سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در شرایط سخت کرونا و تحریمها، با دست خالی کشور را اداره کرده ایم و در این آزمون سربلند هستیم، تاکید کرد: تامین سفره مردم خط قرمز ما است و اجازه نمی دهیم کمبودی در زمینه کالاهای اساسی و ضروری مردم رخ دهد.
«حسین مدرسخیابانی» امروز (دوشنبه) در جریان دیدار با «محمدرضا نوروزپور» مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و بازدید از بخش های مختلف این رسانه، در جمع مدیران و سردبیران این خبرگزاری، آسیبهای ناشی از کرونا به اقتصاد کشور و منطقه را یادآور شد.
وی افزود: از اسفندماه پارسال و با شیوع این ویروس تا اردیبهشتماه گذشته مرزهای کشور بسته بود و در عمل تجارت با کشورهای همسایه انجام نمیشد، اما اکنون حدود ۹۰ درصد مرزهای کشور فعال است و تجارت به شرایط پیش از کرونا برگشته است، هرچند عقبماندگیهای فروردین و اردیبهشتماه همچنان پابرجاست.
به گفته این مقام مسوول، در این مدت رشد منفی نیم تا منفی ۵۱ درصدی و بیکاری بیش از ۴.۵ درصدی را در اکثر کشورها شاهد بودیم، حجم تجارت در ایتالیا و اسپانیا با کاهش ۴۵ درصدی مواجه شد، آلمان با کاهش هفت درصدی رشد اقتصادی، بیسابقهترین رکود خود پس از سال ۱۹۴۲ را تجربه کرد و چینیها پس از دو دهه وارد رکود شدند.
مدرسخیابانی بیانداشت: شیوع ویروس کرونا فرصتی دست داد تا در یک قالب برابر به مقایسه حکمرانی در ایران و سایر کشورها بپردازیم، با اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران تحت شدیدترین تحریمهای ظالمانه قرار دارد، اما برخلاف بسیاری از کشورها و حتی کشورهای توسعه یافته، ما از این آزمون سربلند بیرون آمدیم.
این مقام مسوول خاطرنشانکرد: در حالی که غارت فروشگاهها، قفسههای خالی مغازهها و هجوم افراد برای خرید کالاها را در بسیاری کشورها حتی آمریکا شاهد بودیم، اما مشابه آن در کشورمان اتفاق نیفتاد.
وی یادآوریکرد: در سال ۹۸ در دو مقطع، کارآمدی نظام اسلامی بر همگان ثابت شد، مورد نخست افزایش قیمت بنزین بود که دشمنان نیز برنامهریزی زیادی برای سوء استفاده از آن انجام داده بودند.
مدرسخیابانی ادامهداد: دشمنان برنامهریزی کرده بودند تا از طریق معیشت و تولید، کشور را تحت فشار قرار دهند و مردم را به کف خیابانها بکشانند، اما همگان دیدند که تنها پس از ۷۲ ساعت ورق بازار برگشت و بنادر، انبارها و فروشگاهها مملو از کالا بود، حتی برخی افراد بیش از نیازشان جنس میخریدند اما به همه این تقاضاها پاسخ داده شد.
وی، مقطع دوم را شیوع ویروس کرونا عنوان کرد و افزود: در این زمینه نیز شاهد بودیم با گذشت چند روز شرایط به حالت عادی بازگشت و بهطور نمونه از تولید حدود ۱۹۰ هزار عدد ماسک در روز، امروز به بیش از ۱۱ میلیون عدد ماسک صنعتی و کارگاهی رسیدهایم و این به جز ماسکهای تولیدی توسط مردم و گروههای جهادی است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: در وقوع رویدادها و پدیدههای مختلف کشور، هر زمان سه عامل حاکمیت، مردم و نهادها در کنار هم بودند، توانستیم مدیریت خوبی به نمایش بگذاریم و از شرایط بحرانی عبور کنیم و امروز کرونا به جلوهای از اتحاد و انسجام این سه عامل تبدیل شده است.
وی اظهار داشت: از مجموع تولیدات انجام شده در حوزه ماسک، روزانه بیش از سه میلیون عدد آن توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و سایر نهادها تولید میشود و حتی برخی گروهها حاضر به تولید رایگان آن و در برخی موارد تولید با ضرر و زیان بودند.
مدرسخیابانی با بیان اینکه با دست خالی کشور را اداره کردیم، خاطرنشانکرد: امروز یک تابآوری و مقاومت در همه حوزههای کشور را شاهدیم که با نجابت و صبوری مردم و مدیریت ارکان حکومتی شکل گرفته است.
رسانه ها در بیان خدمات دولت خجالت نکشند
سرپرست وزارت صنعت در ادامه با تبریک در پیش بودن روز خبرنگار اظهار داشت: جنگ بیرحمانهای که در جهان امروز با آن مواجه هستیم، با چاشنی رسانه همراه است و رسانه امروز به عنوان یکی از ابزارهای مدیریت به شمار میآید.
وی بیانداشت: امروز در اختیار داشتن رسانه، همچون سایر عوامل مدیریتی برای مدیریت حوزههای مختلف و حکمرانی بسیار مهم است.
