7

علت تمدید حضور گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران چه بود؟ + تصویر

  • کد خبر : 30714
  • ۰۴ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۸

علت مخالفت این کشورها کاهش موارد نقض حقوق بشر در ایران نبوده بلکه این کشورها معتقد بودند که گزارشگران موضوعی سازمان ملل می​توانند در این زمینه به بررسی پرداخته و نیازی به تعیین گزارشگر ویژه نیست.

علت تمدید حضور گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران چه بود؟/اعتراض شدید ایران
دیپلماسی – شورای حقوق بشر سازمان ملل، به ادامه ماموریت احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران رای داد.

 در جلسه روز گذشته این شورا تنها ۵ کشور مخالف ادامه فعالیت احمد شهید در ایران بودند. آنگونه که بی​بی​سی این جلسه را گزارش می​کرد، علت مخالفت این کشورها کاهش موارد نقض حقوق بشر در ایران نبوده بلکه این کشورها معتقد بودند که گزارشگران موضوعی سازمان ملل می​توانند در این زمینه به بررسی پرداخته و نیازی به تعیین گزارشگر ویژه نیست.
احمد شهید تا کنون دو گزارش ارائه داده که فاقد مستندات مستدل بوده و بر اساس ادعاهایی غیر قابل اثبات از فشار بر روزنامه نگاران و منتقدان و محرومیت از محاکمات عادلانه در ایران سخن گفته است.
به گزارش بی​بی​سی اکوادر و بنگلادش از کشورهای مخالف تمدید حضور گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران بودند. دو کشور کره و ژاپن هم که سال پیش از مخالفان این موضوع بودند، امسال در ترکیب شورای حقوق بشر سازمان ملل عضویت ندارند. به همین دلیل مخالفان این مساله از ۷ کشور در سال گذشته به ۵ کشور کاهش یافته است. به این ترتیب در ادامه فعالیتهای ضد ایرانی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران و بر اساس پیشنهاد ارائه شده از سوی سوئد و با حمایت آمریکا و اتحادیه اروپا در نوزدهمین نشست شورای حقوق بشر دوره ماموریت گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر برای یکسال دیگر تمدید شد.
پس از این تصمیم سازمان ملل، سفیر و نماینده دائم ایران درمقر اروپائی سازمان ملل تمدید ماموریت گزارشگر ویژه ایران را مغایر با اصول و اهداف شورای حقوق بشر در بررسی بیطرفانه، غیرسیاسی، حرفه ای و مبتنی بر عینی گرایی دانست.
به گزارش مهر سید محمد رضا سجادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در مقر اروپائی سازمان ملل در ژنو قبل از تصویب قطعنامه مذکور طی سخنانی ضمن اشاره به ماهیت سیاسی و گزینشی تعیین گزارشگر ویژه اقدام بانیان غربی قطعنامه در تمدید ماموریت وی را مغایر با اصول و اهداف تعیین شده برای شورای حقوق بشر در بررسی بیطرفانه غیرسیاسی حرفه ای و مبتنی بر عینی گرائی دانست و استمرار این روند را لطمه ای شدید به اعتبار و جایگاه سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل و بویژه شورای حقوق بشر عنوان کرد.
وی تلاش آمریکا و اتحادیه اروپا در ارائه قطعنامه را تلاشی در جهت انحراف افکار عمومی بین المللی از نقض حقوق بشر در داخل آن کشورها و بمنظور سرپوش نهادن بر فجایع حقوق بشری ارتکابی در فلسطین اشغالی عراق و افغانستان و سایر مناطق دنیا دانست و بر ضرورت تغییر این رهیافت غیرسازنده تاکید کرد.
نماینده دائم کشورمان تمدید ماموریت گزارشگر ویژه را بدلیل رویکرد نادرست سیاسی و انحراف از اصول حرفه ای و همچنین توسل به منابع غیر معتبر و اخبار و اطلاعات غیرموثق و نیز پیشداوری های مبتنی بر فرضیات غلط فاقد وجاهت قانونی دانسته و تمدید ماموریت وی را باعث کاهش اعتبار و وزانت رویه ها و فعالیتهای شورای حقوق بشر عنوان کرد.
بعد از سخنان سفیر کشورمان ، سفیر و نماینده دائم کوبا طی سخنرانی با مخالفت با ارائه قطعنامه علیه کشورمان و تمدید ماموریت گزارشگر ویژه خواستار رای گیری بر روی قطعنامه شد در ادامه نمایندگان روسیه و چین در مخالفت با قطعنامه صحبت کردند و سفرای اکوادر و اروگوئه نیز طی سخنانی اعلام کردند از تمدید ماموریت گزارشگر حمایت نخواهند کرد.
شورای حقوق بشر بعنوان سازوکار اصلی حقوق بشری سازمان ملل دارای ۴۷ عضو بوده و مقر آن در ژنو سوئیس قرار دارد
لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=30714

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]