مشرق -همایش امنیتی سالانه “هرتسلیا” به عنوان یکی از مهم ترین همایشهای امنیتی- راهبردی رژیم صهیونیستی با هدف کمک به این رژیم برای شناختن اهداف امنیتی اطراف و نحوه تعامل با آنها در سرزمینهای اشغالی است که دوازدهمین دوره آن اواخر ژانویه آغاز به کار کرد. در این همایش نیمه محرمانه که در بایکوت محض خبری کار خود را به پایان رساند تعداد زیادی از سران سیاسی، نظامی و اقتصادی رژیم صهیونیستی شرکت داشتند و علاوه بر صهیونیستها، طبق معمول تعداد قابل توجهی از مقامات بینالمللی مطرح شامل تعدادی از نخست وزیران و وزیران اروپایی و مسؤولان ارشد برخی مؤسسات و سازمانهای اقتصادی جهان که اغلب آنان از اعضای لژهای گوناگون فراماسونری جهانی هستند نیز حاضر شدند.
اهداف همایش هرتسلیا چیست؟
بررسی اوضاع جهان ومنطقه پیرامون سرزمین های اشغالی از دیدگاه اقتصادی، امنیتی و سیاسی به عنوان یکی از اهرم های تاثیرگذار در عرصه سیاست خارجی این رژیم مهم ترین برنامه کاری این نشست را تشکیل می دهد. این را می توان جزء سرفصل های اصلی این اجلاس در ۱۱ سال گذشته دانست؛ اما با تغییرات ویژه ای که در موازنه قدرت در منطقه و جهان در سال جاری به سود جبهه کشورهای اسلامی و به ضرر جبهه غرب و ناتو به وجود آمد و همچنین با افزایش نگرانی های امپریالیسم نسبت به اوضاع اقتصادی و سیاسی جهان می توان گفت که موضوع مطرح در این نشست تغییر ماهوی نسبت به نشست های گذشته داشت.
“تحسین الحلبی” کارشناس فلسطینی مسائل خاورمیانه در گفت وگو با پایگاه خبری الانتقادنت فاش کرد که مهم ترین مسأله ای که درهمایش امسال ایجاد شد، پرونده ایران و نحوه تعامل با خیزش عربی بود و دستور کار اسرائیلی، اروپایی و آمریکایی برای ایجاد ائتلاف با برخی رژیم های عربی بر ضد ایران از دیگر مسائلی بوده که در این همایش مطرح شده است. ایجاد راهکاری برای رسانه های پیرو سیاست های صهیونیست ها در زبان عربی از دیگر مسائل مورد بررسی در این نشست است. اسرائیل از این طریق می خواهد افکار عمومی عربی را برای ایجاد دشمنی با ایران تحریک کند و از سوی دیگر فتنه مذهبی و طایفه ای در میان کشورها و ملت های منطقه ایجاد کند که این دو، از مهم ترین خواسته های اسرائیلی ها در تعامل با امت اسلام است.
رژیم صهیونیستی همچنین از طریق شرکت دادن برخی شخصیت های عربی در این همایش تلاش کرد تا ایران را به جای رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن اصلی اعراب نشان دهد. طبق معمول، برخی از سازمان ها و کشورهای خائن غرب مانند قطر و اردن، برخی تشکل های مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست ابومازن محمود عباس، با این خواسته موافقت کرده و نمایندگانی را به این نشست اعزام کردند.
شخصیت های وابسته عربی همچنین با حضور خود تلاش کردند در راستای منافع صهیونیسم، این گونه وانمود کنند که بیداری اسلامی با عادی سازی روابط و سازش با رژیم اشغالگر در تعارض نیست!
سایه نابودی و فروپاشی حاکم بر فضای همایش هرتسلیا
“دنی روچیلد” رئیس همایش امنیت راهبردی هرتسلیا در سرزمین های اشغالی در سخنانی در مراسم افتتاحیه این همایش گفت که در سال ۲۰۱۱ میلادی، مجموعه حوادث نگران کننده ای به وقوع پیوست و تحولات راهبردی را در همسایگی اسرائیل ایجاد کرد.
