5

«نیاز نیست مردم پای تلویزیون فقط اشک بریزند»

  • کد خبر : 27285
  • ۱۷ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۴

سریال‌های دهه‌ی فجر امسال بیشتر حادثه‌یی و ماجراجویانه شده‌اند

هر سال در ایام دهه‌ی فجر تلویزیون با رویکردی مناسبتی، فیلم‌ها و سریال‌هایی را به روی آنتن می‌برد که با نگاهی به آثاری که در این سال‌ها روی آنتن رفته است، می‌توان گفت به ندرت سریالی در دهه‌ی فجری توانسته موفقیت سریال‌های دیگر مناسبت‌ها همچون رمضان و نوروز را تکرار کند و مخاطبان را راضی نگه دارد.

امسال هم در پی پخش سریال‌هایی چون «لبه آتش»، «ششمین نفر» و «پیشواز» از شبکه‌های یک، دو و سه سیما، گروهی از مخاطبان و منتقدان در گفت‌وگویی با خبرنگار سرویس تلویزیون ایسنا، درباره‌ی این آثار نظر دادند.

بر این اساس، محمد تقی فهیم، یکی از منتقدان تلویزیون در گفت‌وگویی که در ارتباط با سریال‌های دهه فجر امسال داشت، معتقد است: سریال‌های دهه‌ی فجر امسال بیشتر حادثه‌یی و ماجراجویانه شده‌اند؛ در صورتی که اگر سریالی مربوط به دهه فجر و انقلاب باشد باید به رودررویی اندیشه‌های پیش از انقلاب و نهایتا غلبه بر اندیشه‌های انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی «ره» بپردازد تا نسل امروز وقتی این سریال‌ها را می‌بینند پی به این ببرند که چرا و به چه دلیل انقلاب اسلامی صورت گرفت.

وی خاطرنشان می‌کند: یکی دیگر از ضعف‌های این سریال‌ها نسپردن این آثار عظیم به کارگردانان صاحب تجربه است.

همچنین او می‌گوید: کاریکاتوری بودن شخیصت‌ها و کمرنگ بودن چالش‌های اجتماعی آن دوران، از جمله ضعف‌های اصلی است که در سریال‌های دهه فجر امسال با آن رو به رو هستیم.

نظرات مخاطبانی که سریال‌های امسال را تماشا می‌کنند، در گزارش مردمی ایسنا به شرح زیر است:

در ابتدای این گزارش مردمی خانمی ۵۵ ساله ـ خانه‌دار ـ ارزیابی‌اش از سریال‌های دهه فجر را این گونه عنوان می‌کند: به عنوان مخاطبی که مدام پای تلویزیون هستم و سریال‌ها را دنبال می‌کنم، بیشتر برایم جنبه سرگرمی دارند چرا که موضوع جدیدی را به مخاطب نمی‌رسانند و کاملا کلیشه‌یی شده‌اند.

او ادامه می‌دهد: در کل از سریال‌ دهه فجر امسال به ویژه ششمین نفر که با بازی پولاد کیمیایی همراه است راضی هستم ولی اگر کمی بیشتر در ساخت و محتوای آن دقت می‌شد بهتر بود، ششمین نفر نسبت به سریال لبه آتش و پیشواز پیشی گرفته و از حالت کلیشه‌یی بودن در آمده است چرا که دیگر سریال‌های انقلابی معمولا فقط یک موضوع را دنبال می‌کنند و آن هم پیدا کردن افراد انقلابی، شکنجه کردن آن‌ها و … است در حالی که موضوعات بیشتر و داستان‌ها و واقعیت‌های فراوانی وجود دارد که می‌توان به آن‌ها پرداخت.

این مخاطب در ادامه درباره بازیگرانی که در سریال ششمین نفر ایفای نقش می‌کنند اظهار رضایت می‌کند و می‌گوید: انتخاب بازیگران در این سریال به ویژه پولاد کیمیایی خیلی خوب است و به خوبی توانسته از عهده نقشش برآید، دیگر بازیگران این سریال هم ایفای نقش خوبی دارند.

وی اضافه می‌کند: سریال لبه آتش که هر شب ساعت ۲۲ و ۱۵ دقیقه از شبکه یک سیما پخش می‌شود، در کل بد نیست ولی نمی‌توان آن را بی‌عیب و نقص دانست. موضوع داستان و برگشتن به عقب مخاطب را سردرگم می‌کند. یکی دیگر از اشکالات این سریال این است که تمرکز داستان فقط بر روی آن سه نفری است که به ماموریت رفته‌اند و با تعریف کردن خاطرات یکدیگر به گذشته برمی‌گردند، این طرح جالبی نیست و فقط مخاطب را خسته کرده و حوصله اش را سر می‌برد.

همچنین او درباره سریال پیشواز که از شبکه دو سیما در حال پخش است، خاطرنشان می‌کند: از این سریال یک یا دو قسمت بیشتر ندیدم ولی فکر می‌کنم به عنوان سریال انقلابی خوب باشد؛ به ویژه ایفای نقش آن دو کودک خردسال که به عقیده من خیلی خوب ایفای نقش کرده‌اند.

