وزیر آموزش و پرورش گفت: هیچگونه مشکلی برای استخدام دانشجویان تربیتمعلم وجود ندارد و پس از تشکیل پرونده، آنها در استانها و طی مراحل قانونی «استخدام» این دانشجویان انجام میشود.
حمیدرضا حاجیبابایی در حاشیه “ششمین همایش مدرسه ایرانی ـ معماری ایرانی” در جمع خبرنگاران در پاسخ به وضعیت تعیین و تکلیف دانشجویان تربیت معلم، گفت: قانون مربوط به استخدام این دانشجویان، مصوبه دولت و مجلس را دارد و آن را دی ماه به همه استانها اعلام کردهایم، لذا این افراد باید به استانهای خود مراجعه کرده و تشکیل پرونده بدهند تا کارهای قانونی آنها انجام شود و مشکلی نیز در این زمینه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تعداد این دانشجویان ۶۹۰۰ نفر است، افزود: ممکن است، برخی نخواهند مراجعه کنند، اما تمام افرادی که مشمول این قانون میشوند، صاحب حق بوده و استانها موظف به تشکیل پرونده برای آنها هستند و باید مراحل قانونی کار استخدام آنها طی و پس از اعلام گزارش نهایی استانها به وزارت آموزش و پرورش، این نیروها به کار گرفته شوند.
حاجیبابایی با بیان اینکه آموزش و پرورش علاقمند بکارگیری این دانشجویان است، همچنین درباره سه هزار دانشجوی تربیت معلمی که استخدام آنها به تایید شورای نگهبان رسیده نیز تصریح کرد: همه این افراد شامل استخدام میشوند، لذا تمام کسانی که در دی ماه تعیین و تکلیف آنها اعلام شد و همچنین این دانشجویان باید به استانهای خود مراجعه کرده و مراحل قانونی کار خود را طی کنند.
دانشجویان تربیت معلم دارای مشکل خدمت سربازی، به استانهای خود مراجعه کنند
وزیر آموزش و پرورش درباره دانشجویان تربیت معلم که مشکل خدمت سربازی دارند نیز گفت: اخیرا مصوبهای از سوی مجلس دراینباره عنوان شده و این افراد نیز برای تشکیل پرونده باید به استانهای خود مراجعه کنند؛ البته این مصوبه هنوز به آموزش و پرورش ابلاغ نشده در حالی که باید به دولت اعلام و ۱۵ روز در روزنامههای رسمی کشور منتشر و پس از آن به آموزش و پرورش ابلاغ شود.
۲۷ و ۲۸ اسفند غیبت دانشآموزان موجه است و سخت نمیگیریم
حاجیبابایی درباره تعطیلی روزهای ۲۷ و ۲۸ اسفندماه نیز با بیان این که غیبت دانشآموزان در این دو روز موجه است و سخت نمیگیریم، گفت: مدارس تابع قانون کلی کشور است و هر چیزی که قانون اعلام کرده باشد، شامل مدارس نیز میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دولت اعلام کرده کارمندان سراسر کشور میتوانند با موافقت دستگاههای خود روزهای ۲۷ و ۲۸ اسفندماه را از مرخصی استفاده کنند، لذا ما نیز به دانشآموزان سخت نمیگیریم چرا که ممکن است، اولیای آنها نیز جزو کارمندانی باشند که بخواهند از این مرخصی استفاده کنند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دولت در مورد تعطیلی دانشگاهها و آموزش و پرورش تصمیمی اتخاذ نکرده است، تصریح کرد: مدارس در روزهای پایانی سال دایر است.
نظارتها بر اردوهای راهیان نور باید بیشتر شود، اما اتفاق کسی را خبر نمیکند
وی در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینکه با توجه به کشته شدن هفت دانشآموز طی یک ماهه گذشته در اردوهای راهیان نور، آموزش و پرورش چه تدابیری را برای جلوگیری از سوانح در این اردوها اتخاذ خواهد کرد، گفت: برنامههای اردوهای راهیان نور یک کار مشترک بین آموزش و پرورش و بسیج است که بخشی از کارها توسط آموزش و پرورش و بخشی دیگر نیز از سوی بسیج انجام میشود، اما نظارتها باید بیشتر شود.
وی تاکید کرد: صحبتهایی انجام شده و تا جایی که ممکن است، باید نظارت بیشتری بر این اردوها صورت بگیرد؛ شاید یکی از دلایل عمده این اتفاقات این بود که امسال حدود یک میلیون دانشآموز به اردوهای راهیان نور اعزام شدند.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: صحبتهایی شده تا از نظر امکانات نقلیه و امکانات دیگر تجدیدنظری در اردوهای راهیان نور صورت بگیرد و دقت و نظارت بر این سفرها افزایش یابد تا یک مورد هم سانحه گذشته تکرار نشود؛ البته اتفاق کسی را خبر نمیکند و ما باید تلاش کنیم که شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
قول نمیدهم سند درس ملی تا پایان سال نهایی شود
وی درباره آخرین وضعیت سند درس ملی که هماکنون در شورای عالی آموزش و پرورش دست بررسی است، گفت: جلسات بحث و بررسی این سند به طور مرتب انجام میشود و هفته جاری نیز بخش دیگری از سند درس ملی بررسی میشود. امیدوارم در جلسات هفته جاری و آینده این سند به نتیجه برسد البته نمیتوانم قول بدهم که تا پایان سال آن را نهایی کنیم.
