5

مناطق آزاد در بخش صادرات به اهداف خود نرسیدند

  • کد خبر : 258011
  • ۰۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۹:۵۵

مدیر سابق منطقه آزاد اروند گفت: امروز مناطق آزاد، تولید و صادرات محور نیستند و کسی نمی تواند ادعا کند این مناطق در صادرات به اهداف خود رسیده اند.

مناطق آزاد در بخش صادرات به اهداف خود نرسیدند

به گزارش افق نیوز /محمد حسن نژاد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با حمایت از طرح ایجاد مناطق آزاد گفت: اگر قرار باشد از هر چیزی ایراد گرفتیم آن را تعطیل کنیم باید بانک مرکزی نیز تعطیل شود.

وی افزود: اینکه در گزارش تحقیق و تفحص از منطقه آزاد ماکو ایراداتی گرفته شده است دلیلی برای تعطیلی این مناطق نیست.

حسن نژاد گفت: در حالی که بودجه عمومی کل کشور ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است فقط ۶ میلیارد تومان به جلفا رسیده است اما منطقه آزاد ارس سالانه ۳۰۰ میلیارد تومان در این منطقه از جمله برای ساخت بزرگراه مرند ــ جلفا، فرودگاه، ناحیه صنعتی و شبکه برق و آب هزینه می کند.

وی افزود: ایجاد زیرساخت ها برای کمک به مناطق محروم که هدف مناطق آزاد بوده تا حدودی محقق شده است.

حسن نژاد گفت: با توجه به اینکه کل مناطق هفت گانه آزاد ۶ هزار کیلومتر مربع و معادل ۳ دهم درصد کل کشور وسعت دارند و ۹۵۰ هزار نفر حدود یک درصد جمعیت کشور در آن زندگی می کنند ۲۸۰ هزار شغل در این مناطق ایجاد شده است.

وی افزود: اگر بر اساس مناطق آزاد عمل می کردیم اکنون به جای ۲۲ میلیون شاغل ۲۸ میلیون شاغل در کشور داشتیم.

حسن نژاد گفت: تعداد شاغلان در مناطق آزاد از ۱۹۰ هزار نفر در سال ۹۲ به ۲۸۰ هزار نفر افزایش یافته است.

وی افزود: این در حالی است که در کل کشور در ۵ سال گذشته ۳ میلیون شغل ایجاد شده است.

حسن نژاد گفت: البته با ایده آل ها در مناطق آزاد فاصله داریم.

وی افزود: اینکه مناطق آزاد را از مالیات معاف کردند مثالِ «آش ریخته، نذر امامزاده است» زیرا این مناطق در مناطق محروم قرار دارند و مناطق محروم نیز خود به خود از مالیات معافند.

حسن نژاد گفت: کالای همراه مسافر در همه کشور آزاد است و مربوط به مناطق آزاد نیست.

وی افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه در هر جای ایران می توان منطقه آزاد و ویژه ایجاد کرد به شرط آنکه از پول بیت المال خرج نشود.

حسن نژاد گفت: البته دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد بر آن حاکمیت دارد.

وی افزود: ایجاد ۷۰ منطقه ویژه اقتصادی که در کمیسیون اقتصادی مجلس به آن اشاره شده است در صورتی امکان تحقق دارد که استفاده از سرمایه بخش خصوصی برای ایجاد آن تأیید شود و در شورای برنامه ریزی استان نیز مصوب شده باشد.

حسن نژاد گفت: قاچاق ارتباطی با مناطق آزاد ندارد زیرا این مناطق در مرزها هستند و طبیعتاً از مرز، قاچاق انجام می شود.

وی افزود: سال گذشته ۲ میلیارد دلار واردات مناطق آزاد و بقیه عبوری که از این رقم ۷۰۰ میلیون دلار مواد اولیه و ماشین آلات و ۵۵۰ میلیون دلار کالای مصرفی بوده است که اگر همه آن را نیز قاچاق حساب کنیم عددی که درباره قاچاق کالا از مناطق آزاد اعلام می کنند نمی شود.

حسن نژاد گفت: همه مغازه های مناطق آزاد به اندازه مغازه های یک مجتمع تجاری در تهران فروش ندارند.

وی افزود: در مبارزه با قاچاق به رغم همه تلاش ها برای مسدود کردن مرزها شکست خورده ایم اما طرح رجیستری جلوی قاچاق گوشی تلفن همراه را گرفت.

