجرایی و استانداریهای کشور بهمنظور برطرف شدن اختلافنظرها و موانع اجرایی برنامههای توسعهای و جاری کشور، همچنین بررسی و تعیین تکلیف ۸۶ طرح از ۱۶۳ طرح بلاتکلیف بهجامانده از سالهای گذشته که بهرغم پیشرفت فیزیکی، فاقد گزارش ارزیابی و مجوز سازمان بود، ازجمله اقدامهای صورت گرفته در طول یکصد روز فعالیت دولت دوازدهم در حوزه محیط زیست است.
وقتی تنها ۴ طرح عمرانی ازنظر سازمان محیط زیست رد شده و ۲۹ طرح نیازمند اصلاحات است
به اذعان رئیس سازمان محیط زیست از ۸۶ طرح عمرانی توسعهای بررسیشده با ۵۳ طرح موافقت شده و تنها ارزیابی چهار طرح رد شده و گزارش ۲۹ طرح نیاز به اصلاحات نیاز داشته است که جای تأمل دارد.
معاون رئیس جمهور اشارهای هم به ۲۹ مورد تفویض اختیار سازمان مرکزی به ادارات کل استانها بهمنظور تمرکززدایی، تسریع در انجام امور و تصمیمگیریها داشته و ارائه برنامههای مقابله با ریز گردها با منشا داخلی در ۱۷ استان و تشکیل کارگروههای تخصصی، تشکیل ستاد آلودگی هوای کلانشهرها و تعیین وظایف هر دستگاه بر اساس قانون هوای پاک، همچنین تعیین ۴۲۲ منابع آلاینده کلانشهر تهران را از اقدامهای محیط زیستی صورت گرفته در صد روز نخست دولت دوازدهم خوانده است.
اجرای خطوط آب، برق و گاز و تلفن برای مناطق تحت حفاظتشده!
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، صدور مجوز ورود گردشگران و بازدیدکنندگان داخلی و خارجی به مناطق تحت مدیریت سازمان که از وظایف ذاتی این سازمان است، انجام بررسیهای اولیه واگذاری مدیریت مناطق چهارگانه سازمان به هیئتهای امناء با حفظ قوانین و ضوابط زیستمحیطی سازمان که با مخالفت بسیاری از کارشناسان محیط زیست روبرو شده است را ازجمله عملکرد خود آورده است و شگفتیآور اینکه رئیس جدید سازمان محیط زیست به دنبال تصمیمگیری و اتخاذ روشهای اصولی در مورداجرای خطوط آب، برق، گاز و تلفن در مناطق تحت مدیریت سازمان است.
وی انعقاد تفاهمنامه با شهرداری تهران را بهمنظور احیاء و ساماندهی پارک طبیعت پردیسان و باهدف اجرای طرح جامع پارک طبیعت پردیسان عنوان کرده است.
اصرار توسعه در مناطق آزاد با حفظ محیط زیست
کلانتری اشارهای هم به تفاهمنامه منعقدشده میان سازمان حفاظت محیطزیست و مناطق آزاد و اقتصادی کشور داشته و اظهار کرد: این تفاهمنامه بهمنظور اجرای برنامههای ارزیابی زیستمحیطی، حفاظت، بازسازی و احیاء زیستگاهها، جلوگیری از ورود گونههای غیربومی، پایش و مطالعات مشترک، کمک به توانمندسازی جوامع بومی و انجام مطالعات علمی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی امضاءشده است.
اتوبوس کارشناسان همفکر کلانتری به محیط زیست می آید
معاون رئیسجمهور اخذ مجوز استخدامی ۲۰۰ نفر فارغالتحصیل مقطع کارشناسی ارشد و دکتری از سازمان برنامهوبودجه و امور اداری و استخدامی کشور را که مشمول استخدام همفکرانش میشود را هم بهحساب عملکرد خود گذاشته، اظهار کرده است: این اقدام در راستای تقویت توان تخصصی و کارشناسی پرسنل سازمان و در راستای سیاستهای اصلی محیط زیست در چهار سال آتی ابلاغی رئیسجمهوری صورت پذیرفت.
در خصوص چهار اولویت ملی محیطزیست رئیس سازمان حفاظت محیطزیست هم که پیشازاین درباره آن گزارشی در خبرگزاری فارس منتشرشده است و هیچ نگاهی به مأموریتهای اصلی این سازمان ندارد، مدیریت صحیح و پاکسازی پسماندهای کلانشهر و شهرهای اولویتدار شمال کشور، کاهش آلودگی هوای کلانشهرها، مهار و تثبیت ریز گردها با منشاء داخلی و تأمین و تخصیص حقابه های زیست محیطی تالاب ها، دریاچه ها و رودخانه های کشور چهار سیاست اصلی این سازمان در چهار سال فعالیت دولت دوازدهم تعیین شده است و هیچ نشانی از حمایت از گونههای بومی کشور نیست.
اجرای طرح جامع مدیریت سواحل و تالابها را هم به نام خود زد
وی همچنین انجام بررسی لازم بهمنظور احیاء تالابهای هامون، بختگان، شادگان، هورالعظیم، گاوخونی و همچنین پیگیری احیاء دریاچه ارومیه، پایش دائمی سوخت توزیعی در کلانشهر تهران و شهرستان کرج،انعقاد قرارداد همکاری با سازمان جایکا (کشور ژاپن) را هم بهپای عملکرد صدروزه خود در این سازمان گذاشته است که با یک جستجوی ساده و کوتاه در پرتال سازمان محیط زیست میتوان نادرست بودن این ادعا را بهراحتی تشخیص داد.
بهمنظور اجرای طرح مدیریت جامع محیط زیستی در سواحل استان هرمزگان، تهیه و تدوین برنامه پایش سموم در آبوخاک مناطق مختلف کشور، همکاری در تهیه و تدوین لایحه کمک به ساماندهی پسماندها، با اولویت استانهای شمالی و کلانشهرها را از دیگر اقدامهای صورت گرفته در صد روز نخست فعالیت دولت دوازدهم برشمرد.
تأسیس رصدخانه اطلاعات ملی محیط زیست در دستور کار
به گفته کلانتری، تهیه و تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از پستانداران دریایی خلیجفارس، دریای عمان و دریای خزر، پیگیری مستمر وظایف جاری سازمان حفاظت محیطزیست برای انجام آنالیز فلزات سنگین در محیطهای صنعتی، رودخانهها و نمونهبرداریهای رایج در هوای شهر تهران، کلانشهرها و اطلاعرسانی آن به مردم، برگزاری کارگاههای آموزشی در استانها در حوزههای تخصصی مختلف همچون آلایندههای زیستمحیطی و حفظ زیستبومهای دریایی برای اعضای شوراهای شهر و روستا، تهیه و تدوین بانک اطلاعات مناطق چهارگانه سازمان و تهیه طرح ایجاد «رصدخانه اطلاعات ملی و اطلس ملی محیط زیست ایران» نیز در صد روز نخست فعالیت دولت دوازدهم صورت گرفته است.
انتهای پیام/