در ادامه این گزارش دختری ۲۰ ساله دانشجوی رشته روابط عمومی نظر خود نسبت به سریال‌های دهه فجر تلویزیون را اینگونه می‌خواند: به طور کلی چند سالی است که تلویزیون و صدا و سیما زمانی که می‌خواهد از موضوعات دهه فجر و انقلابی در سریال‌ها و فیلم‌ها استفاده کند از موضوعات تکراری استفاده می‌کند که اصلا برای مخاطب جذابیت ندارد جز اینکه حوصله‌اش را سر می‌برد، صدا و سیما باید تلاش کند تا در سریال‌ها وفیلم های تلویزیونی با یک بیان امروزی مخاطب را به خود جذب کند.

وی می‌افزاید: هر سال سریال‌های انقلابی داستان‌های کلیشه‌یی به تصویر می‌کشند که تنوع چندانی برای مخاطب ندارد و همین موجب می‌شود تا درصد مخاطبان هر سال ریزش پیدا کنند.

او درباره‌ی ایفای نقش نرگس محمدی در نقش مریم در سریال ششمین نفر می‌گوید: به عنوان مثال در ارتباط با ایفای نقش نرگس محمدی بعد از سریال ستایش تنوعی در نقش او ندیدیم و دقیقا همان ژانری را ایفا می‌کند که در سریال ستایش داشت، زنی غم زده و مصیبت کشیده که مدام در زندگی‌اش مشکل دارد. به نظر من انتخاب بازیگران سریال ششمین نفر مناسب نیست.

این مخاطب در ادامه درباره سریال لبه آتش که از شبکه یک سیما پخش می‌شود خاطرنشان می‌کند: داستان این سریال همچون دیگر سریال‌های انقلابی که هر ساله پخش می‌شوند کلیشه‌یی است و فقط می‌خواهند غم و غصه را به تصویر بکشند در حالی که می‌توانستند از بیان لطیف‌تری استفاده کنند، درست است که مردم در آن سال‌ها رنج و عذاب کشیدند و مشکلات فراوانی را تحمل کردند تا به پیروزی برسند. ولی در تمام این غم‌ها یک شادی هم میان آن‌ها بود که به آن‌ها امید می‌داد تا تلاش کنند، مبارزه کنند و با مقاومت بالاخره یک روزی به هدفشان برسند و این برایشان شیرین بود بر همین اساس لزومی ندارد که مدام شکنجه‌ها، تشویش‌ها و آزار و اذیت‌ها را به تصویر بکشند. نیاز نیست مردم زمانی که پای تلویزیون می‌نشینند فقط اشک بریزند و ناراحت باشند.

همچنین در ادامه گزارش مردمی ایسنا از سریال‌های دهه فجر امسال، آقایی ۲۳ ساله، دانشجوی رشته روزنامه‌نگاری درباره سریال ششمین نفر شبکه سه سیما می‌گوید: این سریال نسبت به لبه آتش و پیشواز بهتر است و به عنوان یک سریال مناسبتی که مربوط به دوران انقلاب است مخاطب را به خود جذب می‌کند.

همچنین او ارزیابی‌اش از سریال لبه آتش را این گونه عنوان می‌کند: به عقیده من این سریال جذابیت چندانی برای مخاطب ندارد چرا که در طول سریال فقط همان سه نفر یعنی مجید، سرگرد استوار و دیگری را نشان می دهد که برای یکدیگر خاطرات کارها و سرنوشت گذشته خود را تعریف می‌کنند و به نوعی می‌خواهند شخصیت یکدیگر را زیر سوال ببرند، این روند به نظر من برای مخاطب جز خستگی و سردرگمی چیزی ندارد و هر چه است در خاطرات همان سه نفر که به ماموریت رفته‌اند می‌گذرد.

وی درباره‌ی انتخاب بازیگران سریال لبه آتش می‌گوید: به عقیده من علیرغم داستان کلیشه‌یی و سردرگمی که این سریال دارد، ولی بازیگران خیلی خوبی برای ایفای نقش‌ها انتخاب شدند به ویژه فرهاد قائمیان و حسن پورشیرازی که خیلی خوب ایفای نقش می‌کنند.

در ادامه مخاطب دیگری که ۲۹ سال سن دارد و دانشجوی رشته علوم سیاسی است درباره سریال‌های دهه فجر امسال می‌گوید: سریال ششمین نفر به عنوان یک سریال مناسبتی مطلب جدیدی به مخاطب نمی‌رساند و فقط یک سری مسائل کلیشه‌یی آن دوران را بازگو می‌کند ولی انتخاب بازیگرانی همچون کامران تفتی، پولاد کیمیایی و رحیم نوروزی در این سریال خیلی خوب است اما نقش مریم که نرگس محمدی ایفا می‌کند، خیلی مناسب نیست و می‌توان گفت تقریبا شبیه همان ستایش است،‌ می‌توانستند بازیگر مناسب‌تری را انتخاب کنند.