با حذف دوره اول راهنمایی، هیچ معلمی بیکار نمیشود
مشکل دارندگان مدرک معادل حل و ابلاغ شده است
حاجیبابایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه گفته میشود با حذف دوره اول راهنمایی در سال آینده ۶۰ هزار معلم این مقطع بیکار خواهند شد، درباره تدابیر وزارت متبوع خود در این باره، اظهار کرد: به آموزش و پرورش نه یک نیرو اضافه خواهد داشت و نه مشکلی در این زمینه به وجود میآید، چراکه با برنامهریزیهایی که صورت گرفته همه نیروها به ویژه در مقطع ابتدایی و راهنمایی ساماندهی شده است و معلمان این دو مقطع تحصیلی بر اساس تخصص و درخواست خود به کارشان ادامه خواهند داد.
به گفته حاجیبابایی، مشکل دارندگان مدرک معادل نیز حل و ابلاغ شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
تدابیر وزارتخانه برای مدارس نوبت دوم در چهارشنبه آخرسال
وزیر آموزش و پرورش درباره تدابیر این وزارتخانه برای مدارس نوبت دوم در چهارشنبه آخرسال نیز عنوان کرد: آموزش و پرورش تمام تلاش و کوشش خود را به کار خواهد گرفت و مسئولان امنیتی و انتظامی نیز باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند، البته برنامههای این روز در شورای استان تصمیمگیری میشود.
برنامهای برای جنسیتی کردن کتابهای درسی نداریم
با پایان هر دوره تحصیلی به دانشآموزان یک مدرک پایاندوره اعطا میشود
وی همچنین درباره جنسیتی شدن کتابهای درسی، گفت: تاکنون چنین بحثی را عنوان نکردهام و برنامهای هم برای جنسیتی کردن کتابهای درسی نداریم، البته برخی از موضوعات از جمله مباحث مربوط به شناخت خود دانشآموزان دختر و پسر و مباحث مربوط به بلوغ وجود دارد که در گذشته نیز بوده و این به معنای تفکیک جنسیتی یا تغییر کتابها نیست.
وزیر آموزش و پرورش درباره صدور مدارک سه ساله در دوران تحصیل نیز توضیح داد: این بحث بخشی از برنامه سند تحولی است و مصوب شده با توجه به اینکه چهار دوره سه ساله برای نظام آموزشی تعریف شده، پایان هر دوره به دانشآموزان یک مدرک پایاندوره اعطا میشود.
وی ادامه داد: هدف از اعطای مدارک سه ساله این است که به هر دلیلی اگر کسی نتوانست ادامه تحصیل دهد و تنها در حد داشتن سواد توانست درس بخواند، دارای مدرک باشد و باسواد بودن آن با اعطای مدرک مشخص شود. در حال حاضر به دنبال مصوب کردن مدارک پایان سه سال در شورای عالی آموزش و پرورش هستیم.
حاجیبابایی با بیان اینکه دوره الزامی و اجباری سواد در کشور ۹ ساله است، خاطرنشان کرد: قبل از تصویب سند تحول این دوره هشتسال بود، اما در سند تحول شش سال ابتدایی و سه ساله اول متوسطه جزو دورههای الزامی و اجباری سوادآموزی در کشور است.
امسال اولین سالی بود که در انتخابات مجلس شرکت نکردم
هرچه انتخابات رقابتیتر باشد، مجلس قویتر و قدرتمندتری خواهیم داشت
وی درباره انتخابات و نتایج آن نیز به خبرنگاران با بیان اینکه بعد از ۱۶ سال امسال اولین سالی بود که در انتخابات مجلس شرکت نکردم، گفت: حرف اول انتخابات حضور مردم است و یک کار بسیار بزرگ صورت گرفت.
وی ادامه داد: برخی تحلیلشان بر این بود که ۵۰ تا ۵۵ درصد از مردم در انتخابات شرکت کنند، در حالی که این رقم به ۶۴ درصد افزایش یافت و در شهر تهران این انتخابات نمود تازهای را طی چندسال اخیر داشت.
وزیر آموزش و پرورش گفت: رقابتهای این دوره سنگین بود و فکر میکنم هرچه انتخابات رقابتیتر و تلاش افراد برای معرفی خود در تفکر و برنامههایشان بیشتر باشد، مجلس قویتر و قدرتمندتری خواهیم داشت.
حاجیبابایی با بیان اینکه روند این انتخابات را خوب و مثبت ارزیابی میکنم، درباره خواستههای خود از مجلس آینده نیز گفت: از مجلس میخواهیم که خوب قانونگذاری کرده و بر ما نظارت کند.
وی ادامه داد: با توجه به حضور چندین سالهای که در مجلس داشتم، تعصب خاصی به مجلس دارم و متعاقبا مجلس جایگاهی بسیار تاثیرگذار و مهم دارد.