حسن نژاد گفت: اگر قانون صندوق مکانیزه فروش اجرا شود قاچاق تمام می شود.

وی افزود: بر اساس قانون جدید فقط اطراف مناطق صنعتی و تجاری آزاد را فنس می کشیم و فقط در این مناطق، قانون مناطق آزاد اجرا می شود.

معصومی مدیر سابق منطقه آزاد اروند نیز در این برنامه گفت: امروز مناطق آزاد، تولید و صادرات محور نیستند و کسی نمی تواند ادعا کند این مناطق در صادرات به اهداف خود رسیده اند.

وی افزود: کالای همراه مسافر، ته لنجی و تولید مجازی که در آن کالایی بیاید و فقط در سوله ای وارد و از آن طرف وارد سرزمین اصلی شود؛ محلی برای قاچاق کالا است.

معصومی گفت: واردات مناطق آزاد قطعاً از صادرات و صادرات مجدد بیشتر است.

وی با بیان اینکه در دنیا مناطق آزاد را برای درآمدزایی ایجاد می کنند افزود: معافیت های ۲۰ ساله برای مناطق آزاد توجیهی ندارد و درآمد عمومی به نام سهمیه گمرک که می توانست از سرزمین اصلی وارد شود و درآمد آن به خزانه ریخته شود در جیب مناطق آزاد می رود.

معصومی گفت: بیش از ۲۰ درصد بودجه عمرانی کشور به ۷ منطقه آزاد اختصاص یافته است در حالی که ۲۰۰ شهر و منطقه در کشور داریم.

وی افزود: بخش عمده ای از درآمد مناطق آزاد از درآمدی است که باید از گمرک به خزانه واریز شود اما سراغ مناطق آزاد می آید.

معصومی گفت: بیشتر صادرات یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری مناطق آزاد متعلق به منطقه آزاد اروند است.

وی افزود: در دوره ای ۱۲ میلیارد دلار به عراق صادرات داشتیم که در آن زمان از کل مناطق آزاد یک میلیارد دلار نیز صادرات نمی شد.

معصومی گفت: فلسفه ایجاد مناطق آزاد باید یک بار دیگر بازبینی شود و کشور حق دارد نتیجه ایجاد این مناطق را با توجه به در اختیار داشتن معادل ۲۰ درصد بودجه عمرانی کشور ببیند.

حمیدرضا فولادگر رئیس فراکسیون حمایت از تولید ملی مجلس نیز در این برنامه گفت: افزایش صادرات، انتقال فناوری و تسهیل سرمایه گذاری، اهداف پیش بینی شده بر اساس اقتصاد مقاومتی برای ایجاد مناطق آزاد است.

وی افزود: برخی از مناطق آزاد در مجموع هنوز به رغم خدماتی که داشته نتوانسته اند به همه اهداف خود برسند و در خدمت تولید ملی باشند.

فولادگر گفت: نمایندگان در کمیسیون اقتصادی مجلس روی بحث افزایش مناطق آزاد دقت بیشتری داشته باشند و بر اساس آمایش سرزمینی تصمیم بگیرند.

وی افزود: هیچ برآوردی از میزان قاچاق از مناطق آزاد وجود ندارد زیرا برآورد دقیقی از میزان قاچاق به کل کشور نداریم.

فولادگر گفت: البته واقعیت قاچاق به دلیل نبودن برخی قوانین و معافیت ها در مناطق آزاد وجود دارد.

وی افزود: در مجلس پیگیری می کنیم که ثبت سفارش برای خارج از مناطق آزاد باید انجام شود وگرنه قاچاق است.

سعید جلالی قدیری دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک نیز در این برنامه گفت: ۲ و نیم تا ۳ میلیارد دلار در صنعت پوشاک قاچاق داریم و معتقدیم حجم زیادی از این قاچاق از مناطق آزاد انجام می شود.

وی افزود: چطور می توان اطراف منطقه آزادی به وسعت ۵۰۰ هزار هکتار را فنس کشی کرد و گمرک را مستقر کرد؟!

جلالی قدیری گفت: ۸۰ دلاری که هر مسافری در دنیا می تواند واردات انجام دهد قبلاً عوارض و مالیات آن را پرداخته است اما هنگام خروج به وی پس داده می شود.

وی افزود: ۱۲ میلیون مسافر سالانه به مناطق آزاد تردد می کنند که اگر خوشبینانه هر کدام ۸۰ دلار وارد کنند ۹۶۰ میلیون دلار می شود.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=258011

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]