به گزارش افق انلاین ، «جاناتان هافمن» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز پنجشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد کشورش به دنبال اجتناب از رویارویی نظامی با ایران است.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره گزینههایی که پنتاگون برای مقابله با ایران مد نظر دارد، گفت: «ما گزینههایی را به رئیسجمهور ارائه کردهایم و در نهایت او تصمیمگیرنده خواهد بود. هدف ما این است که از درگیری نظامی با ایران اجتناب کنیم و ایران را به پای میز مذاکره بکشانیم.»
وی در خصوص گزارشی که قرار بود پنتاگون در خصوص حمله به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو منتشر کند نیز مدعی شد: «ما اوضاع را در منطقه رصد میکنیم تا بفهمیم چه کسی مسئول این حملات بوده است. ما کماکان به همکاری با سعودیها ادامه میدهیم تا مبدأ و مسئول حملات را مشخص کنیم. بر اساس شواهدی که تا این لحظه در اختیار داریم، ایران عامل این حملات بوده است.»
سخنگوی پنتاگون افزود: «شدت حمله و ماهیت سلاحهای استفاده شده در آن، با عملیاتهای قبلی حوثیها همخوانی ندارد. حمله به تأسیسات آرامکو یک اقدام بسیار تنشزا قلمداد میشود.»
این مقام آمریکایی در ادامه گفت: «ما با عربستان در حال همکاری هستیم تا از وقوع چنین حملاتی در آینده جلوگیری کنیم. ما به اندازه کافی در خاورمیانه قدرت داریم که بتوانیم از نیروهایمان حفاظت کنیم و جلوی حمله به آنها را بگیریم.»
بامداد روز شنبه دستکم ۱۰ پهپاد تهاجمی یمنی به تأسیسات نفتی شرکت سعودی آرامکو حمله کردند و بر اثر این حمله تولید نفت عربستان به میزان ۵٫۷ میلیون بشکه در روز کاهش یافت.
در پی این حمله غیرمنتظره که به افزایش بیش از ۱۴ درصدی بهای نفت در معاملات روز دوشنبه بازارهای جهانی منجر شد، ترامپ و دیگر مقامات آمریکایی در اظهارات خود تلاش کردهاند که ایران را عامل حمله به تأسیسات نفتی عربستان معرفی کنند و اوضاع را بهگونهای جلوه دهند که ایران تهدیدی برای بازار نفت و اقتصاد جهانی است.
در ادامه مقامات سعودی نیز مانند همتایان آمریکایی خود در راستای توجیه شکست اطلاعاتی و نظامی خود در برابر نیروهای یمنی، تلاش کردهاند تا حملات اخیر به تأسیسات نفتی آرامکو را به ایران نسبت دهند. «خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان امروز در یک نشست خبری بار دیگر مدعی شد که حمله به آرامکو از سوی ایران انجام شده است.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه در پیامی توئیتری در واکنش به ادعاهای مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا علیه ایران در ماجرای حمله به تأسیسات نفتی عربستان اعلام کرد: «با شکست در سیاست “فشار حداکثری”، پامپئو به سیاست “فریب حداکثری” روی آورده است. ایالات متحده و اقمارش با این توهم که برتری تسلیحاتی به پیروزی نظامی میانجامد، امروز در یمن گیر کردهاند. مقصر شناختن ایران، به این فاجعه پایان نخواهد بخشید. در مقابل، پذیرش پیشنهاد ایران در فروردین ۹۴ مبنی بر پایان دادن به جنگ و شروع مذاکرات، ممکن است به این غائله خاتمه دهد.»
تسنیم