7

انتقاد عضو هیات علمی دانشگاه تهران از تاثیرات منفی سیاست‌های نئولیبرالی در دانشگاه

  • کد خبر : 290050
  • ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۷

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: ما با سیاست‌های نئولیبرالی که وجود دارد کم‌کم به سمت دانشگاه مخروبه حرکت کرده‌ایم که این مسئله از اوایل دهه ۷۰ رخ داده و الآن اوج آن را می‌بینیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: ما با سیاست‌های نئولیبرالی که وجود دارد کم‌کم به سمت دانشگاه مخروبه حرکت کرده‌ایم که این مسئله از اوایل دهه ۷۰ رخ داده و الآن اوج آن را می‌بینیم.

انتقاد عضو هیات علمی دانشگاه تهران از تاثیرات منفی سیاست‌های نئولیبرالی در دانشگاه

گزارش افق انلاین ، احمد نادری عضو هیات علمی گروه مردم شناسی دانشگاه تهران در ششمین جلسه از سلسله نشست‌های بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که با موضوع «عدالت آموزشی» و در ساختمان مرکزی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد، گفت: هدف دانشگاه تربیت انسان است؛ یعنی هدفی که جمهوری اسلامی دنبال می‌کند و امام به آن تاکید داشت.

وی ادامه داد: ما با سیاست‌های نئولیبرالی که وجود دارد کم‌کم به سمت دانشگاه خرابه حرکت کرده‌ایم که از اوایل دهه ۷۰ رخ داد و الآن اوج آن را می‌بینیم.

وی با اشاره به وجود یک پیام دوگانه در درون حاکمیت، گفت: می‌بینیم یعنی یک جاهایی هنوز گفته می‌شود رسالت دانشگاه تربیت انسان است و انسان‌های متعالی باید تربیت شوند که منطق اسلام و انقلاب اسلامی را درک کنند، از یک طرف هم داریم بی‌حساب و کتاب پول می‌گیریم و کسی که پول‌های آنچنانی خرج می‌کند تا این مدارک را بگیرد قاعدتا به دنبال این است که پول‌ها را از جای دیگری در آینده بیاورد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تاکید کرد: اینکه می‌گوییم در بحث آموزش دقیقا داریم مانند آمریکا می‌شویم به خاطر همین موضوع است و این پیام دوگانه که در درون حاکمیت شکل گرفته چنین چیزی را موجب می‌شود.

نادری خاطرنشان کرد: چیزی که دارد در کف دانشگاه اتفاق می‌افتد این است که دانشجویان باید برای آموزش پول بدهند و بعدا هم باید بروند این پول را از جایی دربیاورند و ما باید این دوگانه را در سطح کلان حل کنیم و باید به دانشگاهی برگردیم که آدم تربیت می‌کند و مسئولیت اجتماعی می‌پذیرد، ولی متاسفانه مسئولیت اجتماعی دانشگاه را نادیده می‌گیریم.

وی تصریح کرد: کلیت آموزش ما از پیش‌دبستانی تا دانشگاه درگیر این قبیل سیاست‌های مالی است و به نحوی در این خصوص سیاست‌گذاری شده که تغییر این سیاست‌ها چون افرادی را دچار تعارض منافع می‌کند، سخت و دشوار است.

نادری در ادامه افزود: بحث پژوهش ما هم تبدیل شده به نوعی صنعت؛ یعنی تبدیل شده به یک خط تولید که از خیلی‌ها ازخروجی آن راضی هستند و یک سری کاسب هم دارند در این صنعت کاسبی می‌کنند.

وی گفت: نکته دیگری هم که اینجا مطرح است، بحث شفاف سازی آنها است؛ یعنی هیچ وقت در یک سامانه‌ای شفاف نشده است که چه کسی، چه پژوهش‌هایی را با چه مبالغی انجام داده است، کسانی هم که در یک برهه شعار شفافیت دادند، پشیمان شدند.

فارس

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=290050

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]