رئیس فراکسیون کارگری مجلس با بیان اینکه فسادهای خرد مانند رشوه خواری شایع شده است، اضافه کرد: قانون فساد اداری تعطیل شده که این امر نشان دهنده این است که مجلس، دولت و شورای نگهبان حساسیت زیادی نسبت به فساد ندارند.
به گزارش افق انلاین ، علیرضا محجوب در نشست علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه ۱۱ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفت: همه ما می دانیم رجایی اسوه سلامت اقتصادی، دوست فقرا و دشمن فساد و بی انضباطی مالی بود.
صرفه جویی در هزینهها و انضباط مالی از ارگان اصلی کنترل فساد در دولت ها
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی صرفه جویی در هزینه ها و انضباط مالی را از ارگان اصلی کنترل فساد در دولت ها برشمرد و افزود: دولتی فاسد نیست که منظم بوده، انضباط مالی داشته باشد و دقت و صرفه جویی اساس کار آن قرار گیرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به حقوق شهید رجایی اشاره کرد و یادآور شد: حقوق وی که نخست وزیر بود و بالاترین دریافتی در دولت را داشت، حدود ۷ هزار تومان بود و متوسط حقوق کارگر در آن زمان ۳۵۰۰ تومان بود، حال آنکه مقامات و مسئولان کنونی دولت در شرایط فعلی حتی به حقوق ۱۰ برابری نسبت به کارگران نیز راضی نیستند، مشخص است از این دولت فساد بیرون می آید.
این نماینده مردم در مجلس دهم به انواع فساد اشاره کرد و گفت: فساد سفید به معنای تساهل و تسامح درباره قوانین مالی بوده و فساد سیاه از نظر مردم و دولت منفور است.
فسادهای خرد مانند رشوه خواری شایع شده است
رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فسادهای خرد مانند رشوه خواری در حال حاضر شایع شده است، اضافه کرد: قانون فساد اداری تعطیل شده که این امر نشان دهنده این است که مجلس، دولت و شورای نگهبان حساسیت زیادی نسبت به فساد ندارند. از مجلس انتظار داریم هر چه زودتر این موضوع را به شورای نگهبان ارسال کند یا زمان آن را تمدید نماید تا قانون از جریان افتاده به جریان بیفتد.
محجوب با بیان اینکه در حال حاضر فسادهای بزرگ و سیستماتیک به جریان افتاده، ادامه داد: در سال های اخیر شاهد پرونده های بزرگ فساد هستیم و آثار فساد بزرگ روز به روز بیشتر می شود.
وی تصریح کرد: اگر با فساد کوچک برخورد نشود و قواین مربوط به این حوزه به جریان نیفتد، فساد بزرگ موضوع دور از انتظار نیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه باید ریشه های فساد را شناسایی کرد، افزود: ریشه های فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و اداری موجب ایجاد فساد می شود؛ زمانی که ارزش به ضدارزش تبدیل می شود، فساد رواج پیدا می کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه فساد با تکیه بر مادی گرایی، مصرف گرایی و بهم ریختگی در نظم اجتماعی ایجاد میشود، گفت: رکود، کاهش درآمد، بی عدالتی، تورم، بی ثباتی اقتصادی، عدم توازن دخل و خرج و… ریشه اقتصادی فساد هستند.
محجوب در تشریع ریشه اداری فساد گفت: ساختار ناکارآمد، قوانین متعدد، بخشنامه ها و دستورالعمل های بسیار به ایجاد فساد در ساختار اداری منجر می شود.
پرداخت نشدن حقوق زمینه ساز فساد است
رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مادامی که نظام دستمزدها، پاداش و تنبیه درست طراحی نشود، فساد به راحتی ایجاد خواهد شد؛ زمانی که حقوق افراد پرداخت نمی شود، به فساد کمک شده است.
وی به واگذاری های ناموفق اشاره کرد و گفت: زمانی که حقوق مردم، کارگران و کارمندان واحدهای واگذار شده، پرداخت نمی شود، آنها به فساد دعوت می شوند. در حال حاضر جایگاه ایران در زمینه شفافیت رتبه ۱۳۸ است حال آنکه پیش از واگذاری ها ۶۸ بود.