افق آنلاین ، زهرا نژادبهرام، درباره رفتار شهروندان تهرانی در مواجهه با زلزله اخیر و کاهش رفتارهای هیجانی آنها، اظهار کرد: مقیاس و معیار دقیقی برای سنجش رفتار مردم و کاهش یا افزایش میزان مراجعه آنها به پمپ بنزینها و خروج از منزل هنگام وقوع زلزله نداریم و برداشتهای عینی ما نمیتواند دقیق باشد.
وی ادامه داد: اما ممکن است ضریب حساسیت شهروندان کاهش یافته باشد چراکه همزمان با بحران دیگری مانند کرونا مواجه هستند که بر اساس پروتکلهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت هنوز مجبور به خود قرنطینگی هستند. این در حالی است که با وقوع زلزله نوعی تعارض ایجاد شد چراکه بسیاری از افراد در این مواقع به فضاهای باز مراجعه میکنند اما از سوی دیگر در شرایط فعلی جامعه با موضوع خودقرنطینگی مواجه هستند.
تسنیم/عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: این تعارضات از عواملی بود که باعث شد مردم ندانند باید چه کاری انجام دهند؛ در عین حال ممکن است دانش آنها نیز در سالهای اخیر بیشتر شده باشد. چراکه آموزشهای شهروندی در شرایط بحرانی نیز افزایش یافته و به موضوعاتی از این دست پرداخته شده که آیا ترک منزل هنگام وقع زلزله درست است یا خیر؟
وی افزود: این آموزشها روی افراد اثرگذار بوده به ویژه اینکه در فضای مجازی نیز انتشار پوسترها و محتواهای دیداری و شنیداری فضای آموزشی را برای مردم فراهم کرده است. آموزشهای عمومی از طرف شهرداری و ستاد بحران نیز به طور مداوم میتواند به مردم آرامش نسبی بدهد اما بعید میدانم مردم نسبت به این پدیده بی تفاوت شده باشند.
نژادبهرام با بیان اینکه به نظر میرسد تهرانیها مواجهه با بحران را به خوبی مدیریت میکنند، گفت: با این حال نیاز به آموزشهای بیشتری وجود دارد و لازم است مانورهای مختلفی به صورت سالانه یا فصلی برگزار شود چراکه سه گسل مهم از تهران عبور میکند که هر یک خطرات خاص خود را دارد. بنابراین آماده بودن شهروندان در مواجهه با بحران بسیار اهمیت دارد. علاوه بر این توجه به دستورالعملهای ساخت و ساز و رعایت مقررات مربوطه از اهمیت ویژهای برخوردار است.