ازدواجهای زودهنگام، ربوده شدن و تجاوز جنسی در صدر خشونت ها در افغانستان
بیش از ۹ هزار مورد خشونت علیه کودکان در افغانستان ثبت شد
با وجود اینکه افغانستان ۱۸ سال پیش کنوانسیون حقوق کودکان را به امضا رساند، اما آمار وزارت کار و امور اجتماعی این کشور از ثبت بیش از ۹ هزار مورد خشونت علیه کودکان در این کشور خبر داد.
واصل نورمهمند، معاون وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان در سمینار دوروزهای که با هدف بررسی فعالیتهای شبکه حفاظت از کودکان در کابل آغاز به کار کرده است، گفت: خشونت علیه کودکان در ۱۲ مورد صورت گرفته است که موارد عمده آن عبارتند از: انجام کارهای غیرقانونی، ازدواجهای زودهنگام، ربوده شدن، تجاوز جنسی و اعتیاد به مواد مخدر.
مهمند با اشاره به کاهش خشونتها علیه کودکان در سالهای اخیر افزود: در حال حاضر موارد ثبت شده خشونت بر ضد کودکان در افغانستان ۹۲۷۲ مورد بوده است.
وی اضافه کرد: اگر چه به نظر میرسد که این آمار نسبت به سالهای قبل افزایش داشته است، اما در گذشته به دلایلی امکان ثبت دقیق این آمار وجود نداشته است.
معاون وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان افزود: در گذشته مردم افغانستان با استراتژی خشونت علیه کودکان آشنایی نداشتند و شبکههای حفاظت از کودکان نیز هنوز تأسیس نشده بودند.
به گفته مهمند، ۸۰ درصد از پروندههای خشونت علیه کودکان در پنج سال اخیر رسیدگی شده است و ۲۰ درصد باقیمانده نیز در حال سپری کردن مراحل قانونی خود هستند.
معاون وزارت کار و امور اجتماعی هدف از راهاندازی این سمینار را رفع کاستیهای فعالیتهای شبکه های حفاظت از کودکان دانسته و گفت: برگزاری چنین سمینارهایی با هدف افزایش آگاهی مردم افغان درباره حقوق کودکان، از جمله وظایف عمده و مهم شبکههای حفاظت از کودکان است.
وی تصریح کرد: اجرایی کردن کنوانسیون حقوق کودکان که افغانستان نیز آن را امضا کرده است، نیز از مسئولیت شبکههای حفاظت از کودکان است.
وی با بیان اینکه شبکههای حفاظت از کودکان باید در ولایات و مناطق دور دست افغانستان سمینارهایی را برگزار کنند، خاطر نشان کرد: وزارت کار و امور اجتماعی در تلاش است تا این شبکهها را گسترش داده و کودکان سراسر افغانستان را از خشونتها نجات دهد.
بر اساس گزارش وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان، شبکه های حفاظت از حقوق کودکان افغان در سال ۲۰۰۷ میلادی به منظور اجرای کنوانسیون حقوق کودک و ثبت خشونتها علیه کودکان و پیگیری آن از سوی این وزارتخانه ایجاد شدهاند.
به گفته مسئولان وزارت کار و امور اجتماعی، شبکههای حفاظت از کودکان در ۲۸ ولایت و ۵۶ منطقه افغانستان فعالیت دارند.
افغانستان ۱۸سال پیش کنوانسیون حقوق کودک را به امضا رساند، اما تاکنون موفق به اجرای صحیح مفاد این کنوانسیون نشده است و هنوز هم کودکان افغان قربانی خشونتهایی از قبیل تجاوز جنسی، آدم ربایی، ازدواج زودهنگام، اعتیاد به مواد مخدر، محرومیت از تحصیل، انجام کارهای سخت و طاقت فرسا و غیره میشوند.