این ردپاهای ماقبل تاریخ نخستین شواهد مستقیم از نحوه زندگی و تعاملات اجتماعی اجداد فیلهای امروزی محسوب می شود.
به گفته «فیصل بی بی»، محقق دیرینه شناسی در موزه تاریخ طبیعی برلین، این منطقه یک سایت تحقیقاتی منحصر به فرد است که فرصت مناسبی برای محققان برای بررسی رفتارهای اجتماعی حیوانات ماقبل تاریخ فراهم می کند.
سایت تحقیقاتی «ملیسا یک» (Mleisa 1) در بیابان های امارات، محل زندگی گونههای متنوع جانوری شامل فیل، کرگدن، بزکوهی، زرافه، خوک، میمون، جوندگان بزرگ و کوچک، شترمرغ، لاک پشت، کروکودیل و ماهیان بوده است.
حیوانات این منطقه شباهت زیادی به حیوانات هم دوره خود در قاره آفریقا داشتهاند. گونههای متنوع گیاهی از جمله درختان بسیار بلند نیز در این منطقه وجود داشتند.
در سال ۲۰۱۱ یک نقشه هوایی از منطقه تهیه شد. اندازه هر ردپای کشف شده در حدود ۴۰ سانتیمتر بوده و تشخیص دقیق ردپاها با استفاده از تصاویر ماهوارهیی تقریبا دشوار بود. محققان با قرار دادن یک دوربین دیجیتال بر روی یک کایت توانستند تصاویر دقیقی از منطقه تهیه کنند. طول ردپاهای کشف شده بالغ بر ۲۶۰ متر است که در سطحی به وسعت پنج هکتار شناسایی شدهاند.
بررسی ردپاها نشان می دهد که یک گله ۱۳ زنجیرهای از فیلها در اندازه و سنین مختلف از این منطقه باتلاقی عبور کرده اند.
ایسنا -همچنین ردپایی از یک فیل نر که در خلاف جهت حرکت گله در حرکت بوده است نیز توسط محققان کشف شد که نشان می دهد فیل های ماقبل تاریخ به صورت جمعی و انفرادی زندگی می کردند.