مدرسخیابانی، آنچه امروز به عنوان دستاوردهای دولت معرفی و منتشر می شود را حاصل تلاش وزرای قبلی برشمرد و تاکید کرد که رسانهها باید با سربلندی دستاوردهای نظام را اعلام کنند.
وی گفت: عملکرد ایرنا به عنوان رسانهای همسو با دولت، با نقد عادلانه، منصفانه و دلسوزانه همواره راهگشا بوده است، در شریط کنونی نباید یاس و نا امیدی به جامعه پمپاژ کرد و در این میان نقش ایرنا به عنوان رسانه ای همسو اهمیت دارد.
۴ برنامه اصلی وزارت صنعت
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، چهار برنامه اصلی امسال وزارتخانه را تحقق جهش تولید، تکمیل طرحها و پروژههای نیمهتمام، توسعه صادرات و کنترل واردات و مدیریت و تنظیم بازار عنوان کرد.
وی توضیحداد: اکنون بیش از ۱۳ هزار طرح بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی، افزون بر ۴۰۰ طرح بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی و ۲۰۰ طرح بزرگ صنعتی و معدنی در کشور وجود دارد و تا امروز طی هشت هفته در قالب پویش «تولید- تداوم- امید» ۳۸ طرح با ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار و اشتغالزایی مستقیم برای بیش از ۶ هزار نفر به بهرهبرداری رسیده است.
مدرسخیابانی ادامهداد: پنجشنبه آینده (۱۶ مرداد) افتتاح طرحها و پروژهها در استانهای البرز و خراسان رضوی را در برنامه داریم و افتتاح این طرحها تا مرداد ۱۴۰۰ و زمان پایان کار دولت دوازدهم ادامه خواهد داشت.
فراوانی کالاها، مقدم بر موضوع قیمتها
مدرسخیابانی، فراوانی کالاها را مقدم بر موضوع قیمتها برشمرد و تاکیدکرد: تمرکز بازرسی وزارت صنعت بر انبارها و مراکز نگهداری کالاها حتی انبارهای کارخانجات، سازمان بنادر و گمرکات است و در سفره مردم با کسی شوخی نداریم.
وی یادآورشد: در شرایط کنونی شاهد ارائه تخفیفات از سوی فروشگاههای زنجیرهای هستیم و این یعنی کالا به وفور وجود دارد.
این مقام مسوول تاکیدکرد: با وجود تحریمها، اما کشور سرپاست و امروز روش حکمرانی ایران به عنوان یک الگو در جهان مطرح است؛ موضوعی که مدیریت در زمان کرونا نیز مهر تایید بر آن زد.
تحقق جهش تولید
وی خاطرنشانکرد: اکنون میانگین استفاده از ظرفیتهای تولیدی کشور ۵۲ درصد است که در نظر داریم آن را به ۶۵ درصد افزایش دهیم، در این زمینه تولید ۸۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال گذشته و برنامهریزی برای افزایش تولید به یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه قابل اشاره است.
سرپرست وزارت صنعت، راهکار دوم برای تحقق جهش تولید را تکمیل طرحهای نیمهتمام عنوان و به راهاندازی مجدد واحدهای صنعتی و معدنی تعطیل به عنوان راه سوم یاد کرد.
وی ادامهداد: از مجموع ۴۵ هزار واحد موجود در شهرکهای صنعتی تعداد ۹ هزار و ۵۰۰ واحد تعطیلند که در چهار ماهه نخست امسال ۳۸۰ مورد آنها مجدد فعال شدند، امسال همچنین برای فعال کردن یکهزار و ۲۰ معدن تعطیل برنامهریزی کردهایم.
مدرسخیابانی همچنین به دستیابی به فناوری و تکنولوژی به عنوان راهکار چهارم برای تحقق جهش تولید اشاره و خاطرشانکرد: هر کجا فناوری با صنعت و تولید در هم آمیخت، جهش تولید را شاهد بودیم.
برنامه ریزی برای توسعه داخلی سازی ۳.۲ میلیارد دلاری
وی در عین حال، مهمترین برنامه امسال وزارت صنعت را توسعه بومیسازی و داخلیسازی عنوان کرد و گفت: وابستگی زیادی در عرصههای مختلف صنعتی و معدنی وجود دارد و بررسیها نشان میدهد ۱۴۳ قلم گلوگاهی ۳۰ درصد ارزبریها را به خود اختصاص داده است.
این مقام مسوول، از برگزاری میز داخلیسازی به ارزش ۹۰ میلیون دلار در روز سه شنبه (فردا) خبر داد و افزود: در چهار ماهه نخست امسال ۳۹۰ میلیون دلار داخلیسازی به انجام رسید و برنامه امسال ما تحقق سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار داخلیسازی و کاهش ارزبری است که برنامه تدوین شده در این راستا به دستگاهها و شرکتها ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه امروز طلاییترین زمان برای ارتقای تولید و داخلیسازی است، تاکیدکرد: داخلیسازی فرصتی برای دستیابی به فناوریهای روز و ارتقای کمیت و کیفیت تولید است.