افق انلاین ، «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا تا پیش از شیوع ویروس کرونا در این کشور یکی از دستاوردهای اصلی خود را بهبود وضعیت اقتصادی عنوان میکرد و همواره در توییتر مدعی میشد که اقتصاد آمریکا در بهترین وضعیت خود طی ۵۰ سال اخیر قرار دارد.
اما با شیوع ویروس کرونا، دولت آمریکا مجبور به اتخاذ تدابیری برای مهار این ویروس شد که از جمله این تدابیر، تعطیلی مشاغل بود؛ اما این اقدام تبعات بسیار گستردهای را برای اقتصاد آمریکا در پی داشت به گونهای که این کشور در ماه آوریل بیشترین میزان رکود اقتصادی ماهانه را از زمان رکود بزرگ در دهه ۱۹۳۰ تجربه کرد.
با تعطیل شدن مشاغل و اعمال محدودیتها طی هفتههای گذشته، شمار کارگران آمریکایی که شغل خود را از دست دادند به تدریج رو به افزایش گذاشت به گونهای که اکنون بیش از ۴۰ میلیون نفر در آمریکا شغل خود را از دست داده و برای دریافت مزایای بیکاری اقدام کرده اند.
علاوه بر بحران اقتصادی و افزایش بیکاری در آمریکا که بسیاری از تحلیلگران آن را مانعی برای انتخاب مجدد ترامپ در انتخابات ماه نوامبر میدانند، نحوه مواجهه دولت آمریکا نیز انتقادات گستردهای را در پی داشته و بسیاری از مردم و شخصیتها سیاسی آمریکا بر این عقیده هستند که دولت ترامپ در مهار ویروس کرونا با شکست مواجه شده است.
به گزارش پایگاه «هیل»، بحران شیوع کرونا که همچنان نیز ادامه دارد و برخی تبعات آن به اذعان کارشناسان تا سالها باقی خواهد ماند، کاهش محبوبیت ترامپ را در جامعه آمریکا در پی داشت و درصد افرادی که عملکرد وی را تایید نمیکنند رو به افزایش است.
در حالی که شیوع ویروس کرونا همچنان در آمریکا ادامه دارد، این کشور با بحران دیگری مواجه شد؛ بحرانی که موج انتقادات را بسیار بیشتر از گذشته متوجه دولت آمریکا کرد.
«جورج فلوید»، شهروند سیاه پوست آمریکایی، به طرز هولناکی از سوی پلیس این کشور به قتل رسید که این قتل آغازگر موج گسترده تظاهرات ضد نژادپرستی نه تنها در آمریکا بلکه در بسیاری از کشورها از جمله در اروپا شد.
نحوه مقابله کاخ سفید با این تظاهرات و استفاده از خشونت برای سرکوب آن، بار دیگر موجب شد تا انتقادات گستردهای علیه دولت آمریکا شکل گیرد.
این بحرانها در حالی جامعه آمریکا را در برگرفته که کمتر از ۵ ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری این کشور برگزار میشود و بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده هستند که بحرانهای اخیر میتواند شانس انتخاب مجدد ترامپ در این انتخابات را کاهش دهد.
نظرسنجیهایی که در روزهای اخیر در آمریکا انجام میگیرد نیز حاکی از آن است که محبوبیت ترامپ و تایید عملکرد وی به عنوان رییس جمهور روندی نزولی به خود گرفته است.
بیش از ۲ میلیون نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۱۰۰ هزار نفر در این کشور بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند؛ پیامدهای این بحران گسترده در کنار تظاهرات ضد نژادپرستی که اخیرا شهرهای آمریکا را در بر گرفته، انتخاب مجدد دونالد ترامپ را در انتخابات ماه نوامبر و حضور وی را در کاخ سفید با چالشهای عمدهای مواجه خواهد کرد.
میزان