وی خاطرنشان می‌کند: سریال لبه آتش هم همانند دیگر سریال‌های انقلابی کلیشه‌یی است، به طور کلی ۳۳ سال است که فقط همین مباحث تکراری را در سریال‌ها و فیلم‌ها مطرح می‌کنند که جذابیتی برای بیننده ندارد.

به گزارش ایسنا، در ادامه پسری ۳۰ ساله ـ دانشجوی رشته مدیریت ـ با نظری مثبت نسبت به سریال ششمین نفر ارزیابی‌اش را اینگونه می‌خواند: انتخاب بازیگران در این سریال خیلی خوب است به ویژه نقش پولاد کیمیایی که همخوانی دارد با نقش‌های انقلابی و خیلی خوب توانست نقش خود را ایفا کند. ششمین نفر برخلاف سایر سریال‌های انقلابی که فقط یک موضوع را دنبال می‌کنند و آن هم پیدا کردن انقلابی‌ها است از حالت کلیشه‌یی بودن درآمده و توانسته موضوع جدید را دنبال کند.

وی ادامه می‌دهد: سریال لبه آتش را دو الی سه قسمت بیشتر ندیده‌ام ولی در کل فکر می‌کنم داستان آن تکراری است و یکسری گروه هستند که به دنبال افراد انقلابی می‌گردند تا آن‌ها را دستگیر کرده و به ساواک تحویل دهند.

همچنین خانمی ۳۳ ساله ـ خانه‌دار ـ درباره سریال‌های دهه فجر می‌گوید: لبه آتش به عنوان یک سریال یک خاطرات آن دوران را برایمان زنده کند خوب است ولی اینکه داستان مدام با گفتن خاطرات سه نفری که به ماموریت رفته‌اند می‌گذرد، جالب نیست و مخاطب را خسته می‌کند و یکی از مشکلات این سریال هم دقیقا همین است که مخاطب را به بازی می‌گیرند.

وی درباره انتخاب بازیگران لبه آتش خاطرنشان می‌کند: انتخاب بازیگران این مجموعه به ویژه ایفای نقش فرهاد قائمیان فوق‌العاده است.

همچنین او با اشاره به سریال ششمین نفر یادآور می‌شود: این سریال با نگاه کلی خوب است ولی به نظر من افرادی که به عنوان ساواک فعالیت دارند خیلی واقعی به نظر نمی‌رسند و مشخص است که فیلم بازی می‌کنند، ‌همچنین برخی مسائلی که در این سریال مطرح می‌شود کاملا معلوم است که واقعی نیست و مخاطب را جذب خود نمی‌کند، ولی در کل داستان آن واقعی به نظر می‌رسد.

همچنین مخاطب دیگری که ۴۰ سال سن دارد و خانه‌دار است ارزیابی‌اش از سریال‌های دهه فجر را اینگونه بیان می‌کند: سریال ششمین نفر به نظر من داستان خوب و جذابی دارد که نسبت به دیگر سریال‌های انقلابی کلیشه‌یی نیست و این یک امتیاز مثبت است ولی در ارتباط با انتخاب بازیگران به ویژه نرگس محمدی کاملا مخالفم چرا که شخصیت آن همانند ستایش است و کاملا تکراری است. به عقیده من انتخاب نقش مریم در این سریال اصلا مناسب نیست.

متاسفانه بقیه سریال‌های شبکه‌ها را تاکنون موفق نشده‌ام تماشا کنم بنابراین نمی‌توانم نظری ارائه دهم.

به گزارش ایسنا، در پایان این گزارش مردمی آقایی ۵۶ ساله ـ کارمند ـ درباره سریال‌های دهه فجر امسال تلویزیون می‌گوید: از میان سریال‌های تلویزیونی امسال فقط ششمین نفر و پیشواز را می‌بینیم و تاکنون لبه آتش را تماشا نکردم. در ارتباط با ششمین نفر باید بگویم که در ابتدا یکی از ضعف‌هایی که دارد این است که نرگس محمدی مجددا نقش ستایش را در این سریال ایفا کرده است در حالی می‌توانست یا یک بازیگر دیگری به جای او انتخاب کنند و یا خانم محمدی کمی متنوع‌تر ایفای نقش کند. به عقیده من ایفای نقش مریم در سریال ششمین نفر طوری به مخاطب القا می‌شود که مثل اینکه ادامه همان ستایش است، همان نقش غم‌زده و ناراحت زنی که به دنبال حل مشکلاتش می‌گردد.

وی ادامه می‌دهد: سریال پیشواز هم به عنوان یک سریال مناسبتی و انقلابی در کل خوب است و ماجراهایی که در این سریال دنبال می‌شود جذابیت دارد. ایفای نقش بازیگران به ویژه آن دو کودک خردسال خیلی خوب است.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=27285

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]