روچیلد که پس از اعلام رسمی خبر تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپا سخن می گفت، تأکید کرد که بحران جهانی اقتصاد در سال جاری میلادی بیشتر نیز خواهد شد و این موضوع باعث می شود تا تغییراتی در موازنه جهانی قدرت و سیاست های کشورهای بزرگ در قبال خاورمیانه ایجاد شود؛ آمریکا نیز سیاست های آینده خود را در قبال آسیا قرار داده و اروپا در تلاش برای توقف خطرات ناشی از بحران اقتصادی و مالی غرق شده است.
دوم: هیچ تحرکی از سوی تشکیلات خودگردان در روند سازش مشاهده نخواهد شد که این مشکلات اسرائیل را در قبال اروپا و جهان بیشتر خواهد کرد که شاید به همین علت است که آمریکا و اسرائیل، اردن را به عنوان میانجی در این زمینه مطرح کرده اند و می خواهند این کشور را میزبان مذاکرات دوجانبه اسرائیل و فلسطین قرار دهند.
سوم: قواعد بازی اسرائیل و نقشه راه آن در ابعاد منطقه ای و جهانی با تغییر مواجه خواهد شد با اینکه روند رو به رشد تجهیز اسرائیل به جنگ افزارهای مختلف ادامه دارد اما با شرایط کنونی باید این روند برای مقابله با طوفان های آینده بیشتر شود تا اسرائیل کمترین خسارت ها را از این روند بپذیرد.
نماینده قطر در همایش هرتسلیا چه نقشی داشت؟

“تحسین الحلبی” در این زمینه تأکید می کند که ماهیت شرکتکنندگان در این همایش نشان از بروز یک محور جدید ائتلاف با اسرائیل دارد که از پایتخت قطر آغاز شده و با عبور از پایتخت اردن به مقر تشکیلات خودگردان در رام الله ختم میشود. آنها با حضور خود در این همایش که در راستای عادی سازی روابط این کشورها با رژیم صهیونیستی صورت گرفت، خواستند ایران را به جای رژیم صهیونیستی دشمن اعراب معرفی کنند.
سوابق صهیونیستی شخصیتهای عرب حاضر در همایش
ـ امیر حسن بن طلال: وی از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۹۹ میلادی، ولیعهد اردن بوده است. او فرزند کوچک امیر طلال و همسرش “زین الشرق” بوده است. برادش ملک حسین، شاه سابق اردن او را تا سال ۱۹۹۹ میلادی به عنوان ولیعهد خود اعلام کرده بود اما بعد ولیعهدی را به فرزند خود عبدالله دوم داد. محافل غربی حسین بن طلال را به عنوان یکی از متفکران و اقتصاددانان مطرح می شناسند که البته مواضع معتدلانه تری نسبت به دشمنان رژیم اسرائیل نسبت به برادرزاده اش که شاه اردن است دارد. او همواره در همایشها و کنگرههای اقتصادی جهان، حضوری فعال دارد و در همایش هرتسلیا نیز از طریق ویدئو همایش سخنرانی کرد.











ـ خالد ابو عصبه: او نیز از فلسطینی های سال ۴۸ است. وی مدیر مرکز مطالعات مثلث عربی “مسار” است و استاد دانشگاه های صهیونیستی نیز به شمار می رود. او دکترای خود را در رشته جامعه شناسی و علوم انسانی از دانشگاه “بار ایلان” دریافت کرد. او نیز از پیشقراولان ذوب کردن فلسطینی ها در جامعه اسرائیل تحت عنوان “بالا بردن سطح اعراب در اسرائیل” بوده و در این زمینه نیز پژوهش هایی را به آکادمی “وان لیر” در قدس اشغالی ارائه کرده است.
همایش هرتسلیا مانند همیشه با این حضار و این دستورکارها و این محورها به پایان رسید اما باید منتظر ماند و دید که آیا سیاستهای مطرحشده و مصوب در این همایش، به اجرا نزدیک خواهد شد، یا مانند محورهای سال ۲۰۱۱ میلادی و بر خلاف تمام پیش بینی ها و مصوبات همایش پارسال، بار دیگر هم به رسوایی تازه و شکستی جدید کشیده میشود؟