6

نفس راحت محافل سیاسی آمریکا بعد از بی نتیجه ماندن مذاکرات ویتنام

  • کد خبر : 277908
  • ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۵

خبرگزاری رویترز گزارش داد، محافل سیاسی آمریکا که نگران امتیازات ویژه ترامپ به کره شمالی بودند پس از بی نتیجه ماندن مذاکرات ویتنام، نفس راحتی کشیدند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد، محافل سیاسی آمریکا که نگران امتیازات ویژه ترامپ به کره شمالی بودند پس از بی نتیجه ماندن مذاکرات ویتنام، نفس راحتی کشیدند.

نفس راحت محافل سیاسی آمریکا بعد از بی نتیجه ماندن مذاکرات ویتنام

به گزارش افق آنلاین ، با دست خالی برگشتن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از مذاکره با «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، نگرانی بسیاری از مقامات دولتی، مشاوران کنگره، تحلیل‌گران و سایر کسانی که این رویداد را دنبال می‌کردند در خصوص اشتباهات احتمالی ترامپ برطرف شد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پیش از شروع مذاکرات، واشنگتن اتمام جنگ بین دوکره، برطرف شدن تعدادی از تحریم‌ها و بازشدن دفاتر ارتباطی را به عنوان قدم اول در پیوند دیپلماتیک با «پیونگ‌یانگ» نوید می‌داد.

بسیاری از کارکنان امنیت ملی آمریکا از دادن امتیازات بیش از حد به کره‌شمالی توسط ترامپ برای دریافت اندکی توافق، هراس داشتند. گرچه اکنون این نگرانی را دارند که دیپلماسی کره‌شمالی با شکست مذاکره چه خواهد بود.

«ریچارد آرمیتاژ» معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا گفت بی‌نتیجه ماندن نشست نگرانی از این‌که ترامپ برای دست یافتن به موفقیتی در زمینه سیاست خارجی خطر موشک‌های اتمی کره‌شمالی را برای قاره آمریکا برطرف کند اما متحدان منطقه‌ای ما نظیر ژاپن همچنان در محدوده برد موشک‌های کوتاهبردتر کره‌شمالی باقی بمانند.

وی در اشاره به دیدار اول ترامپ گفت: «احساس عمومی این بود که رئیس‌جمهور ترامپ چنگالی می‌خواهد که با آن از دیوار [مکزیک] آویزان شود، مانند زمانی که “هیچ‌برگر” سنگاپور را موفقیت بزرگ نامید».

یک مشاور کنگره که نمی‌خواست نامش فاش شود گفت به‌نظر می‌رسید ترامپ می‌خواهد با اعطای امتیاز قراردادهایی در زمینه صلح، تحریم‌ها و ایجاد دفاتر ارتباطی در مقابل « قول بگیرد که به سمت عاری‌سازی و از کار انداختن (هسته‌ای) حرکت کند». وی افزود: «یقیناً از نظر این نفسی راحت کشیده خواهد شد».

آمریکا همواره تأکید داشته پیشنهاد اعلام رسمی پایان جنگ دو کره تا زمانی که پیونگ‌یانگ سلاح‌های اتمی خود را تحویل نداده انجام نگیرد. اما به گفته مقامات اطلاعاتی، کره‌شمالی هرگز به طور کامل سلاح‌های اتمی خود را تحویل نخواهد داد.

از سوی دیگر با اعلام پایان جنگ بین دو کره، می‌توانند تقاضای کره‌شمالی برای خروج ۲۸هزار نیروی آمریکایی از کره‌جنوبی را درپی داشته باشد. ترامپ ارزش حضور این نیروها را زیر سوال برده است اما او در آستانه مذاکره با کیم، گفت خروج این نیرو‌ها جزو گزینه‌ها نیست.

«جان بولتون» مشاور کاخ سفید نیز که خواهان فشار حداکثری بر کره‌شمالی بود، اکنون با شکست مذاکره می‌تواند به اجرای این سیاست امیدوار شود.

حتی «آدام شیف» رئیس کمیته اطلاعاتی کنگره و منتقد جدی ترامپ نیز در این زمینه گفت:‌ «تصمیم رئیس‌جمهور ترامپ برای خروج از مذاکره با کره‌شمالی بر توافقی بد ارجحیت دارد».

قرار بود مذاکرات ترامپ و کیم روزهای ۲۷ و ۲۸ فوریه در «هانوی» پایتخت ویتنام برگزار شود اما پیش از ظهر روز دوم، مذاکرات بدون هیچ توافقی نیمه‌کاره رها شد و ترامپ بعد از کنفرانسی خبری به واشنگتن برگشت.

فارس

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=277908

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]